adamar44 Napisano Wrzesień 13, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 13, 2014 Jeszcze mi wszystko nie wychodzi tak jak bym tego chciał. Ale ćwiczę. Przy okazji kolejne pluszaki: Najgorsze co w nich jest to jakość zdjęcia Muszę to ogarnąć... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Wrzesień 13, 2014 Share Napisano Wrzesień 13, 2014 Rarcia wyszła bardzo ładnie Masz bardzo ciekawy sposób robienia rogów u jednorożców, ale skrzydła też Ci wychodzą bardzo ładnie. Derpy wyszła uroczo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 18, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 18, 2014 Kolejny pluszak z którego jestem nawet zadowolony: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Wrzesień 19, 2014 Share Napisano Wrzesień 19, 2014 Jak już chyba tu wspominałam, robisz super pluszaki. Jedno pytanie: planujesz może przejście z "naklejek" (czy co to tam jest - nie znam się c; ) z oczami i CMem na haft? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Wrzesień 20, 2014 Share Napisano Wrzesień 20, 2014 Pluszaki są świetne! : D Zazdroszczę talentu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 22, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 22, 2014 Od haftu chciałem zacząć ale tam gdzie je robią mają tak niesamowicie nieogarniętą szefową że sobie darowałem bo za dużo problemów z tym miałem, no i koszt takiej usługi mi się średnio podoba. A naprasowanki są wbrew pozorom całkiem trwałe i mogę je zrobić w domu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Wrzesień 23, 2014 Autor Share Napisano Wrzesień 23, 2014 Taka mała robótka: 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Wrzesień 28, 2014 Share Napisano Wrzesień 28, 2014 Ojejciu, jaka przesłodka kuleczka! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 (edytowany) I ta kuleczka jest już u mnie! Jest to najcudowniejsza przytulanka na świecie ♥ Bezwzględnie polecam szanownego pana adamara, jakość przednia. Edytowano Październik 6, 2014 przez Leah Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 Jakie masz ceny na pluszaki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Październik 6, 2014 Autor Share Napisano Październik 6, 2014 W przedziale 120-150 zł za 30 cm pluszaka. Cena zależy od stopnia skomplikowania postaci. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamisha Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 Twoje pluszaki są naprawdę śliczne! Mają bardzo dobry kształt i z czasem na pewno będziesz wymiatać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Październik 7, 2014 Share Napisano Październik 7, 2014 W przedziale 120-150 zł za 30 cm pluszaka. Cena zależy od stopnia skomplikowania postaci. A taka kuleczka, jak wyżej Rarity? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Październik 7, 2014 Autor Share Napisano Październik 7, 2014 Kyoko: Kuleczka 30 zł, to całkiem inna ilość pracy. Kamisha: Dzięki Pluszaki szyję niecałe pół roku więc jeszcze wszystko przede mną (wcześniej z szyciem nie miałem nic wspólnego). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Październik 14, 2014 Autor Share Napisano Październik 14, 2014 Taki tam OC z zamówienia, ale nawet mi wyszedł i sporo się namęczyłem. Tylko kolory na zdjęciu nieco przekłamane bo światła dobrego nie miałem i sztuczne trochę kolorki popsuło. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Październik 14, 2014 Autor Share Napisano Październik 14, 2014 Pierwszego w życiu pluszaka uszyłem nieco ponad rok temu. Do maja uszyłem 3 sztuki które jakkolwiek wyszły i z jakieś 5 na testy wykrojów które nie były nigdy skończone. Czasu miałem mało więc się szczególnie nie przykładałem do tematu. Ale coś tam się nauczyłem ale nadal robiłem masę błędów. Cóż, błędy nadal robię, ale staram się jak mogę. W maju ruszyłem z pluszakami z kopyta i siedzę w tym do dzisiaj. Nieco ponad miesiąc temu kupiłem maszynę do szycia i znowu trzeba było się nauczyć szyć. Generalnie sam się musiałem wszystkiego nauczyć ucząc się w jeden z najskuteczniejszych i najbardziej bolesnych sposobów - na własnych błędach. Jak kupiłem maszynę to jakaś znajoma ojca która jest zawodową krawcową pokazała mi (a raczej próbowała) co i jak, choć i tak robię po swojemu. I to chyba tyle. Cierpliwość tutaj jest akurat niezbędna, nie każdy może siedzieć przez 8 godzin z igłą i nitką i sobie ręcznie szyć (a robiłem tak do kupna maszyny). Generalnie polecam, choćby po to by spróbować czegoś nowego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Październik 19, 2014 Share Napisano Październik 19, 2014 Bardzo ładny, milordowy pluszak OC Zgodzę się z Tobą, że ci się udał! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Październik 19, 2014 Autor Share Napisano Październik 19, 2014 Dzięki Na żywo wyglądał jeszcze lepiej. No to przy okazji kolejna praca: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spring Apricot Napisano Październik 19, 2014 Share Napisano Październik 19, 2014 Temat przenoszę do poddziału "Pluszaki, figurki itp.". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Żeby temat troszkę rozruszać: Ostatnio miałem masę innych zajęć i kucyków jakoś prawie wcale nie robiłem. Ech ten brak czasu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Ta Mhroczna Rarcia ma chyba coś nie tak z tylnią kończyną. Ale ta Flitter (? nie pamiętam jak sie nazywała) jest świetna. Wydaję mi się, że przy niej zastosowałeś inny wykrój skrzydełek, prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Nogi są w porządku, tak się musiała ułożyć do zdjęcia czego nawet nie zauważyłem :/ Flitter ma skrzydła ma takie jak reszta pegazów, nic nie zmieniałem, nie wiem czemu może wyglądać inaczej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Flitter wyszła ci bardzo ładnie, tak samo Nightmare Rarity. troszeczkę pyszczek tej drugiej jest nieco dziwny w kształcie, ale pomińmy ten mankament takie pytanie z ciekawości, ile już masz tych pluszaków? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Listopad 16, 2014 Autor Share Napisano Listopad 16, 2014 Ile mam pluszaków? Dwa które są wystawione na sklepie i 3 stare prototypy, reszta to albo zamówienia albo szły do sklepiku albo do berlina na meet. Nie robię ich dla siebie, nauczyłem się szyć żeby zrobić sobie ale po zrobieniu ich nie sprawiały mi radości. Przy czym miałem koszmarną pracę przy której nie miałem siły żyć więc wpadłem na pomysł "a może spróbuję je sprzedawać". No i tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamar44 Napisano Listopad 23, 2014 Autor Share Napisano Listopad 23, 2014 Teraz coś większego niż do tej pory: Zrobiłem nowy wykrój i chciałem go przetestować, padło na Rainbow. Ma 56 cm wysokości, kawał pluszaka. To tylko prototyp, zrobiłem żeby wiedzieć co poprawić, i troszkę tego jest, ale i tak nie jest źle. Wiem że nie jest idealna, i te naprasowanki na oczy, ale dobrze zrobiłem to to druga głowa, jakbym zrobił porządne oczy pierwszej to by się zmarnowały. Ach te próby... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się