Popularny post. Lunar_Isbre Napisano Listopad 17, 2014 Popularny post. Share Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) Ten temat WCALE nie powstaje dlatego, że na jutro mam dużo uczelnianych rzeczy do zrobienia, naprawdę! Słowo daję...! ...No dobrze, przyznaję. Oto przed Wami kolejny przejaw prokrastrynacji. Cóż mogę napisać o sobie... rysuję od kiedy pamiętam, a na poważnie zaczęłam... no dobra, nie zaczęłam wcale. Ciągle się bawię i mojej "sztuce" daleko od ideału. Chwilowo przeżywam kryzys twórczy, który leczę kucykami. Mam nadzieję, że uda mi się wyjść z tego dołka... I że znowu zacznę bazgrać na nieco poważniej i będzie mi to sprawiać przede wszystkim radość. Na dzień dzisiejszy rysuję same kucyki, bo są nieskomplikowane i łatwo się przy nich odprężyć. Co do techniki, to zazwyczaj rysuję tradycyjnie, ale jeśli chodzi o kuce, to preferuję digital (bo go nie potrafię i mogę się nauczyć, bez zrzędzenia, że mi nie wychodzi i mam nie próbować). Moja pierwsza kucykowa praca to AJ na rysunkowe wyzwania na FGE, rysowana głównie kredkami, z małą pomocą mazaków przy cieniach: Wkrótce potem powstała moja OC Milky, którą już zdążyłam zaspamować forum. Ref sheet wykonany w paincie: Nabazgrałam też wersję w stylu bardziej MLP i w sukience na Galę Grand Galopu. Tak sobie mi wyszła, ale niektórym się podoba: Najnowszą kucykową pracą jest Dr Whooves, narysowany na potrzeby konkursu nagłówkowego tutaj, na tym forum. Wersja pełna rysunku prezentuje się następująco: Szczerze mówiąc, chyba sobie za dużo myślałam o sobie, bo, wbrew moim nadziejom, praca ta nie cieszy się popularnością na devie :c Na forumie też nikt jej nie zauważył :c Mam też parę wipów: Fluttershy i Discord, praca do fanfika, którego namiętnie czytam. Skończę nie wiem kiedy: Milky Mane na jakimś wzniesieniu, skończę też nie wiem kiedy... Cóż, lubię ją rysować. No i to chyba tyle, jeśli chodzi o poniacze... mam parę szkiców, ale myślę, że nie są warte pokazania. A jak rysowałam zanim przerzuciłam się na kuce? Heh, może to dla niektórych będzie zaskoczenie, może niektórzy mnie tu znają z deviantarta lub innych miejsc, gdzie wciskałam swoją twórczość. Dla tych osób mówię – niespodzianka! A oto bazgroły. Są wśród nich prace starsze i młodsze, uporządkowane chronologicznie... nie pokazuję dużej części, tylko drobny wycinek. No to... oto ja. Ja i moje bazgroły. Chciałabym kiedyś wrócić do rysowania czegoś innego, niż kucyki pony, ale na razie nie mam na to siły. To chyba tyle ode mnie. Mam nadzieję, że chociaż część tego co pokazałam przypadnie Wam do gustu n__n" Liczę na krytykę i wszelkie komentarze, bo one naprawdę uskrzydlają i dodają sił do tworzenia dalej. A może macie jakieś sposoby na przezwyciężenie rysunkowego zastoju? Edytowano Listopad 17, 2014 przez Lunar_Isbre 14 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timber Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Ci to lubią tego Doktora. Tyle ładnych prac... W każdym razie, masz talent kobito. Gratuluję, rly. Świetne OC, idealnie dobrane kolory. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 17, 2014 Autor Share Napisano Listopad 17, 2014 Dziękuję ślicznie Bardzo, bardzo się cieszę, że kolory OCki przypadły Ci do gustu. Wzorowałam się na niebie tuż przed wschodem słońca, kiedy przegryzają się na nim najróżniejsze pastele z granatami i fioletami. Chciałam uzyskać podobny efekt, ale bałam się, że może ciut przedobrzyłam. Dobrze, że chyba jednak nie n__n Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoForGold Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Świetne rysunki, prace z Twoim OC na wzniesieniu i w sukni najbardziej przypadły mi do gustu . Bardzo ładne cieniowanie, podziwiam. Temat leci do obserwowanych, z niecierpliwością czekam na kolejne prace. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 O ile kuce nie zrobiły na mnie wrażenia, o tyle pozostałe "bazgroły"... O, rany. Te kolory. Tyle rzeczy na każdej pracy, tyle szczegółów! Boskie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shine Star Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 NAPRAWĘ ładne! Gratuluję talentu i życzę weny :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Piękne! Dwa pytania: 1W jakim programie rysujesz? 2 (do obrazka z Discordem) Z jakiego to fanfica? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 17, 2014 Autor Share Napisano Listopad 17, 2014 (edytowany) Świetne rysunki, prace z Twoim OC na wzniesieniu i w sukni najbardziej przypadły mi do gustu . Bardzo ładne cieniowanie, podziwiam. Temat leci do obserwowanych, z niecierpliwością czekam na kolejne prace. Bardzo dziękuję i mam nadzieję, że nie zawiodę n__n' O ile kuce nie zrobiły na mnie wrażenia, o tyle pozostałe "bazgroły"... O, rany. Te kolory. Tyle rzeczy na każdej pracy, tyle szczegółów! Boskie. Dziękuję Co mogłabym poprawić w kucach, żeby były lepsze? NAPRAWĘ ładne! Gratuluję talentu i życzę weny :3 Dziękuję Piękne! Dwa pytania: 1W jakim programie rysujesz? 2 (do obrazka z Discordem) Z jakiego to fanfica? 1. Paint tool SAI 2. Chaotic neutral autorstwa C-Puff. Polecam gorąco, bardzo fajnie przedstawieni bohaterowie, w sposób realistyczny i zgodny z serialem a i sam motor napędowy ich działań ciekawy. Obrazek jest do przedostatniego rozdziału (na dzień dzisiejszy, Fluttershy and Discord) Dziękuję Edytowano Listopad 17, 2014 przez Lunar_Isbre Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Świetne są te prace, lubię rysunki na których roi się od szczegółów i nie wiadomo na czym zatrzymać wzrok. Z kolorami też radzisz sobie bezbłędnie. Tak trzymać! ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz391 Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 A ja nic nie poradzę na to że najbardziej z twoich kuców podobał mi się twój OC-ek w sukience na galę. Po prostu ta kreska ,,serialowa'' najbardziej do mnie przemawia Poza tym te rysunki niekucykowe robią w większości naprawdę niesamowite wrażenie. A może macie jakieś sposoby na przezwyciężenie rysunkowego zastoju?Aż dziwne że tyle osób się wypowiedziało a nikt ci nic nie zaproponował. Więc mimo że ja nie rysuję, to i tak pomądrzyć się mogę Może po prostu nie chce ci się rysować, bo masz za małe zainteresowanie ,,tłumu''. Więc proponuję ci założenie tematu z requestami. Biorąc po uwagę twój talent stawiam że od razu miałabyś z 20 próśb (w tym na pewno jedną ode mnie ). Wtedy i masz zainteresowanie ,,ludu'' i dodatkowo świadomość że robisz coś nie tylko dla siebie, ale też dla kogoś. Ale może jakiś prawdziwy rysownik zaproponuje ci coś mądrzejszego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Jeśli założysz temat z requestami, to ja już zaczynam subskrybcję działu rysunkowego. Te rysunki są takie za:yay:biste... Masz wielki talent. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Hugoholic :3 Napisano Listopad 18, 2014 Share Napisano Listopad 18, 2014 Ten temat WCALE nie powstaje dlatego, że na jutro mam dużo uczelnianych rzeczy do zrobienia, naprawdę! Słowo daję...! ...No dobrze, przyznaję. Oto przed Wami kolejny przejaw prokrastrynacji. Cóż mogę napisać o sobie... rysuję od kiedy pamiętam, a na poważnie zaczęłam... no dobra, nie zaczęłam wcale. Ciągle się bawię i mojej "sztuce" daleko od ideału. Chwilowo przeżywam kryzys twórczy, który leczę kucykami. Mam nadzieję, że uda mi się wyjść z tego dołka... I że znowu zacznę bazgrać na nieco poważniej i będzie mi to sprawiać przede wszystkim radość. Na dzień dzisiejszy rysuję same kucyki, bo są nieskomplikowane i łatwo się przy nich odprężyć. Co do techniki, to zazwyczaj rysuję tradycyjnie, ale jeśli chodzi o kuce, to preferuję digital (bo go nie potrafię i mogę się nauczyć, bez zrzędzenia, że mi nie wychodzi i mam nie próbować). Moja pierwsza kucykowa praca to AJ na rysunkowe wyzwania na FGE, rysowana głównie kredkami, z małą pomocą mazaków przy cieniach: Wkrótce potem powstała moja OC Milky, którą już zdążyłam zaspamować forum. Ref sheet wykonany w paincie: Nabazgrałam też wersję w stylu bardziej MLP i w sukience na Galę Grand Galopu. Tak sobie mi wyszła, ale niektórym się podoba: Najnowszą kucykową pracą jest Dr Whooves, narysowany na potrzeby konkursu nagłówkowego tutaj, na tym forum. Wersja pełna rysunku prezentuje się następująco: Szczerze mówiąc, chyba sobie za dużo myślałam o sobie, bo, wbrew moim nadziejom, praca ta nie cieszy się popularnością na devie :c Na forumie też nikt jej nie zauważył :c Mam też parę wipów: Fluttershy i Discord, praca do fanfika, którego namiętnie czytam. Skończę nie wiem kiedy: Milky Mane na jakimś wzniesieniu, skończę też nie wiem kiedy... Cóż, lubię ją rysować. No i to chyba tyle, jeśli chodzi o poniacze... mam parę szkiców, ale myślę, że nie są warte pokazania. A jak rysowałam zanim przerzuciłam się na kuce? Heh, może to dla niektórych będzie zaskoczenie, może niektórzy mnie tu znają z deviantarta lub innych miejsc, gdzie wciskałam swoją twórczość. Dla tych osób mówię – niespodzianka! A oto bazgroły. Są wśród nich prace starsze i młodsze, uporządkowane chronologicznie... nie pokazuję dużej części, tylko drobny wycinek. No to... oto ja. Ja i moje bazgroły. Chciałabym kiedyś wrócić do rysowania czegoś innego, niż kucyki pony, ale na razie nie mam na to siły. To chyba tyle ode mnie. Mam nadzieję, że chociaż część tego co pokazałam przypadnie Wam do gustu n__n" Liczę na krytykę i wszelkie komentarze, bo one naprawdę uskrzydlają i dodają sił do tworzenia dalej. A może macie jakieś sposoby na przezwyciężenie rysunkowego zastoju? Co do rysunków już pisałem w prywatnej wiadomości, że są świetne i naprawdę jest na czym oko zawiesić. A Twój OC wykonany w "klasycznym" stylu z MLP wygląda świetnie ^^ Ogółem bardzo oryginalna OC, a przy tym bardzo ładna, co jest naprawdę rzadkością. Lecz ja nie o tym, bowiem w sumie myślałem o tym, co napisałaś na końcu i się podzielę tym, co często robię ja, jako muzyk, który próbuje swoich sił w pisaniu własnych kompozycji (co także wiąże się z ewentualnymi zastojami spowodowanymi brakiem inspiracji i pomysłów). Więc, cóż, moje rozwiązanie na moje kłopoty jest proste - przeglądam prace innych, a konkretnie utwory. Słucham tego, co inne zespoły robiły, jakie robiły przejścia między poszczególnymi częściami utworów, ogółem wsłuchuję się we wszystkie ich szczegóły. Stąd też czerpię nowe pomysły i staram się o nie opierać, co często przynosi pozytywne efekty. No i, wiadomo, nic także na siłę, bowiem wtedy najgorsze prace wychodzą. U mnie dni, gdy mam dużo pomysłów częste nie są, ale gdy już taki nadejdzie to tworzę za cały miesiąc XD Powodzenia i mam nadzieję, że niedługo wrócisz do rysowania, bo naprawdę świetnie Ci to wychodzi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 26, 2014 Autor Share Napisano Listopad 26, 2014 A ja nic nie poradzę na to że najbardziej z twoich kuców podobał mi się twój OC-ek w sukience na galę. Po prostu ta kreska ,,serialowa'' najbardziej do mnie przemawia Poza tym te rysunki niekucykowe robią w większości naprawdę niesamowite wrażenie. Aż dziwne że tyle osób się wypowiedziało a nikt ci nic nie zaproponował. Więc mimo że ja nie rysuję, to i tak pomądrzyć się mogę Może po prostu nie chce ci się rysować, bo masz za małe zainteresowanie ,,tłumu''. Więc proponuję ci założenie tematu z requestami. Biorąc po uwagę twój talent stawiam że od razu miałabyś z 20 próśb (w tym na pewno jedną ode mnie ). Wtedy i masz zainteresowanie ,,ludu'' i dodatkowo świadomość że robisz coś nie tylko dla siebie, ale też dla kogoś. Ale może jakiś prawdziwy rysownik zaproponuje ci coś mądrzejszego Nie wiem, zainteresowanie tłumu mam nikłe, ale raczej nie podejmę się requestów (a przynajmniej na razie). Lubię rysować czyjeś postacie od tak, z zaskoczenia, często jako prezent, bez czucia na sobie presji. Zwłaszcza teraz, jak nie zawsze mam czas albo chęci by siąść i rysować. Najgorzej jest z chęciami... No to dodaję dwa totalne bazgrołki, takie szkice na szybko, żeby się odstresować po dniu na uczelni. Jeden z nich (a konkretnie wilk) powstał kiedy miałam naprawdę kiepski humor. Kucyk to praca z dzisiaj, prezent dla Amberpon, jej urocza OCka Vision Revision :3 Wilk (made in paint, hue hue) Vision Revision Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 26, 2014 Share Napisano Listopad 26, 2014 Twoje rysunki są tak epickie, bezbłędne i urocze, że gdybyś założyła temat z requestami, to byłabym wniebowzięta . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Listopad 27, 2014 Share Napisano Listopad 27, 2014 Super wilk! Już te jego kontury wyglądają wspaniale, a pokolorowany pewnie będzie zwalać z nóg. Co do OC-ki - nie dość że urocza, to jeszcze świetnie wykonana. Cudowna. Tak więc: rysuj więcej, więcej, więcej, bo to co produkujesz jest przecudne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 27, 2014 Autor Share Napisano Listopad 27, 2014 Rysunek dla Cahan. Muszę ostro pracować nad skrzydłami, a to była doskonała okazja 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Listopad 27, 2014 Share Napisano Listopad 27, 2014 Jest cudowna Dziękuję bardzo I małe pytanie - mogę ten art wykorzystywać np. jako okładki fika? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 27, 2014 Autor Share Napisano Listopad 27, 2014 Jasne, że tak, proszę bardzo Cieszę się, że Ci się podoba n___n Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hedzio Napisano Listopad 30, 2014 Share Napisano Listopad 30, 2014 Rysunki świetne, bardzo podoba mi się cieniowanie i ogólnie kolory, których użyłaś. A ten Dr Whooves to takim nie wiem... Animowanym? stylem rysowany. Bardzo mi się generalnie spodobał. Talentu Ci nie brak, umiejętności też. Pozostaje coś dalej z tym zrobić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Grudzień 2, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2014 (edytowany) Dzięki! Wrzucam bazgroł, który powstał na jakiejś luźnej kartce podczas ćwiczeń. Robiony od razu długopisem, bo na uczelnię zazwyczaj nie noszę ołówka. Moja ukochana postać, która jednak z MLP nie ma nic wspólnego (choć czasem mnie kusi, żeby wrzucić ją do tego universum i zobaczyć, jak zwiewa przed tęczowymi osiołkami). Tak, to poniekąd anthro, możecie mnie spalić na stosie, hue hue. EDIT: ten makaron to miały być bandaże, ale nie wyszło. Edytowano Grudzień 2, 2014 przez Lunar_Isbre 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Grudzień 2, 2014 Share Napisano Grudzień 2, 2014 (edytowany) Kurde no, masz talent Requesty requestami, przyjmujesz zlecenia na kucyki? Jak bys przypadkiem popelnila Rarity (albo jeszcze lepiej Rarity i NightMare Rarity na 1 obrazku), ewentualnie mojego OC, to ja to bym nawet w ramke oprawil i powiesil w honorowym miejscu na scianie dowody wdziecznosci zwykle przesylam paypalem Edytowano Grudzień 2, 2014 przez CuteHornyUnicorn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Grudzień 2, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2014 OCka mogę narysować w formie podobnego szkicu, co były na poprzednich stronach :3 Ewentualnie mogę zrobić go kolorowego i pocieniowanego, tylko to po prostu dłużej potrwa. Dałeś mi fajny pomysł na rysunek, będę musiała go wykorzystać :3 Jak maznę, to na pewno dam znać! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Grudzień 2, 2014 Share Napisano Grudzień 2, 2014 A mojego OC mogłabyś za darmo narysować? Tylko jednego, nawet w formie szkicu. Zgodzisz się? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 2, 2014 Share Napisano Grudzień 2, 2014 Jesteś jedyną osobą od której miałabym ochotę zamówić rysunek OC i powiem, że powinno ci się za to płacić conajmniej po 5 zł od requesta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Grudzień 2, 2014 Share Napisano Grudzień 2, 2014 Jeśli tego by to wymagało, to ja chętnie zapłacę ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się