AppleDash Napisano Czerwiec 13, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 13, 2014 Miał być speedpaint, ale program nie zapisał ; < Rainbow z CM: 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 14, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Rysunek w zamian za rysunek czyli AT. Dla Celly: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Czerwiec 14, 2014 Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Piękny rysunek :3 Ucho jest tylko trochę grube. Zazdroszczę Ci własnego stylu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Czerwiec 14, 2014 Share Napisano Czerwiec 14, 2014 O Boziu, Boziu Piękniusi! *.* Jak wrócę do polski będę mogła dodać ten rysek do tematu OC? Uwzgledniajac autora , oczywiscie. Mam tam bardzo pusto i muszę jakoś zwiększyć odwiedzalnosc tematu :( 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Czerwiec 14, 2014 Share Napisano Czerwiec 14, 2014 Patrząc na te wszystkie przepiękne arty...: 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 14, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 14, 2014 (edytowany) Piękny rysunek :3 Ucho jest tylko trochę grube. Zazdroszczę Ci własnego stylu. Faktycznie użgo nie wyszło ;< Nie lubię mojego stylu ; ) O Boziu, Boziu Piękniusi! *.* Jak wrócę do polski będę mogła dodać ten rysek do tematu OC? Uwzgledniajac autora , oczywiscie. Mam tam bardzo pusto i muszę jakoś zwiększyć odwiedzalnosc tematu :( Oczywiście, że będziesz mogła . Narysowałam to specjalnie dla Ciebie, więc możesz zrobić z tym bazgrołkiem co tylko chcesz Patrząc na te wszystkie przepiękne arty...: To zwykłe bazgroły : D EDIT: Pinkie Pie z znaczkiem Speedpaint: https://www.youtube.com/watch?v=wOysu48pGC8 Edytowano Czerwiec 15, 2014 przez AppleDash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 15, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2014 Edit linkacza do speedpainta z Pinkie: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Czerwiec 15, 2014 Share Napisano Czerwiec 15, 2014 Fajne te twoje ostatnie obrazki, popracuj jednak trochę nad anatomią kucyków. Podoba mi się cieniowanie, tło też całkiem pomysłowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 15, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 15, 2014 Fajne te twoje ostatnie obrazki, popracuj jednak trochę nad anatomią kucyków. Podoba mi się cieniowanie, tło też całkiem pomysłowe. Yay! Jakiś żywy człowiek Anatomia, anatomia oj wiem... Dziękuję bardzo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Czerwiec 16, 2014 Share Napisano Czerwiec 16, 2014 Śliczne są te twoje arty. W jakim programie rysujesz??? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Little Light Napisano Czerwiec 20, 2014 Share Napisano Czerwiec 20, 2014 Śliczne :3 Jakim narzędziem robiłaś włosy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 23, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 23, 2014 Przepraszam, że tego długo mnie nie było, ale wiecie. Wakacje. Śliczne są te twoje arty. W jakim programie rysujesz??? Paint Tool SAI. Dziękuję Ci bardzo Śliczne :3 Jakim narzędziem robiłaś włosy? Grass czy coś takiego. Od razu miałam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Czerwiec 24, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Rysek dla mojej przyjaciółki Dyni: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Lipiec 7, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2014 OC dla przyjaciółki z którą robię AT: I speedpaint na YT: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Lipiec 9, 2014 Share Napisano Lipiec 9, 2014 Bardzo ładne rysunki. Masz ciekawy, uroczy styl. Generalnie prace są miłe dla oka, trochę jednak kaleczysz anatomię - masz tendencję do dużych tyłków, bardzo wciętych "talii" (szczególnie kiepskie są te dużo wcięcia na grzbietach), wystających klat i przerośniętych uszu. Poza tym skróciłabym trochę twoje tułowia, zaś przednie kopyta osadziłabym troszeczkę bardziej z tyłu (a przynajmniej w najnowszym rysunku). Także ten, poza tymi anatomicznymi mankamentami twoje rysunki są bardzo ładne - radosne i kolorowe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozny Napisano Lipiec 27, 2014 Share Napisano Lipiec 27, 2014 (edytowany) Meh. O krytykę na samym początku się zazwyczaj nie prosi bo krytykujący może się przyczepić do wszystkiego. Popracuj, porysuj, przeucz się anatomii człowieka, to możemy pogadać. Do tego czasu moją jedyną radą jest nauka rysowania aktualnych ludzi, nie mangi i innego anime. Edytowano Lipiec 27, 2014 przez Mrozny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Lipiec 27, 2014 Share Napisano Lipiec 27, 2014 Meh. O krytykę na samym początku się zazwyczaj nie prosi bo krytykujący może się przyczepić do wszystkiego. Popracuj, porysuj, przeucz się anatomii człowieka, to możemy pogadać. Do tego czasu moją jedyną radą jest nauka rysowania aktualnych ludzi, nie mangi i innego anime. Ale... Ona nie rysuje ludzi. W całej tej galerii nie ma ani jednego człowieka. Na dA jest kilka - najnowszy sprzed 10 miesięcy, reszta starsza niż rok. Jednak w tej galerii są same kucyki (i trochę psów na początku) - co nikogo nie powinno dziwić zważywszy na to, że jesteśmy na forum poświęconemu kucykom. Pomijając już ten fakt pozostaje jeszcze kwestia tego, że może ktoś właśnie chce rysować w stylu mangowym a nie realistycznym? Może się tak zdarzyć. Rozumiem, rozwijanie się, poszerzanie horyzontów etc., ale ktoś może po prostu chcieć rysować mangi i rozwijać się w tym kierunku, a nie innym. Osobiście mangę klasyfikowałabym jakoś coś zupełnie odrębnego od realistycznych ludzi i rysowanie jednego nie koniecznie musi bardzo pomóc w rysowaniu drugiego. Poza tym AppleDash pierwsze rysunki wstawiła na to forum już jakieś 8 miesięcy temu i od tego czasu zrobiła spory postęp, także jeśli chodzi o anatomię - nie nazywałabym tego "samym początkiem". Ma słabe punkty i pokazanie jej ich może jej pomóc w ich wyeliminowaniu - nie wiem więc, czemu miałaby nie prosić o krytykę. Poza tym zawsze dobrze jest usłyszeć / przeczytać opinię innych na temat swoich rysunków, gdyż nikogo ani niczego to nie krzywdzi, a może przynieść pozytywne efekty (takie jak na przykład uświadomienie artyście jego błędów albo dodanie mu motywacji do pracy). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozny Napisano Lipiec 28, 2014 Share Napisano Lipiec 28, 2014 Ale... Ona nie rysuje ludzi. W całej tej galerii nie ma ani jednego człowieka. Na dA jest kilka - najnowszy sprzed 10 miesięcy, reszta starsza niż rok. Jednak w tej galerii są same kucyki (i trochę psów na początku) - co nikogo nie powinno dziwić zważywszy na to, że jesteśmy na forum poświęconemu kucykom. Pomijając już ten fakt pozostaje jeszcze kwestia tego, że może ktoś właśnie chce rysować w stylu mangowym a nie realistycznym? Może się tak zdarzyć. Rozumiem, rozwijanie się, poszerzanie horyzontów etc., ale ktoś może po prostu chcieć rysować mangi i rozwijać się w tym kierunku, a nie innym. Osobiście mangę klasyfikowałabym jakoś coś zupełnie odrębnego od realistycznych ludzi i rysowanie jednego nie koniecznie musi bardzo pomóc w rysowaniu drugiego. Poza tym AppleDash pierwsze rysunki wstawiła na to forum już jakieś 8 miesięcy temu i od tego czasu zrobiła spory postęp, także jeśli chodzi o anatomię - nie nazywałabym tego "samym początkiem". Ma słabe punkty i pokazanie jej ich może jej pomóc w ich wyeliminowaniu - nie wiem więc, czemu miałaby nie prosić o krytykę. Poza tym zawsze dobrze jest usłyszeć / przeczytać opinię innych na temat swoich rysunków, gdyż nikogo ani niczego to nie krzywdzi, a może przynieść pozytywne efekty (takie jak na przykład uświadomienie artyście jego błędów albo dodanie mu motywacji do pracy). "może ktoś właśnie chce rysować w stylu mangowym a nie realistycznym?" Aż mi się ciśnienie podniosło. Pozwól że wytłumaczę, bo widać że twoja wiedza na ten temat nie wychodzi poza wiedzę gimnazjalną. Aby rysować w jakimkolwiek stylu, należy najpierw zapoznać się z tym co się stylizuje. Styl jest tylko wyolbrzymieniem realizmu. Aby dobrze wyolbrzymiać(tworzyć styl i z niego korzystać) należy znać podstawy, czyli wcześniej wspomniany realizm. Jeśli nie zna się podstaw rysunki nie będą wychodzić jakością poza najciemniejszy kąt deviantarta. Co do krytykowania. Można, oczywiście krytykować początkujących, lecz będzie się to mijało z celem. Do każdej z prac tutaj pokazanych mógłbym napisać 20-linijkową rantę mówiącą o błędach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Lipiec 28, 2014 Share Napisano Lipiec 28, 2014 No cóż, najwyraźniej nasze zdania są odmienne. Nie chce mi się kłócić ani spamować AppleDash w galerii, więc po prostu zakończmy tę dyskusję. Jeśli właścicielka tematu by tego chciała, mogę usunąć te posty jako iż można je bez problemu zaliczyć jako off-top. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Wrzesień 14, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2014 Przepraszam za to, że dawno tu nie zaglądałam, ale po prostu nie miałam takiej możliwości. Bardzo ładne rysunki. Masz ciekawy, uroczy styl. Generalnie prace są miłe dla oka, trochę jednak kaleczysz anatomię - masz tendencję do dużych tyłków, bardzo wciętych "talii" (szczególnie kiepskie są te dużo wcięcia na grzbietach), wystających klat i przerośniętych uszu. Poza tym skróciłabym trochę twoje tułowia, zaś przednie kopyta osadziłabym troszeczkę bardziej z tyłu (a przynajmniej w najnowszym rysunku). Także ten, poza tymi anatomicznymi mankamentami twoje rysunki są bardzo ładne - radosne i kolorowe Dziękuję za rady. Cały czas próbuję znaleźć swój styl, ale chyba mi nie wychodzi xD. Rysowanie ludzi realistycznych nie bardzo mnie obchodzi. Wolę rysować mangę, kuce i psy. Także przepraszam, ale nie zgłębiam technik i anatomii rysowania ludzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Październik 3, 2014 Autor Share Napisano Październik 3, 2014 Powróciłam po długiej przerwie z rysunkiem AppleJack z trochę innym stylem ( wyszłam z wprawy xD ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Październik 6, 2014 Autor Share Napisano Październik 6, 2014 Kolejny bazgroł. Tym razem Luna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Grudzień 19, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2014 Odświeżam ;P Kryśka ;3 Nowy świat pełny miłości ; I drugi Vocaloid narysowany ( nabazgrany ) przeze mnie: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Grudzień 19, 2014 Share Napisano Grudzień 19, 2014 Włosy Kryśki 030 mój boże kocham je. Czemu ja nie mam takich pięknych włosów ;-; ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AppleDash Napisano Grudzień 19, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2014 Ojejujejujeju Pierwszy koment od dawna ;3 Włosy Kryśki 030 mój boże kocham je. Czemu ja nie mam takich pięknych włosów ;-; ? Trochę nad nimi siedziałam, więc dziękuję ;3. Wydaje mi się, że jakiś postęp jest xDD. Pewnie masz, tylko kłaczysz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się