Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Astra wstała o świcie. Wszyscy jeszcze spali. Postanowiła się przejść. Wzięła broń na wszelki wypadek i wyszła. Poszła nad rzekę gdzie zawsze przebywała gdy chciała mieć chwilę dla siebie. Usiadła na kamieniu i zaczęła śpiewać. Część zwierząt przyszło w tamto miejsce, bo od razu rozpoznały jej głos. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Dastan obudził się. Podniósł głowę i cicho ziewnął. - To już ranek? - szepnął do siebie zaspany, podniósł się, wyjął z torby sztylet i postanowił ruszyć nad rzekę. Wyszedł cicho z jaskini, gdy był na miejscu i zobaczył Astre nie odezwał się tylko oparł cicho o drzewo. Chciał zobaczyć co robi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 (Załóżmy, że moja postać zasnęła) Billie obudził się głodny. Jak to zwykle się budził. Postanowił wyjść z jaskini i rozprostować nogi. Wcześniej wziął nóż i ruszuł na wstępne zapoznanie się z terenem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 Ja nie spałam już długo, przesiadując na pobliskim dębie, w koronie, gdzie zrobiłam wygodne miejsce, wręcz idealne do siedzenia, i oglądania terenu. Zauważyłam Astralną, Chłopaka, a po chwili Podróżnika. Uśmiechnęłam się chytrze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 (edytowany) [Astralna ? Poważnie?] Astra położyła się plecami do góry na trawie tuż obok wody. Wciąż śpiewała, a jedna z wiewiórek przycupnęła jej na ramieniu. Reszta zwierząt wciąż słuchała. Edytowano Maj 8, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 Skoro... A czemu nie? Sprawdziłam wiszącą obok gałęzi (tej, na której teraz się wylegiwałam) lianę. Wydawała się być stabilna, a zabawy z braćmi jednak mnie czegoś nauczyły. Niepewnie wstałam, i włożyłam sztylecik do kieszeni (tym samym dziurawiąc ją tak, by pięknie nadawała się na pochwę z wystającym mieczem), po czym złapałam się liany, jeszcze raz wyglądając przez liście. Pociągnęłam ją, po czym obskoczyłam drzewo, tak, by liana była wokół niego owinięta, po czym skoczyłam w zielone listki. Liana, rzeczywiście, była dość mocna, a dzięki obwiązaniu jej wokół drzewa, było jeszcze lepiej! Tak jak to przewidziałam (chodź właściwie... nie do końca) wylądowałam obok Billy'ego. Uśmiechnęłam się chytrze. -Dobry. Już wstałeś? - powiedziałam, odpiłowując lianę i obwiązując ją wokół sztylecika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Tak, teń dzień wygląda na dobry, Alicjo- powiedział Billie nie odwracając się- Chciałaś mnie przestraszyć? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 -Czyżbym chciała Cię przestraszyć? Skąd. - Dorównałam mu kroku. - Chciałam jedynie rozruszać się po leżeniu w drzewie. - Powiedziała chytrym tonem. [Astralna fajna ;3] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Dastan przysłuchiwał się śpiewowi. - Ładny głos... - szepnął do siebie, usiadł na ziemi opierając się o drzewo i zamknął oczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Doprawdy?- zapytał i zeskoczył z małej skarpy- Bo coś mi się nie wydaje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Astra zaczęła głaskać lisa lecz nagle przerwała śpiew. -Dastanie mam doskonały słuch.-mruknęła nie odwracając się.-Dobrze wiem że tu jesteś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 -Ależ naprawdę. Nie wierzysz mi? - Spytała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Dastan otworzył oczy i spojrzał na Astre. - Hm, gratuluje. Jesteś pierwsza. - odpowiedział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Astra uśmiechnęła się i odwróciła głowę. -Mam wyczulony słuch.-odparła-.A po drugie mruczałeś coś do siebie. To mi trochę pomogło.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Komplementowałem twój śpiew. - odpowiedział. - Nie będą miały nic przeciw jak się przysiądę? - zapytał pokazując zwierzęta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 -Dzięki...-odparła rumieniąc się, po czym popatrzyła na zwierzęta.-Myślę, że nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Och, oczywiście, że ci wierzę- zaśmiał się Billie- Ale, czuję coś w twoim głosie, co wyraźnie mówi mi, że chcesz, albo mnie przestrzaszyć, albo masz jakieś chytre plany co do dzisiejszego dnia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Dastan wstał, podszedł i usiadł obok. - Masz talent... i piękny głos. - powiedział po chwili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlex Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 Jax obudził się najpóźniej ze wszystkich. Trochę zaniepokoił go fakt że został sam w jaskini. Reszta mogła udać się gdziekolwiek. Postanowił usiąść pod najbliższym drzewem i "pilnować" jaskini. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Maj 8, 2014 Autor Share Napisano Maj 8, 2014 -W takim razie, bardzo mi miło. - Uśmiechnęła się. - I bardziej prawdopodobna jest opcja druga. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodo Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - A co masz zamiar dziś zrobić?- zapytał się- Zjeść nas? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 -Dziękuję...-odparła jeszcze bardziej się czerwieniąc.-To po mamie. "Astra... Nie zachowuj się jak dziecko... Nawet nie próbuj..."-pomyślała.-A ty czym się zajmujesz tak oprócz podróży? Na pewno masz jakiś talent.-zapytała zaciekawiona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Wątpię. Poza walką to nie ma zbyt wielu rzeczy które potrafię zrobić... - odpowiedział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 (edytowany) -Jasne...-mruknęła z niedowierzaniem. Westchnęła głęboko. -Tobie to dobrze.-odparła obracając się na plecy.-Nie musisz się niczym przejmować, bo podróżujesz. Edytowano Maj 8, 2014 przez Szeregowa Rainboww Dash Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Maj 8, 2014 Share Napisano Maj 8, 2014 - Czemu tak uważasz? Podróżowanie nie jest wcale takie łatwe. - powiedział spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts