Syrth Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 A gdzie pracujesz, że Ci się przydadzą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 3 minuty temu, Lunar Zagłady napisał: No skoro tak , to mogę jeszcze wierszykami pociągnąć temat ale podkreślam znam głownie dla dzieciaków małych wierszyki Kiedy piękna noc zapada, księżyc bajki opowiada. Wszystkie gwiazdy go słuchają, bo na piękny sen czekają . Więc bez żadnych zbędnych słów, życzę Tobie miłych snów Jak bym coś przestawił to mnie upomnijcie Śliczny jest, aż muszę go sobie gdzieś zapisać Btw. dlaczego Wy nie śpicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Bo to nie moja pora do spania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Melduję się, nie śpię bo nie chcę. Słucham muzyki i czytam wasze wierszyki xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Jestem opiekunem medycznym. Wiersze kiedyś układałem ale głownie tamtyke miłosną wiec średnio dla małych podopiecznych się nadającą Nie spie bo zrobiłem największy błąd i za dnia zrobiłem sobie 2 godziną drzemkę a tabletek na sennych wole nie brać za często Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 nie śpiem bo mi się nie chce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Nadal uważam sen za marnotrawstwo czasu, gdyby organizm tego nie wymagał to nawet tej minimalnej ilości godzin bym sobie nie dawał, no i gdybym lenistwo przezwyciężył, heh Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Sen się przydaje , daje ukojenie i odpoczynek a czasem i nadziej na przyszłości Ale to tylko moje skromne zdanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 (edytowany) Dla mnie sen to super sprawa. Kocham spać. Tylko ta bezsenność, ostatnio zdarza się często...za często. Przynajmniej mam czas na rysowanie. Jedyna zaleta. Edytowano Styczeń 31, 2018 przez Dairinn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 (edytowany) Proces samego zasypiania jest nieco nużący kiedy nie jest się zmęczonym, a u mnie samo spanie od jakiegoś czasu polega na tym że zamykam oczy w nocy i nagle budzę się rano albo po południu, bez żadnych snów między tym. Takie "skipnięcie" w którym nic się nie dzieje, oprócz minięcia sporej ilości czasu. Także meh. Ale leżeć za to lubię. Edytowano Styczeń 31, 2018 przez Lemi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 heh, spoko, chciałbym tak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 @Lemi masz sny, całe mnóstwo. Po prostu ich nie pamiętasz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 (edytowany) Gdybym znowu zacząć mieć sny to byłoby lepiej bo trafiały się nieźle pokręcone. Może faktycznie nie pamiętam, ale na jedno wychodzi. Edytowano Styczeń 31, 2018 przez Lemi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 czyli @Lemi masz tzw twardy sen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Wystarczyło by potrenować nad kontrolą snu, Mógł byś przejąć władze nad snem i w teorii będziesz panował nad nim oraz się nieźle bawił ale na dłuższa metę bywa to nużące Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 ale najpierw trzeba w ogóle pamiętać co się śniło, a on nie pamięta nic Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 (edytowany) Mam za to umiejętność zaśnięcia kontrolowanego w trakcie np. jazdy komunikacją miejską, w przerwie między zajęciami, kiedykolwiek. Przydatne bardzo kiedy czasu mam w dzień nadmiar, i kiedy wiem że mogę mało spać w nocy, wtedy odzyskuję siły od niedoborów też. Nie tracę wtedy czujności bo wiem co się wokół dzieje (jak np ktoś chce mnie strollować to ciężko mi się nie uśmiechnąć lub zasmiać psując szyki). Fajny skill, zawsze się każdy dziwi jak mi nie przeszkadza hałas albo autobusem rzuca Edytowano Styczeń 31, 2018 przez Lemi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 6 minut temu, Lunar Zagłady napisał: Wystarczyło by potrenować nad kontrolą snu, Mógł byś przejąć władze nad snem i w teorii będziesz panował nad nim oraz się nieźle bawił ale na dłuższa metę bywa to nużące W sumie praktyka świadomego snu jest na dłuższą metę. Żeby móc zacząć kontrolować sny, trzeba sporo ćwiczyć. Wiem z doświadczenia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 To że nie pamięta nie znaczy ze gdzieś w mózgu tego nie odnajdzie. W końcu mózg to komputer tylko ze biologiczno-chemiczny Druga sprawa aby władać snem nie trzeba go pamiętać wystarczy potrenować wejście w sen Nie umiem tego wytłumaczy w prosty łopatologiczny sposób. Zaśnięcie kontrolowane , tagi bajer faktycznie jest przydatny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Jak taka praktyka miałaby wyglądać? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Normalnie zajmuje to około 2-3 tyg. czyli nie taki długi czas. Ale mówię tu o warunkach szpitalnych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 ja widziałem poradniki w których radzili aby ćwiczyć pamięć snu; sporządzanie notatek z pamiętanych snów itd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar Zagłady Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Jest wiele praktyk od medytacji po wchodzenie w sen przed snem ( wiem jak to brzmi ). Z racji tego iż sam napisałeś nie pamiętasz momentu śnienia proponował bym medytacje. Więcej info musiał bym podciągnąć z fachowych książek z neurologi. Każdy jest inny nie jestem ci w stanie powiedzieć która droga jest lepsza a która gorsza. Na internecie masz wiele metod wypisanych możesz znalesc odpowiednią dla siebie. Z resztą jestem tylko opiekunem nie lekarzem mogę doradzić a nie wskazać drogę. Ewentualnie być w ostatnich godzinach i pomóc pokonać strach i samotności Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer Poke Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 panie Lunarze znasz się pan na neurologii? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Styczeń 31, 2018 Share Napisano Styczeń 31, 2018 Jak jeszcze pamiętałem sny to zdarzały się takie z których zdawałem sobie sprawę, tu pytałem czysto z ciekawości. Nie ma to dla mnie takiego znaczenia, bo jak już to pozwalałem by toczyły się same. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts