Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Witajcie, tym razem przemawiam do Was ja, Lemuur, w imieniu swoim, a nie Pinkameny... Słuchajcie, ona oszalała! Chce kogoś zamordować! Przypadkowo zdradziła mi to po pijanemu, podobno ma nawet dokładny plan zbrodni! Niestety, nie wiem nic więcej. Ona gdzieś w głębi nie jest wcale taką złą klaczą, dlatego chcę ją jakoś powstrzymać, by nie miała później kłopotów. Jednak by tego dokonać potrzebuję Waszej pomocy! Musimy wspólnie rozpracować jej plan, bym mógł mu zapobiec! Tak więc zadawajcie pytania, myślcie, a ja będę starał się jakoś wyciągnąć od niej odpowiedzi. Chciałbym jednak, by były to pytania, na które odpowiedzieć można jedynie przecząco, lub potwierdzająco ( tak lub nie ), wyciąganie od niej szczegółowych informacji mogłoby się źle dla mnie skończyć, rozumiecie... Jeśli będziecie mieć jakiś pomysł co do części planu Pinkameny piszcie, a ja postaram się to sprawdzić. Jednak swoje tezy musicie uzasadnić przynajmniej trzema argumentami, gdyż nie mam czasu na sprawdzanie wszystkiego, co przyjdzie Wam do głowy... Tu trzeba działać szybko! Co musimy ustalić? Niech no pomyślę... Ofiara zbrodni Narzędzie/narzędzia Miejsce zbrodni Planowany czas zabójstwa ( Pora dnia + ew. okoliczniści ( np. "w czasie imprezy" )) Motyw Krótka instrukcja na wszelki wypadek: 1. Zabawa polega na zadawaniu pytań, na które odpowiedzieć mogę jedynie "TAK" lub "NIE". 2. Pytania dotyczyć mogą dowolnej części planu Pinkameny, a także waszych podejrzeń, z tym, że podejrzenia musicie umieć uzasadnić trzema argumentami. Przykładowe pytanie: "Czy narzędzie, którego planuje użyć Pinkamena jest ostre?" Przykładowe podejrzenie: " Wydaje mi się, że Pinkamena planuje zamordować Twilight, ponieważ < trzy argumenty >, czy mam rację?" Na najlepszych detektywów czeka wyróżnienie w naszym dziale! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Może ja spróbuję... Czy przykładową ofiarą zbrodni będzie któraś z przyjaciółek Pinkameny ? Chodzi mi tutaj o resztę mane6. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Może ja spróbuję... Czy przykładową ofiarą zbrodni będzie któraś z przyjaciółek Pinkameny ? Chodzi mi tutaj o resztę mane6. Nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara ma problemy ze wzrokiem? P.S. Cudny pomysł, Lemuhrze. Dzięki :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara ma problemy ze wzrokiem? P.S. Cudny pomysł, Lemuhrze. Ofiara nie ma problemów ze wzrokiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiarą zbrodni ma być klacz (płeć żeńska, żeby nie bylo ) ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Sadzonka Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy "rasa" ofiary to kuc? (bo może być jeszcze np. zebra, osioł lub gadająca krowa) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiarą zbrodni ma być klacz (płeć żeńska, żeby nie bylo ) ? Tak. Czy "rasa" ofiary to kuc? (bo może być jeszcze np. zebra, osioł lub gadająca krowa) Tak, ofiarą ma być kuc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiarą jest kucyk ziemski? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiarą jest kucyk ziemski? Nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysal Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara lubi szybko latać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Zatem, czy jest to jednorożec? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara lubi szybko latać? Chyba nie xD. Zatem, czy jest to jednorożec? Tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara mieszka w Ponyville? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy jest to mieszkanka Ponyville? Łoooo... Wielkie umysly myśla podobnie? Airlick, szybsiejszy byłes. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy jest to mieszkaniec Ponyville? // Edit Argh, 3x to samo D: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Wtf, narzucam mainstream, like a Rarity. :o Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amolek Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara mieszka w bibliotece? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara ma sierść ciepłej barwy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiara mieszka w Ponyville? Czy jest to mieszkanka Ponyville? Łoooo... Wielkie umysly myśla podobnie? Airlick, szybsiejszy byłes. Czy jest to mieszkaniec Ponyville? // Edit Argh, 3x to samo D: 3x Nie . Czy ofiara mieszka w bibliotece? Nope. Czy ofiara ma sierść ciepłej barwy? Nope. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porter Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy dany jednorożec gra na jakimś instrumencie? Chyba trafiłem w sedno z tym pytaniem. @R2. Nie, nie miałem na myśli Octavii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ares Prime Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 Czy ofiarą jest kucyk dorosły czy w wieku źrebiecym ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 @Porter jeśli myślisz o Octavii to źle trafiles, ona nie jest jednorozcem. Czy ten kucyk ma niebieskie ubarwienie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 29, 2012 Share Napisano Maj 29, 2012 to osoba dorosła? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Maj 29, 2012 Autor Share Napisano Maj 29, 2012 Czy dany jednorożec gra na jakimś instrumencie? Chyba trafiłem w sedno z tym pytaniem. @R2. Nie, nie miałem na myśli Octavii. Niestety, nie trafiłeś. Nie gra . Czy ofiarą jest kucyk dorosły czy w wieku źrebiecym ? to osoba dorosła? Kucyk jest dorosły. @Porter jeśli myślisz o Octavii to źle trafiles, ona nie jest jednorozcem. Czy ten kucyk ma niebieskie ubarwienie? Yup! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts