Skocz do zawartości

The Sims z MLP

Kamiiru

Recommended Posts

Siemka, ostatnio na FGE widziałem grę The Sims 1 w której była Oktawia i Vinyl . :octaviahug::vinylhug:

Ktoś z was orientuje czy da się sciagnąć tan dodatek?

Gdzieś wala mi się płytka z The Sims więc bym chętnie odkurzył te grę. :fluttershy4:

Edytowano przez KamilPL 94

Zrobienie The sims w wersji kucykowej zajęło by dużo czasu i budżetu + EA doczepiło by się o prawa autorskie. Cóż. Hasbro mogło by spróbować stworzyć jakąś własną grę, dużo by im to zysków też przyniosło, jak my nie możemy wykorzystywać ich materiałów to może oni sami zrobią?

A co do modyfikacji.. też by dużo czasu zajęło, chyba, że ktoś chce się podjąć ;D Trzeba podbić do top programistów, modelerów i animatorów w fandomie ;P

Edytowano przez Dashek

Dnia 9.02.2014 o 10:16, Dashek napisał:

Hasbro mogło by spróbować stworzyć jakąś własną grę, dużo by im to zysków też przyniosło, jak my nie możemy wykorzystywać ich materiałów to może oni sami zrobią?

A co do modyfikacji.. też by dużo czasu zajęło, chyba, że ktoś chce się podjąć ;D Trzeba podbić do top programistów, modelerów i animatorów w fandomie ;P

Hasbro ma w D gry. Skoro od 2010 nie zrobili nic, to nic nie zrobią. W cztery lata  można zrobić (lite)RPG o skali Skyrima (żart) - Eqiestria. Ale tak na serio gra przygodowa, widok TPP + zadania poboczne etc. Cztery lata? Gdyby chcieli to by zrobili.  

Mini modyfikacje można zrobić samemu. Sam zrobiłem: komentarze do UT2004, Serious Sama (prace zawieszone), Worms Armageddon. Mówiąc krótko, jeśli plik gry da się otworzyć win rarem, a najczęściej dziwaczne rozszerzenia to ukryte .rar, a pliki audio to ogg, wav, mp3 (inne znane) to nie ma problemów.  

Dnia 9.02.2014 o 10:16, Dashek napisał:
Hasbro mogło by spróbować stworzyć jakąś własną grę, dużo by im to zysków też przyniosło, jak my nie możemy wykorzystywać ich materiałów to może oni sami zrobią?

Błąd w rozumowaniu. Hasbro tworzy przede wszystkim zabawki i bajki będące reklamą zabawek. Od nich żadnej gry nigdy nie dostaniemy (co najwyżej planszową). Jak ktoś chce się łudzić na oficjalną grę o tytule "My Little Pony", niech szuka gdzie indziej np. u EA, które masowo wypluwało z siebie gry o innym produkcie Hasbro "Littlest Pet Shop" (wiem to, bo moja siostra zbiera te figurki i gra w te gry). Niech ktoś uśmiechnie się do elektroników, może to coś da :P

EA to wydawca, nie producent. Moloch pod którego podlega x-firm. Jeśli ktokolwiek miałby stworzyć oficjalną grę na podstawie MLP na coś innego niż na komórki/tablety, to sam powierzyłbym to zadanie UbiSoftowi. Mają talent. 

A tak przy okazji - MLP na androida to chłam. Nie lubię Pay to Win

Jeśli o mnie chodzi to nawet nie liczę na to, że ktokolwiek podejmie się zrobienia gry MLP w klimatach sims/RPG. Za dużo roboty, prawa autorskie i te sprawy. Jedyna nadzieja w Chinach, tam robią podróby wszelkiej maści. Już podrobili lol'a zamieniając bohaterów na mieszankę postaci z anime i filmów. Może zrobią coś z MLP. Jest też szansa, że Japończycy stworzą Visual Novel z MLP, ale nikła. 

A co do filmików to widziałam i jest to animacja. Niestety. 

Miałem na myśli oficjalną współpracę. I nie tyle wielkie RPG co raczej RPG w wersji BARDZO lite. Ot mamy najważniejsze lokacje z serialu, wykonujemy proste zadania (coś zręcznościowego - jakiś lot przez obręcze czy "weź X zanieś Y") za co dostajemy punkty i pieniądze. W kilku podstawowych sklepach można zmienić wygląd (Rarity?) kupić jedzenie (Applejack) etc czy rozdzielić punkty doświadczenia (powiedzmy przyjaźni) na różne rzeczy. Z każdym napotkanym kucykiem można by przeprowadzić krótki dialog. Ot taka gierka dla każdego. 

