Dolar84 Napisano Sierpień 29, 2014 Share Napisano Sierpień 29, 2014 Na koniec powtórzę to, co już wyżej podpisani wskazywali – korektorzy nie wykonali dobrze swojej pracy. Uff, dobrze, że nie jestem korektorem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdober Napisano Sierpień 29, 2014 Share Napisano Sierpień 29, 2014 Jak to II Rozdział zniknął?! Oczekuje wyjaśnień :< Jak to sie stało że nie moge czytać statku z Celestią? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Sierpień 29, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 29, 2014 (edytowany) Wróci za 30 minut Już wróciło - bez zastrzeżeń ze strony nadzorcy. Edytowano Sierpień 29, 2014 przez Verard Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zabójca Napisano Sierpień 29, 2014 Share Napisano Sierpień 29, 2014 Ale szybko te rozdziały się pojawiły.No nic zabieram się za czytanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jen86 Napisano Sierpień 30, 2014 Share Napisano Sierpień 30, 2014 A ja myślałam, że ktoś sobie ze mnie robi jaja O_O Naprawdę, słów mi braknie, że fanfik Verusia nosi tytuł My Little Sunshine i to jeszcze znajduje się na tym forum O_O Jeszcze bardziej dziwi mnie nazwa Aktu I - Ignacias Czyżby me modły zostały wysłuchane? OBY! Ekhem, maestro musica... Muszę przyznać się tu szczerze, że jest to jedenaste podejście do tego tytułu i wszystkie były nieudane, a sama w trzech brałam udział. Mówiąc krótko: ten fanfik to żywa legenda i klątwa naszego "beznadziejnego do cna pisarza." Po pierwsze primo: Bohater jest... wyjątkowo dziwny jak na historię Vercia w Equestrii. Ciekawy zamysł, wykonanie jednak wychodzi zaskakująco nietypowo, ale jak już się dowiedziałam: plan takowy był, by zrobić to szybko, chaotycznie i w konwencji: Uciekamy, by szybko skończyć. Widać, że nasz "Anon" vel Soul Taker to tak naprawdę sam autor, co nie chciał się po prostu przedstawić na samym początku. Kocie mordki, typowy cięty język i cholera, muszę to przyznać: On ucieka przed Słoneczkiem, nie ją loffcia - Cud! Moja best princess? Jakby ją określić... pomieszana fandomowa kreacja. Zabawna i wychodzi na to, że wykorzystała biednego człowieczka do zabawy. Ciekawi mnie następny rozdział i ta poważna rozmowa. Czy będzie poważna? Oby, bo robienie z niej idiotki jak nikt nie patrzy nie boli, ale powagę zachowajmy dla laików :3 Doszukiwałam się do trzeciej w nocy czy była już ta iskra. To tajemnicze ZING, ale zakład przegrałam - nie ma. Pan bohater i pani księżniczka zabawili się w inny sposób: robiąc sobie jaja samych siebie, a laicy pozostali niepoinformowani. No, chyba, że nasz sławetny lokaj Reginald wiedział wszystko. Widzę tu plejadę gwiazd: Doktor Health Sting tylko zmienił imię, ale nawet mu pasuje. Chant Singer - znów wesoły, przyjacielski porucznik(Ciekawe czy on też będzie nocnym lowelasem) Veruś... jeżeli to jest to, co myślę to masz u mnie propsy - Wałek dostał enchant do +8 jak pozostawisz tę historię jak pozostałe: w odmętach zapomnienia. Czyli mogę się spodziewać małej genezy Soul Taker'a w Equestrii. Oby, oby... tylko to zabija jeden maleńki motyw z Cadance, ale znając Vera i ona dostanie swoją rolę, bo musi. No, dobrze lecimy dalej. Po drugie primo: The Style Cóż, lepiej niż to co zwykle. Ten RPG'owy styl był już nudny i nieprzewidywalny. Opisywanie Canterlot pozostawiłeś, ale w sumie na początku liczyła się wielka ucieczka, więc wierzę, że jeszcze nas uraczysz specyficznymi kondygnacjami(chyba dobrze napisałam) samego pałacu. Nie wierzę, że nasz bohater będzie zbierał jabłka w Ponyville. Po trzecie primo: tytuł aktu I... Jak bardzo tego chcę, tak jeszcze bardziej się boję. Ignacias zapowiedziane było jeszcze w PB, a i tak tego nie zrobiłeś. Wiadomo: tam grasuje OC straszliwe. No i musiałbyś pogadać z naszym wspólnym towarzyszem. Tak czy siak liczę na rozterkę, problem tak zwanego wysiedlenia i do jasnej cholery: NIECH TU BĘDZIE Z PANDORĄ ROMANTYCZNIE(Mh... kurde, Spoiler...) Od Jen tyle i kochanie - wracam w poniedziałek! ;3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion Napisano Sierpień 30, 2014 Share Napisano Sierpień 30, 2014 (edytowany) Przyznaję, czytałem (chyba) pierwotną wersję tego opowiadania (mam nadzieję Verardzie, że nie obrazisz się jak podam tytuł? His Little Sunshine, Her Precious Human) i nie tylko to, właściwie wszystko z Projektu Bronies, i widać różnicę. Co się przy tym turlałem ze śmiechu w niektórych momentach kolejnych opowiadań (szczególnie przy HPS-ach, PPS-ach i innych GPS-ach. Jiraya rządzi!), to moje. To dzieło, bo inaczej tego nazwać nie można, jest równie doskonałe jak tamte pisane z twoją starą ekipą. W tym opowiadaniu stwierdzam jedną rzecz: MAŁO! Pierwszy rozdział - 7 stron, drugi dziesięć, co do trzeciego to mam nadzieję, iż będzie choćby ze dwadzieścia stron, bo ledwo co się zacznie czytać, to już trza kończyć. Reszta, jeśli chodzi o stronę techniczną jest dobra, bo ja tam błędów nie zauważyłem. Tyle ode mnie, obaczym co będzie potem. Edytowano Sierpień 30, 2014 przez Legion Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Sierpień 30, 2014 Share Napisano Sierpień 30, 2014 Cóż mogę dodać po poprzednikach - dobra komedia, choć rozdziały nieco poszatkowane, ale o to już ktoś się zatroszczył. Plus za hity Disco Polo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Sierpień 31, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2014 Rozdizał I i II znikają z obiegu Daję wam za to Pełną Wersję(30 stron) rozdziału I wraz z dopisanymi scenami, co miały być w rozdzialiku numer 3. Czyli - zapraszam do czytania aktualizacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 31, 2014 Share Napisano Sierpień 31, 2014 Rozdizał I i II znikają z obiegu Czyli znowu będę poprawiać te same błędy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Sierpień 31, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2014 Nie, bez obaw wszystko zostało przekopiowane, sprawdzone i nawet twoje poprawki tam były. Aż tak głupi to nie jestem. ;3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 31, 2014 Share Napisano Sierpień 31, 2014 (edytowany) Nie, bez obaw wszystko zostało przekopiowane, sprawdzone i nawet twoje poprawki tam były. Ok, to dobrze, bo juz miałem małą... przygodę z Crusierem i jego tłumaczeniem Past Sins, co to mu robiłem jako-taką korektę, a ten potem wywalił wszystko w piździec, bo robił poprawki do niepoprawionego tekstu w Wordzie Zatem przejrzę wkrótce i zobaczę, coś tam dodał. Edytowano Sierpień 31, 2014 przez Niklas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Energy Napisano Sierpień 31, 2014 Share Napisano Sierpień 31, 2014 Fanfik mi się podoba jak każde inne dzieła Verarda. Oby kolejne rozdziały były jak najszybciej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 31, 2014 Share Napisano Sierpień 31, 2014 (edytowany) Szczerze... nie wiem, co mam myśleć o tej części. Dopóki czytałem ten fragment, który już znałem, było dobrze. Ale ta dodana część... Emm, no nie bardzo. Prolog i pierwotny pierwszy rozdział były całkiem zabawne, ale scena z Fancypantsem i tak późniejsza w kanałach mnie lekko powaliły... niekoniecznie w pozytywnym znaczeniu. A PS. listu od Celestii już całkiem mnie dobił. Jak wcześniej jeszcze księżniczka była przedstawiona dość nieźle, jako istota, której się boją, ale ma poczucie humoru, tak tutaj tak zabrzmiała jak... nastolatka No niby wiem, że to komedia, ale ten wątek mi zgrzytnął w zębach. Ale już poległem na 16 stronie i nie byłem w stanie kontynuować. Cóż... to już nie dla mnie Mózg wczytał protokół Borsuk i czym prędzej opuściłem ten fic. Do tego momentu masz pozaznaczane błędy. A teraz idę gryźć biurko. Rozdział I - Sprawdzony, zamordowany i jest.Aż się zastanawiam, w jakim sensie, bo dialogów to chyba nikt nie ruszył. Edytowano Sierpień 31, 2014 przez Niklas 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ver Napisano Sierpień 31, 2014 Autor Share Napisano Sierpień 31, 2014 No nic, Niklas - ja nikomu nie obiecywałem fanfikcji poprawnej politycznie. To jest komedyjka, ale skoro głupie "Mam Ciasteczka" aż tak bolą... - Sorry, nic na to nie poradzę. Tak czy owak dzięki za przetrwanie chociażby tego. Ja kontynuuje dalej, bo plan takowy się nie zmienił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 31, 2014 Share Napisano Sierpień 31, 2014 ale skoro głupie "Mam Ciasteczka" aż tak bolą... Bardziej boli to, co jest później No ale cóż, sobie twórz co tam chcesz, pomogłem ci ile mogłem, więc pisz sobie uczciwie dalej xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagon Napisano Październik 6, 2014 Share Napisano Październik 6, 2014 Odkopuje temat bo widzę, że trzeciego rozdziału dalej nie ma. Pisz Verard rozdział. *Wysyła moc twórczą* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubokPL Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Kiedy trzeci rozdział?? ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 Według mnie to na Świętego Gdygdy, co nie wypada nigdy. Ale to już pytać autora - to tylko moja mała spekulacja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 Wkradłem się do tajnych terminów i wiem kiedy wyjdzie.Rozdział 3 wyjdzie razem...z Half life 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagon Napisano Listopad 10, 2014 Share Napisano Listopad 10, 2014 Half-life 3 confirmed!!! Żeby nie było offtopa to fanfic jest naprawde fajny i moge czekac te kilka miesiecy na kolejny rozdzial. wyslane z szajsunga za 500zl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Listopad 11, 2014 Share Napisano Listopad 11, 2014 wyslane z szajsunga za 500zl A mój kosztował 88 funtów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja i kropka Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) A mi znikł rozdział drugi (o co wszystkim chodzi, coś znika, coś nie da się włączyć, fanfikowa ewolucja, czy co?) Edytowano Listopad 17, 2014 przez Luna the Moon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Zeżarł go Fanfikowy Potwór Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja i kropka Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Może... A może wpadł w czarną dziurę... Kto wie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Przenoszę do archiwum na prośbę autora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts