adamar44 Napisano Czerwiec 25, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2014 Dzięki Takie pluszaki się robi najszybciej. Choć dla mnie najważniejsze było to że nowa właścicielka była zadowolona. Reakcja była podobna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Czerwiec 29, 2014 Share Napisano Czerwiec 29, 2014 Genialne pluszaki. Ta Vinyl ma wręcz idealny kształt pyszczka (przynajmniej tak wygląda na zdjęciu) - co się bardzo rzadko pluszakom udaje. Ma tylko troszkę za długi róg ja na mój gust. Bardzo ładnie robisz skrzydła. Jedyne, czego bym się czepła, to materiał - wygląda na... *Jakby to ująć*... Mało przytulaśny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Czerwiec 30, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 30, 2014 Materiał to polar, zależnie od koloru jest różnej grubości i te grubsze mi się mniej podobają. Ale miałem w rękach kilka pluszaków seryjnej produkcji, moje może mają materiał inny ale są znacznie milsze w dotyku, większość była zwyczajnie twarda, moje są mięciutkie. Więc są przytulaśne, choć mogą niektóre nie wyglądać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Lipiec 6, 2014 Share Napisano Lipiec 6, 2014 Świetny pomysł na nowego pluszaka! Klocuszek przeuroczy i oryginalny ♥ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Lipiec 6, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2014 Dzięki Pluszak nie był nowym pomysłem, w pierwszej edycji ponypoczty wysłałem coś podobnego, tylko że to była Luna i nie z polaru a z dzianiny futerkowej. Przy okazji nowy pluszak: Kapelusza mieć nie będzie, nie wiem jak go zamocować żeby nie spadał i żeby dawał się zdejmować. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Lipiec 6, 2014 Share Napisano Lipiec 6, 2014 Po ile byłyby takie klocuszki ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Lipiec 6, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2014 Nie zastanawiałem się nad ceną małych, ale nie więcej niż 30 zł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Lipiec 6, 2014 Share Napisano Lipiec 6, 2014 Ciągle mi sie wydaje że twoje pluszaki mają za małe głowy i za długie szyje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Lipiec 6, 2014 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2014 Applejack ma już większą głowę o nieco innym kształcie... Szyję mogę robić nieco krótsze ale głowa już nie będzie większa, jest dobra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Sierpień 24, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2014 Dawno nic nie wstawiałem a przecież nie siedzę i nic nie robię. Sporo robiłem pluszaków na zamówienie. No i wreszcie moje palce mogą trochę odetchnąć bo kupiłem maszynę do szycia (Pinkie jest zrobiona na maszynie). I tak, wiem że Rose powinna być jaśniejsza ale nie miałem już takiego jasnego koloru ale klient był zadowolony więc problemu nie ma. Więcej pluszaków na deviantarcie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Sierpień 24, 2014 Share Napisano Sierpień 24, 2014 Elsa...taka śliczna ;-; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Sierpień 25, 2014 Share Napisano Sierpień 25, 2014 Twoje pluszaki wyglądają coraz lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Sierpień 25, 2014 Share Napisano Sierpień 25, 2014 Ile bym zapłaciła gdybym zamówiła Lyrę w bluzie? Bo jakby była możliwość to ja bardzo chętnie, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Sierpień 25, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2014 Na razie nie przyjmuję zamówień, mam masę pracy i dopiero pod koniec września mogę cokolwiek zrobić. Normalny kucyk kosztuje około 80 zł ale cena zależy od ilości pracy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Sierpień 25, 2014 Share Napisano Sierpień 25, 2014 Pod koniec września byłoby akurat. Skontaktuję się w swoim czasie na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Wrzesień 5, 2014 Share Napisano Wrzesień 5, 2014 Chciałabym złożyć zamówienie na takiego klocuszka, Rarity. Kosztowałby 30 zł, tak jak powiedziałeś? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derpy Pie Napisano Wrzesień 6, 2014 Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Kolejny pluszak: Teraz moja kolekcja jest o przynajmniej 20% fajniejsza Hej ! Chciałam się zapytać czy sprzedajesz pluszaki jeżeli tak pisz do mnie na mój e-mail i pisz jaka cena : [email protected] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 6, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Leah: Tak, 30 zł wystarczy + koszt przesyłki. Tylko nie mam aktualnie czasu więc nie wiem kiedy sie za to wezmę. Ale postaram się w najbliższym czasie. Odezwę się jak będzie gotowa. Derpy Pie: pluszaki na sprzedaż są na etsy, teraz nie ma tam nic bo mam masę pracy, ale nowe powinny pojawiać się pod koniec września. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterBlue Melody Napisano Wrzesień 6, 2014 Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Jak ty robisz te pluszaki? Ja też chce robić pluszaki :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 6, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Igłą i nitką Potrzeba jeszcze materiału, wypełnienia i wykroju... Wykroje są na deviantarcie ale ja używam zmodyfikowanych pod swoje potrzeby i pod swój gust, materiały można kupić w sklepach z tkaninami, na początek polecam polar - w miarę tani, nie szkoda go na próby. Wypełnienie u mnie stanowią kulki silikonowe, dwu kilogramowa paczka za 30 zł służy mi od ponad dwóch miesięcy. Na początku szyłem ręcznie ale wtedy ciało dla kucyka powstawało około 7-8 godzin a przecież trzeba jeszcze zrobić resztę. Trwało to trochę. Teraz używam maszyny i jest znacznie szybciej ale za to pewniej i dokładniej szyłem ręcznie. Coś za coś. Zacząć jest całkiem łatwo, tylko konkretne efekty przychodzą dopiero po czasie, pierwsze próby były bardzo złe i nie nadawało się to do niczego. Ale grunt to ćwiczyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Wrzesień 6, 2014 Share Napisano Wrzesień 6, 2014 Dobrze, poczekam. W razie czego pisz na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterBlue Melody Napisano Wrzesień 7, 2014 Share Napisano Wrzesień 7, 2014 Igłą i nitką Potrzeba jeszcze materiału, wypełnienia i wykroju... Wykroje są na deviantarcie ale ja używam zmodyfikowanych pod swoje potrzeby i pod swój gust, materiały można kupić w sklepach z tkaninami, na początek polecam polar - w miarę tani, nie szkoda go na próby. Wypełnienie u mnie stanowią kulki silikonowe, dwu kilogramowa paczka za 30 zł służy mi od ponad dwóch miesięcy. Na początku szyłem ręcznie ale wtedy ciało dla kucyka powstawało około 7-8 godzin a przecież trzeba jeszcze zrobić resztę. Trwało to trochę. Teraz używam maszyny i jest znacznie szybciej ale za to pewniej i dokładniej szyłem ręcznie. Coś za coś. Zacząć jest całkiem łatwo, tylko konkretne efekty przychodzą dopiero po czasie, pierwsze próby były bardzo złe i nie nadawało się to do niczego. Ale grunt to ćwiczyć. Dziękuje. Spróbuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Wrzesień 8, 2014 Share Napisano Wrzesień 8, 2014 Igłą i nitką Potrzeba jeszcze materiału, wypełnienia i wykroju... Wykroje są na deviantarcie ale ja używam zmodyfikowanych pod swoje potrzeby i pod swój gust, materiały można kupić w sklepach z tkaninami, na początek polecam polar - w miarę tani, nie szkoda go na próby. Wypełnienie u mnie stanowią kulki silikonowe, dwu kilogramowa paczka za 30 zł służy mi od ponad dwóch miesięcy. Na początku szyłem ręcznie ale wtedy ciało dla kucyka powstawało około 7-8 godzin a przecież trzeba jeszcze zrobić resztę. Trwało to trochę. Teraz używam maszyny i jest znacznie szybciej ale za to pewniej i dokładniej szyłem ręcznie. Coś za coś. Zacząć jest całkiem łatwo, tylko konkretne efekty przychodzą dopiero po czasie, pierwsze próby były bardzo złe i nie nadawało się to do niczego. Ale grunt to ćwiczyć. Ja chyba też spróbuję coś uszyć. Muszę tylko znaleźć materiały i chęć do działania ;-;. Sądzisz że takie "klocuszki" w stylu chubbies będą dobre na sam początek ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 10, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 10, 2014 Ja zaczynałem od normalnych kucyków ale teraz jak na to patrzę to nie był taki dobry pomysł. Takie małe na początek będą odpowiednie, bardzo łatwo się je robi i szybko widać efekty pracy. Zalecam poczytać cokolwiek o ściegach ręcznych żeby ładnie pluszak wyglądał. No i przy okazji kolejne pluszaki: Z Octavii nie jestem do końca zadowolony. Lyra też sprawiała problem i nie jest wykonana tak jak bym tego chciał, kolejna będzie lepsza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Wrzesień 10, 2014 Share Napisano Wrzesień 10, 2014 Lyra rzeczywiście wyszła trochę dziwnie. No ale Octavia jest całkiem spoko, jedyna jej wada to oko, które jest chyba trochę za dużo i przyklejone trochę pod złym kątem. Ale sama sylwetka i fryzura są epickie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się