Jeśli jakieś podrzędny producent jest w stanie stworzyć Świat Kucyków to nie widzę problemów, aby Hasbro nie mogło dogadać się z utalentowanym producentem gier. Skoro nie chcą, to ich sprawa. Koszt wytworzenia zabawek jest mniejszy. 

Szkoda. :twiblush2: . W sumie można by był zrobić taka nakładkę że zamiast sima był by kucyk. Tak samo jak w symulatorze rolnictwa można mieć Ursusa C 330,360.380 itp.

Lub w GTA Poloneza. malucha lub Ładę .

Dnia 9.02.2014 o 19:31, Triste Cordis napisał:

A tak przy okazji - MLP na androida to chłam. Nie lubię Pay to Win

Czemu, mi tam się podoba. I nie trzeba płacić, żeby przedostać się na kolejne poziomy, tylko to wymaga odrobiny cierpliwości.
  Dnia 9.02.2014 o 19:55, KamilPL 94 napisał:

Mnie trochę drażni tam że jest mało mini gier konkretnie 3 (piłka, gwiazdy i zbieranie jabłek) a i bonus w postali latającego kuca.

Zgodzę się, to w sumie największy minus.

Cóż, podmiana modeli postaci to wyższa szkoła jazdy. Co innego audio. To nie takie trudne.

A jeśli chcesz przynajmniej mieć namiastkę MLP w simsach kup dodatek Zwierzaki do Sims 3. Miałem na konsoli 3DS. Fajne, bo można wcielić się w zwierzaka i nieźle "zdenerwować" właściciela.  

Dnia 9.02.2014 o 22:20, Kyoko napisał:

Czemu, mi tam się podoba. I nie trzeba płacić, żeby przedostać się na kolejne poziomy, tylko to wymaga odrobiny cierpliwości.

Zgodzę się, to w sumie największy minus.

A wiesz, że jeden z serwisów internetowych (IGN?) obliczył, że aby za darmo ukończyć trzeba w nią grać... 10... lat. Oszustwa nie wchodzą w grę. Chcesz wygrać? Płać. Dla mnie gra ma sprawiać przyjemność i kupę frajdy a nie sprawdzać czy wybudowali tą przeklętą stodołę :P

Dnia 9.02.2014 o 22:23, Triste Cordis napisał:

A wiesz, że jeden z serwisów internetowych (IGN?) obliczył, że aby za darmo ukończyć trzeba w nią grać... 10... lat. Oszustwa nie wchodzą w grę. Chcesz wygrać? Płać. Dla mnie gra ma sprawiać przyjemność i kupę frajdy a nie sprawdzać czy wybudowali tą przeklętą stodołę :P

Z tym to się zgodzę. Mnie dobija to że na np wybudowanie domu po 15 poziomie czy usunięcie głupiego kamienia potrzeba nawet 2 godz czekać. :pinkrage:

Tylko 2 godziny? Chopie w Dungeon Keeperze na androida 3 i pół godziny na przebicie się przez małą ścianę (a żeby się rozbudować i wykonać zadanie trzeba się przebić przez przynajmniej kilkadziesiąt) więc i tak jest nieźle.

Dnia 9.02.2014 o 22:23, Triste Cordis napisał:

A wiesz, że jeden z serwisów internetowych (IGN?) obliczył, że aby za darmo ukończyć trzeba w nią grać... 10... lat.

No jeśli ktoś gra tylko po to, żeby skończyć... Ja nie. I bardzo przyjemnie mi się grało.

Pół biedy jeśli gra jest oparta na mikropłatnościach, a ma choć trochę gry w grze, jest chociaż trochę grywalna pomimo długiego czasu oczekiwania na wykonanie jakiejś czynności i producent gry nie obraża się na słabe recenzje i złe opinie posiadaczy owego tytułu.

Wspomnę raz jeszcze o Dungeon Keeperze, który to... nie ma nic wspólnego z graniem, a tylko wyłudza hajs od graczy, więc jak nie trudno się domyśleć gra zbiera bardzo niskie oceny, a na metacriticu uzyskała od graczy ocenę 0.2. Producent Electronic Arts (dlaczego to mnie nie dziwi?) obraził się na negatywne recenzje i powiedział, że skoro podobały się graczom stare wersje, to niech sobie w nie grają. Nie dość, że nie da się cieszyć grą, to jeszcze autor strzela focha. Po prostu super...

• Utwórz nowe...