Popularny post. Sowenia Napisano Grudzień 9, 2016 Popularny post. Share Napisano Grudzień 9, 2016 Triste, mam nadzieję, że nie będziesz zły, że tak się wpindalam w twój dział i tworzę sobie tematy ^^ Temat wątku to nie żart. Znalazłam na stronie WWF możliwość umownego adoptowania jednego z podopiecznych polskiego oddziału tejże organizacji. Chodzi tutaj oczywiście o jednorazową bądź comiesięczną wpłatę na rzecz danego projektu. W zamian dostaniemy cyfrowy certyfikat adopcyjny oraz inne bajery jeśli zdecydujemy się na większą wpłatę. Link do strony. Żeby wybrać inne zwierzę wystarczy najechać myszką na opcję "Adoptuj" znajdującą się na górze ekranu. Znajdziecie tam opisy projektu pomocy danym zwierzakom oraz krótkie opisy tych gatunków i czemu potrzebują naszej pomocy. Do wyboru mamy: - Wilka - Panterę śnieżną - Niedźwiedzia - Morświna - Fokę - Tygrysa - Rysia Osobiście uważam, że jest to świetna sprawa. Wspierasz WWF w walce o ochronę jakiegoś gatunku, a ponadto widzisz namacalnie, że się do tego przyczyniłeś. Jeśli bowiem zdecydujesz się na pomoc comiesięczną (40zł), albo jednorazowo wpłacisz nieco więcej pieniędzy WWF będzie ci przesyłać listy o twoim zwierzaku i różne zdjęcia na pulpit czy po prostu do oglądania. Ze swojej strony powiem, że jestem w trakcie szukania pracy, a jak tylko ją znajdę to adoptuję jedno ze zwierząt. Zamierzam wybrać comiesięczną wpłatę 40zł. To niewiele, ale jak bardzo może pomóc 11 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 @Uszatka Dlaczego miałbym być zły? Cieszę się, że ktoś założył temat. I to jaki! Mam nadzieję, że znajdzie się wielu forumowiczów, którzy postanowią pomóc. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polineks Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 Bardzo bym chciał. Takie tematy to coś wspaniałego. Naprawdę chciałbym zaadoptować panterę czy rysia, ale słabo z funduszami. Może jednak uda się coś zorganizować, bo zwierzakom pomagać trzeba. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 9, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2016 2 minuty temu Polineks96 napisał: Bardzo bym chciał. Takie tematy to coś wspaniałego. Naprawdę chciałbym zaadoptować panterę czy rysia, ale słabo z funduszami. Może jednak uda się coś zorganizować, bo zwierzakom pomagać trzeba. Nic na siłę. Ale zawsze można zrezygnować z jakiegoś drobiazgu i wpłacić chociaż te jednorazowe 50zł. Na pewno i to im pomoże Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 Można przekazać dowolną kwotę Nie musi to być od razu 50zł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 (edytowany) Może mi ktoś wytłumaczyć ideę? Cytuj Toć przecież wszystko wytłumaczyłam w pierwszym poście. Wpłacasz jednorazowo bądź miesięcznie jakąś kwotę by pomóc WWF realizować wybrany przez ciebie projekt. Jeśli na przykład zdecydowałeś się na rysia i wybrałeś jednorazową wpłatę 50zł to po wpłacie dostaniesz na e-mail certyfikat adopcyjny rysia. Tymczasem twoje pieniądze zostaną przeznaczone na ratowanie polskiej populacji rysia nizinnego. Aha... @Uszatka a możesz mi powiedzieć, co ja na tym zyskam? Bardziej o taką ideę mi chodziło. Cytuj Satysfakcję i radość z pomocy? To jest akcja charytatywna. Podziękuję. Wolę charytatywnie kupić kosz na śmieci i postawić przed blokiem. Jestem pewny, że przyda się bardziej, niż przeszkadzanie ewolucji w jej działaniu. Edytowano Grudzień 9, 2016 przez WhiteHood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 9, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2016 15 minut temu WhiteHood napisał: Może mi ktoś wytłumaczyć ideę? Toć przecież wszystko wytłumaczyłam w pierwszym poście. Wpłacasz jednorazowo bądź miesięcznie jakąś kwotę by pomóc WWF realizować wybrany przez ciebie projekt. Jeśli na przykład zdecydowałeś się na rysia i wybrałeś jednorazową wpłatę 50zł to po wpłacie dostaniesz na e-mail certyfikat adopcyjny rysia. Tymczasem twoje pieniądze zostaną przeznaczone na ratowanie polskiej populacji rysia nizinnego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 Zamawiałem sobie książki, ale nie mieli na magazynie jednej i zostało mi troszkę kasy. Mam chyba z pięć dyszek, może to pomoże jakiejś słodziaśnej panterce bądź rysiowi Wydrukowałem sobie już druczek przelewu i jutro jak będę na mieście to im wyślę ^^ Jeśli wykonuję przelew, że tak powiem, ręczny, to czy mogę nadal dostać druczek adopcji na mejla? Poszperam jeszcze jutro na tej stronce, wielkiej różnicy mi to nie robi, ale zawsze to coś sympatycznego ;p Fajna sprawa z tą stronką, za miesiąc pewnie też im coś sypnę. 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Grudzień 9, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2016 godzinę temu WhiteHood napisał: a możesz mi powiedzieć, co ja na tym zyskam? Satysfakcję i radość z pomocy? To jest akcja charytatywna. @Ebenezer sKrucz Nie wiem jak to jest z druczkami, ale pewnie jakoś to przewidzieli ^^ Nie mogę się doczekać aż ja też będę mogła zaadoptować jakieś zwierzątko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 10, 2016 Share Napisano Grudzień 10, 2016 Tja, nie wysyłają medali honoru, to od razu "a po cholerę mi to"? Po cholerę? Żeby za jakiś czas wymienione gatunki nie podzieliły losu tarpana. Owszem, może okazać się, że pieniądze poszły w błoto, a wysiłek WWF na marne, ale lepsze to niż "nic nie robienie" (moim zdaniem) 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polineks Napisano Grudzień 10, 2016 Share Napisano Grudzień 10, 2016 godzinę temu Triste Cordis napisał: Tja, nie wysyłają medali honoru, to od razu "a po cholerę mi to"? Po cholerę? Żeby za jakiś czas wymienione gatunki nie podzieliły losu tarpana. Owszem, może okazać się, że pieniądze poszły w błoto, a wysiłek WWF na marne, ale lepsze to niż "nic nie robienie" (moim zdaniem) Jak najbardziej się zgadzam. Lepsza taka chęć pomocy, niż siedzenie z założonymi rękoma. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Picture Napisano Grudzień 10, 2016 Share Napisano Grudzień 10, 2016 16 godzin temu WhiteHood napisał: przeszkadzanie ewolucji w jej działaniu. WhiteHood, może sprawdzisz dlaczego te gatunki są zagrożone? Nie dlatego, że nie dostosowały się do zmian w środowisku, ale dlatego, że to my, ludzie, je zabijaliśmy. Nie można tu mówić o ratowaniu tych zwierząt jako przeszkadzaniu ewolucji, gdyż samo to, że te gatunki są zagrożone wyginięciem jest winą ludzi. Wybijano je w takim tempie, że nie miały najmniejszej szansy się dostosować, bo ewolucja jest procesem powolnym. Nie mówię, że masz WWF i innym takim organizacjom pomagać, ale proszę, nie pisz bzdur. 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rikifive Napisano Grudzień 11, 2016 Share Napisano Grudzień 11, 2016 *eep* Takiego wilczka chętnie bym adoptował, nawet i do domciu! (Może by mnie nie pogryzł.) x3 To bardzo pozytywny temacik Uszatka, godny charakteru Fluttershy. :3 Ciekawa sprawa z tą 'wirtualną' adopcją. 9.12.2016 at 19:23 WhiteHood napisał: Aha... @Uszatka a możesz mi powiedzieć, co ja na tym zyskam? Bardziej o taką ideę mi chodziło. Jak wpłacisz im 50zł, to zyskasz 100zł ... albo nie.. 400 expa ... nah, to też nie... 7 punktów dobrej karmy. To jest akcja charytatywna... Pomyśl co Flutteshy ma w zamian za opiekę nad zwierzętami. Nie dostaje nic w zamian, robi to z własnego dobra i zainteresowań. I tak masz tutaj kwitek i zdjęcia, więc i tak zyskujesz coś, jakby nie patrzeć. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Grudzień 11, 2016 Share Napisano Grudzień 11, 2016 Cytuj I tak masz tutaj kwitek i zdjęcia, więc i tak zyskujesz coś, jakby nie patrzeć. I to już jest jakiś argument. Cytuj Jak wpłacisz im 50zł, to zyskasz 100zł ... albo nie.. 400 expa ... nah, to też nie... 7 punktów dobrej karmy. Retrybucja? Nie, dziękuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Grudzień 11, 2016 Share Napisano Grudzień 11, 2016 (edytowany) Kochani moi, plotki są prawdziwe! Możecie już dziś adaptować WilkA. Na dniach podam konto bankowe, gdzie będziecie mogli mi przelewać grube hajsy! A tak serio, fajna inicjatywa, możliwe, że sam się będę pisał i wilk dostanie coś od Wilka na święta. Edytowano Grudzień 11, 2016 przez WilkU 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Grudzień 11, 2016 Share Napisano Grudzień 11, 2016 Rzuciłem "ręcznym" przelewem w sobotę. Kwota: 50 zł Nie klikałem nic na stronce i nie "adoptowałem" żadnego zwierzaka, przelałem na fundację, niech sobie robią co chcą. Ja i tak bym nie umiał wybrać, każde zwierzątko tam by było smutne jakbym wybrał drugie Liczę, że niebawem ktoś z forum się dołączy ^^ 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Luty 23, 2017 Share Napisano Luty 23, 2017 (edytowany) Wiem, że za pisanie posta pod postem tutaj tną głowy, ale co mi tam, może tryknę i się jakiś ziomeczek chętny na wpłatę znajdzie. Nie dostałem dokumentu adopcji, bo nie klikałem na stronce, ale ludziska z WWF nie zostawili mnie z pustymi rękami za wpłatę ^^ Edytowano Luty 23, 2017 przez Kruczek 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 Ktoś jeszcze chętny na adopcję zwierzaka? Możecie się chwalić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fluttershy MLP Napisano Marzec 12, 2018 Share Napisano Marzec 12, 2018 Uwielbiam WWF jak tylko będę miała pieniądze, to od razu wpłacę. Na razie mam kastracje kota na głowie Ogólnie Otwarte Klatki i CIWF to też bardzo dobre organizacje. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Marzec 12, 2018 Share Napisano Marzec 12, 2018 58 minut temu, Fluttershy MLP napisał: Uwielbiam WWF jak tylko będę miała pieniądze, to od razu wpłacę. Na razie mam kastracje kota na głowie Ogólnie Otwarte Klatki i CIWF to też bardzo dobre organizacje. A jakieś konkretne zwierzę sobie "adoptujesz"? Czy wpłacasz ogólnie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Marzec 12, 2018 Autor Share Napisano Marzec 12, 2018 Adoptowałam sobie pszczółkę na czas akcji z innej stronki, ale niestety coś mi nie wyszło. Pierwsza wpłata się wysłała, a potem już mi nic z konta nie schodziło, mimo, że subskrybcję miałam. Ciągle tylko dostawałam sms'y, że automatyczny przelew się nie powiódł z powodu limitów czy coś...szukałam w ustawieniach limitów o co może chodzić, ale nic tam nie znalazłam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts