ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Ciii... Daj mi jeszcze trochę czasu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Sorry, że się skupiłem za bardzo na historii tej czwórki... A bardziej dwójki gryfów, ale zostałem o to poproszony. Niedługo dojdzie cała reszta, a potem wszystko się wyrówna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Yarr, harr, fiddle dee dee, bein' a pirate's alright 'ta me... Teraz jest prawie tak, jakbyśmy faktycznie zapisali się nieco później na sesję. I do tego posta wstępnego brakuje mi jeszcze opisu tej ostatniej sytuacji. No wiesz, z dialogami w mowie niezależnej i tak dalej. Zamierzasz coś jeszcze tam dopisać, czy jak? A więc, potem/niedługo się tu znowu zjawię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Makarony. Liczę, że wpadną na coś ciekawego, opiszą swoje spotkanie tak jak chcieli to zrobić, ekhem. Potem zobaczysz. Nie chciałem pisać dialogu za kogoś to raz, a dwa to po co Ci dialog tutaj ? Zajmuje więcej miejsca tylko w takiej sytuacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Takie małe pytanko mam. Czy w tym temacie z grą punktów umiejętności nie mam źle rozdanych? Bo miło być SPECIAL x2 i 30 x3 za specjalizacje, a ja dostałam punkty tylko za jedną specjalizację. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Ale wypadałoby chyba opisać to, gdzie teraz są, co robią, i tak dalej. Że Shadow Note obserwuje go teraz, czekając na reakcję, czy cuś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Cóż, mam nadzieje że poprawnie odpisałem ._. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Jak będziesz grzeczny to może faktycznie zaistniejesz, może Mephisto, albo Najtl Cię wspomnie wcześniej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Nie poczuwam się upoważniony do sterowania niczyją postacią więc starałem się zachować mój odpis neutralny jak tylko się dało. Jednak, jeśli coś spieprzyłem to zaakceptuję liścia na twarz. .__.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Ale faktycznie nie uwzględniłem tagów, już Ci poprawiłem Gray. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Ooooooooo Ty cwaniaku! Miały być dwa naboje! Ale dobrze... Miej, może Ci się przydadzą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 A nadzieja znów wstąpi w nas, nieobecnych pojawią się cienie... Quote Fire Prism z kolei był Ghulem, nie wiele osób chciało by wpuścić Ghula do baru, domu albo innego przybytku Poza tym, mam 4 charyzmy i zero interesu w babraniu się ze słodkimi słówkami dla jakiejś perswazji. Co do posta. Ta mowa zależna... D: zamierzacie tak całą sesję pisać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Chcesz brać udział ? Bo możemy pisać dialog, ale wtedy ani Ty, ani cała reszta nie popisze, i z 6 osób grać będą dwie, tak ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 2 minuty temu Riddle napisał: A nadzieja znów wstąpi w nas, nieobecnych pojawią się cienie... Poza tym, mam 4 charyzmy i zero interesu w babraniu się ze słodkimi słówkami dla jakiejś perswazji. Co do posta. Ta mowa zależna... D: zamierzacie tak całą sesję pisać? Ale za to masz pięść ze stali. No i jakbyśmy pisali dialog to mogło by zająć z sześć stron, a tak to opiszemy przebieg konwersacji w trzech albo czterech postach i będzie okej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Teraz też piszecie dialog, ale w mowie zależnej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Owszem, bo tak będzie mniej postów. Dialogi w takiej typowej formie są lepsze gdy już wszyscy będą brać udział a nie tylko ja i mistrz gry. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Aż mi się smutno robi jak widzę te twoje stwierdzenia stary, naprawdę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Ale dialog też byłby ok. Na przykład zrobić tak, że przez pw na przykład rozpisać dialog i dać w jednym poście. Byłoby chyba dobrze, nie? Bo ja na przykład chciałabym, żeby ta moja postac się odzywała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowNote Napisano Luty 12, 2016 Autor Share Napisano Luty 12, 2016 Zawsze to jakiś pomysł. Zawsze lepszy od prowadzenia bezpodstawnego dialogu pod tematem. Kubuś katolu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 To, co tam zapisałeś w mowie zależnej, można łatwo zmienić w mowę niezależną bez znacznej zmiany znaczenia tekstu. Mógłbyś po prostu zapisać te wszystkie pytania po kolei, tak jak zrobiłeś to teraz, ale też i w taki sposób, aby twoja postać to mówiła. MG mógłby w następnym poście zawrzeć wszystkie odpowiedzi po kolei, zamiast formy jedno pytanie - jedna odpowiedź. Ale rozumiem, nie każdy musi wiedzieć że mowę zależną można po prostu przekształcić w mowę niezależną, czyli de facto napisać to samo, ale w taki sposób, aby mówiła to postać a nie narrator, co ma najczęściej miejsce w opowiadaniach w przypadku opisu sytuacji. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Wiem że mogę to zmienić, już skończyłem gimnazjum ._. Ale to nie wiem czy teraz jest już sens, ale dobra, zmienię. Wait. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Just now, Mephisto von Pheles said: Wiem że mogę to zmienić, już skończyłem gimnazjum ._. Z całym szacunkiem dla Ciebie, rzecz jasna. Co innego w stosunku do określeń typu "katol"... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Doobra, powinno być okej. I ja nigdy nie nazwałem cię katolem ._. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 2 minutes ago, Mephisto von Pheles said: Doobra, powinno być okej. I ja nigdy nie nazwałem cię katolem ._. Nie chciałem sugerować, że tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Luty 12, 2016 Share Napisano Luty 12, 2016 Mistrzu gry, nie dubluj postów. Już któryś z kolei raz tak robisz. Riddle, nie płacz. Nie jeden raz pewnie nazwą cię gorzej niż katolem i nic z tym nie zrobisz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts