Dean Ambrows Napisano Sierpień 16, 2014 Share Napisano Sierpień 16, 2014 (edytowany) Dante podszedł do rozmawiających. - Ja je widzę.- powiedział lekko smutnym tonem.- Widziałem śmierć mojego dziadka.- powiedział głaszcząc teastrala. -Piękny koń ze skrzydłami. Podobny do pegaza tylko, że jego oczy są całkiem białe i wygląda na głodnego.- mruknął wyciągając kawałem mięsa z plecaka i dając mu go. Edytowano Sierpień 16, 2014 przez Lucypher Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Sierpień 16, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 16, 2014 Leif tylko widział znikający kawałek mięsa i westchnął. - Widziałem ilustracje w książkach do Opieki nad Magicznymi Stworzeniami, ale to jednak nie to samo co móc go normalnie zobaczyć. Chociaż z jednej strony cieszę się, że ich nie widzę. - Spojrzał na Dantego. - A w jakich okolicznościach zginął twój dziadek? Oczywiście nie mów, jeśli nie chcesz. __________ Asdfghjkl Loki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 16, 2014 Share Napisano Sierpień 16, 2014 (edytowany) -Śmierciożercy tak go katowali go zaklęciem Cruciatus ( nie pamiętam jak się to pisze.) na moich oczach. Za długo. Zginął w cierpieniu.- powiedział. Łza spłynęła mu po policzku.- To co? Wsiadamy?- zapytał wycierając oko. Edytowano Sierpień 16, 2014 przez Lucypher Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Sierpień 17, 2014 Share Napisano Sierpień 17, 2014 Farkas wszedł na powóz. Zawsze ciekawił go wygląd testrali, mimo iż wiedział jak wygląda z opisu i książek to zobaczenie go i tak było by lepsze. Na szczęście dla niego nie miał zaszczytu odczucia tej wątpliwej przyjemności. Współczuł trochę Dantemu, nie dość że widział śmierć dziadka to jeszcze był wilkołakiem. Pechowy żywot. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Sierpień 17, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 17, 2014 Leif też uznał, że najwyższa pora usiąść sobie wygodnie w powozie i czekać aż dotrą do Hogwartu. - Wiesz, współczuję z powodu dziadka - zwrócił się do Dantego jeszcze, krótko, uznając, że niezbyt wie co mógłby więcej powiedzieć. ____________ Czekamy aż wszyscy wsiądą do powozu, czy pomijamy podróż i przeskakujemy już do wielkiej sali, uczty i profesor Umbridge? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosman Napisano Sierpień 18, 2014 Share Napisano Sierpień 18, 2014 Bryan popatrzył jeszcze na miejsce, gdzie stał testral. Mimo tego, że go nie widział wierzył chłopakom z starszych klas. Wszedł do powozu i czekał aż ruszą. ___________________ Jak dla mnie możemy przeskoczyć. Ale dopasuje się do większości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Sierpień 18, 2014 Share Napisano Sierpień 18, 2014 Peter przyglądał się niewidocznym stworom, wiedział że takie istnieją jednak było dla niego niespodzianką że ciągnęły wozy w Hogwarcie, no cóż, kto wiedział. Peter wsiadł do powozu...znaczy wsiadł po tym jak okazało się że zostawiona przez niego w pociągu "Potworna księga potworów" zaczęła wariować i próbowała ugryźć Krukona, który musiał rzucić się na księgą całym ciężarem swojego ciała. Więc cały poobijany, lekko zakurzony i z szamoczącą się księgą w rękach (i ze Stevem na ramieniu) wsiadł do powozu. -Ma ktoś może pasek? Albo coś żeby ten błąd wydawniczy nie pozbawił mnie kawałków ciała? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Sierpień 19, 2014 Share Napisano Sierpień 19, 2014 ((Jestem za przeskokiem )) - Pogłaszcz ją po grzbiecie. - powiedział do Petera spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 19, 2014 Share Napisano Sierpień 19, 2014 Dante wszedł do powozu. -I jakie to uczucie wrócić do Hogwartu?- zapytał siedzących wyciągając blok i zaczynając w nim kończyć rysunek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SolarIsEpic Napisano Sierpień 19, 2014 Share Napisano Sierpień 19, 2014 -Hmm...no tak zapomniałem o głaskaniu- Krukon podrapał wściekłą książkę po grzbiecie która zaraz się uspokoiła- Niestety to jest tylko na jakiś czas, później znowu wariuje, no ale do tego czasu powinienem coś wymyślić- Peter posadził księgę na swoich kolanach i zaczął oglądać okolice Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Sierpień 19, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 19, 2014 Z racji, że reszta nie wyraziła zdania w tej kwestii, lecimy na wielką salę, alleluja. A że nie ma pierwszaków obędzie się bez szczegółów ceremonii przydziału. ___________ Powozy dotarły do Hogwartu, a wszyscy uczniowie tłumami udali się do Wielkiej Sali, na ucztę powitalną. Klasycznie, wszystko rozpoczęło się od ceremonii przydziału, kiedy to McGonagall wyczytywała kolejne nazwiska pierwszorocznych. Kilka osób zwróciło uwagę na to, że Tiara Przydziału w tym roku miała naprawdę długą pieśń, nawołującą do zjednoczenia domów, ale większość nawet specjalnie jej nie słuchała. Dumbledore jak zwykle ze swoim przemówieniem postanowił zaczekać, "każąc" uczniom po prostu "wsuwać" i najpierw się najeść. Chociaż ci mniej zainteresowani napychaniem brzuchów, już teraz mogli zauważyć, że grono pedagogiczne wzbogaciło się o pewną kobietę, o ropuchowatej twarzy, ubraną w soczyście różowy strój, a także, że przy stole nauczycielskim brakowało Hagrida. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosman Napisano Sierpień 19, 2014 Share Napisano Sierpień 19, 2014 hmm ciekawe kim ona jest? Zastanawiał się Bryan obserwując nauczycielkę. Nie wiedział kim ona jest ani czego będzie od nich chciała. Nie wygląda na zbyt ciekawą kobietę. Mam złe przeczucia. Rozmyślał w spokoju. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 20, 2014 Share Napisano Sierpień 20, 2014 Dante przyjrzał się kobiecie. Po chwili jego źrenice rozszerzyły się ze zdziwienia. Po chwili zauważył, że siedzi obok Bryana. -To jest Umbgride. Jest ona człowiekiem Knota.- powiedział do chłopaka słuchając uważnie jej przemowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosman Napisano Sierpień 20, 2014 Share Napisano Sierpień 20, 2014 -Ministra magii?- Zdziwił się usłyszawszy głos starszego kolegi. Obrócił się w jego stronę.- Czego ona chce?- Zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Sierpień 20, 2014 Share Napisano Sierpień 20, 2014 Farkas przysłuchiwał się kobiecie. Wyglądała co najmniej dziwnie. Nie podobało mu się jej spojrzenie, ani zachowanie. Była złym człowiekiem udającą dobrą kobietę. Po chwili namysłu zrozumiał też że Dante może mieć problemy, przez nią. Jeśli dowie się że jest wilkołakiem będzie źle. - Knot i ta jego paranoja stają się coraz gorsze. - mruknął i pokręcił głową z dezaprobatą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 20, 2014 Share Napisano Sierpień 20, 2014 (edytowany) -Mam złe przeczucia. Ponoć mamy być jak to się mówi trzymani na łańcuchu. Będzie sprawdzała czy nie łamiemy jakiś zasad i spróbuje nas ograniczać. - powiedział lekko zdenerwowany. -A najgorsze jest to że nienawidzi mieszańców.- mruknął patrząc porozumiewawczo w stronę Farkasa. Edytowano Sierpień 20, 2014 przez Lucypher Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosman Napisano Sierpień 20, 2014 Share Napisano Sierpień 20, 2014 -Cholera mam złe przeczucie.- powiedział Bryan spokojnie obserwując stół nauczycielski. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Sierpień 21, 2014 Share Napisano Sierpień 21, 2014 Zjadając sałatkę, zastanawiała się czy Obrona Przed Czarną Magią będzie taka sama jak kiedyś, kiedy ropuchowata kobieta chrząknęła. Zaprzestała jeść, wpatrując się w jej oczy. - Będzie ciekawie... - mruknęła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 21, 2014 Share Napisano Sierpień 21, 2014 Dante przestał uważać na to co mówi Umbgride. Zaczarował kawałek papieru i wysłał go do dziewczyny. Było tam napisane ,, Ta babka jest z Ministerstwa. Ja jej nie ufam."- Dante patrzył na nią by zobaczyć jak zareaguje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Sierpień 21, 2014 Share Napisano Sierpień 21, 2014 Przeczytała kartkę unosząc brwii i odpisała "Ja się na ministerstwie nie znam, ale nie wygląda dobrze. Słucham co mówi, może zdradzi coś o jej charakterze" wysłała kartkę, krzywiąc się kiedy usłyszała "uśmiechnięte pysie" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dean Ambrows Napisano Sierpień 21, 2014 Share Napisano Sierpień 21, 2014 (edytowany) ,,Wiem tylko tyle że nie lubi mieszańców i, że nie będzie już tej same obrony przed czarną magią.- odpisał lekko się krzywiąc widząc utkwione w sobie oczy ropuchowatej kobiety. Edytowano Sierpień 21, 2014 przez Lucypher Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Sierpień 21, 2014 Share Napisano Sierpień 21, 2014 "Masz rację. Cóż, jakoś przetrzymamy" odpisała, wciąż wpatrując się w zimne oczy kobiety. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Sierpień 22, 2014 Share Napisano Sierpień 22, 2014 (edytowany) Farkas, już po skończonym posiłku, czekał na jakieś wyjaśnienia od Dumbledora. W końcu jeden z najfajniejszych nauczycieli nie był na uczcie, a jakaś różowa ropucha z ministerstwa ma ,,uczyć". - To będzie ciekawe. - stwierdził. ((Jeśli są jakieś literówki to przepraszam. Telefon trochę szwankuję.)) Edytowano Sierpień 25, 2014 przez Mephisto Pheles Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Sierpień 25, 2014 Share Napisano Sierpień 25, 2014 ((Zabawa już umarła? Bo nikt nic nie pisze.)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosman Napisano Sierpień 25, 2014 Share Napisano Sierpień 25, 2014 (( wydaje mi się, że czekamy aż Ukeź odpisze. A twoja sesja z skyrima działa?)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts