D.E.F.S Napisano Czerwiec 25, 2017 Share Napisano Czerwiec 25, 2017 (edytowany) Witajcie moi drodzy. Jak sami wiecie, od kilku dni mamy w kalendarzu lato. A to oznacza tylko jedno. Wakacje!!!! Młodzież ma wolne od szkoły, można wybrać się nad morze, w góry... Opcji jest od groma i trochę. Generalnie czas wakacji to czas odpoczynku, a ten należy się każdemu, nawet czarnym charakterom. I tu właśnie pojawia się zadanie. Wakacyjna przygoda wybranej postaci (obrazek poniżej) Tak, żeby pokazać że ci źli też potrafią się bawić. Forma? Róbta co chceta! Ważne, żeby wszystko trzymało się kupy i przestrzegało regulaminu konkursu i podstaw naszego pięknego języka. Pokażcie nam, jak wybujała jest wasza wyobraźnia :3 Na pokładzie po raz kolejny Cahan i Zodiak. Do Konkursowej ekipy należą też Kruszyna25 i Tigresss a o ich roli przeczytacie poniżej :3 A teraz kilka zasad,które warto przeczytać 1. Limit słów - maksymalnie 1500 2. Termin oddawania prac - 23:59:59 23.07.2017 3. Opowiadania muszą być w klimacie MLP 4. Formatem obowiązującym jest wysyłanie linków do google docs w których będą prace. 1 link = 1 fanfik. Przypominam, że po opublikowaniu opowiadania nie można dokonywać w nim żadnych zmian, dlatego proszę o wyłączenie opcji komentowania/edycji aż do ogłoszenia wyników. Jednocześnie prace można publikować w dziale po zakończeniu terminu ich wysyłania, ale przed ogłoszeniem wyników. 5. Tagi - dowolne, zarówno w liczbie jak i w rodzaju (z wyłączeniem gore/clop). Przypominam, iż tu w konkursie, nie trzeba umieszczać tagów obowiązkowych - one wchodzą dopiero przy normalnej publikacji. 6. Możemy oddać jedno opowiadane. 7. Główna postać musi być jedną z postaci ukazanych na obrazku :3 8. Prace które przekroczą limit słów, będą zawierać elementy gore/clop, zostaną poddane korekcie przez osoby trzecie lub zostaną wysłane po terminie podlegają natychmiastowej i nieodwołalnej dyskwalifikacji. 9. Trzy najlepsze opowiadania zostaną nagrodzone upominkami MLP. 9.a. W razie rezygnacji z nagrody, ta zostanie przekazana na cele charytatywne w formie fizycznej (aukcja) bądź finansowej, 10. Bohater/Bohaterka zwycięzkiego fica, zostanie ogłoszona "Królem/Królową Wakacjii 2017" 11. Najlepsze opowiadanie otrzyma Art (OC + Czarny Charakter) 12. Za art odpowiedzialne są Kruszyna25 i Tigresss (Linki do prac rysowniczek poniżej) Kruszyna25 - http://kruszyna25.deviantart.com Tigress -http://x-blackpearl-x.deviantart.com 13. Skład Jury: Cahan, Zodiak, Darth Evill 14. Przystępując do konkursu, uczestnicy w całości akceptują powyższe postanowienia. W razie jakichkolwiek wątpliwości, proszę zadawać pytania w tym temacie. Postaramy się odpowiedzieć jak najprędzej. Edytowano Czerwiec 25, 2017 przez D.E.F.S 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Czerwiec 26, 2017 Share Napisano Czerwiec 26, 2017 Właśnie teraz D.E.F.S napisał: 7. Główna postać musi być jedną z postaci ukazanych na obrazku :3 Czy do postaci z obrazka zaliczają się też Celestia (albo raczej Trollestia patrząc na wyraz twarzy i jej ilość) i księżyc, a tym samym można z nich uczynić głównych bohaterów, czy są to tylko ozdobniki? Pytanie może i głupie, ale kto powiedział, że księżyc nie może jechać na wakacje, a przy tym nie ma mrocznej natury? Może on też jest tym wszystkim zmęczony, chce rzucić to wszystko, wyjechać w jakąś głuszę, położyć się na leżaku i pić zimne napoje przy jednoczesnym wachlowaniu go liścikami kasztanowca przez piękne klacze/ogier (w zależności od preferencji księżyca i jego płci). No i kto powiedział, że Celestia nie może zwariować i dostać rozdwojenia jaźni i obróci się przeciw swym przyjaciołom przez co odpoczynek będzie dla niej wskazany? 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Czerwiec 26, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2017 (edytowany) @KacpiCóż, Mollestia lub Trollestia jak najbardziej można użyć. Takie jest założenie. W jakiej formie? To już zależy od Ciebie. Ważne by trzymało się regulaminu. Sprawa Ksìężyca.... To MLP a nie DreamWorks czy inna "Wyprawa na Księżyc" U nas jest tylko ozdobą Edytowano Czerwiec 26, 2017 przez D.E.F.S 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Czerwiec 27, 2017 Share Napisano Czerwiec 27, 2017 (edytowany) Czy można dać dwóch "złoli"? I czy jednym z nich może być Trixie (bo nie ma na arcie)? Wolę się upewnić. EDIT. Ślepy jestem, ma być jedna Pytanie o Trixie jest aktualne. Edytowano Czerwiec 27, 2017 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Czerwiec 27, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2017 1 godzinę temu, Triste Cordis napisał: Czy można dać dwóch "złoli"? I czy jednym z nich może być Trixie (bo nie ma na arcie)? Wolę się upewnić. EDIT. Ślepy jestem, ma być jedna Pytanie o Trixie jest aktualne. Zezwalam wszak to jedna z tych mroczniejszysz. Główna postać ma być jedna fakt, ale nikt nie zabrania użycia drugiej postaci jako support Ważne by było widoczne kto jest numero uno :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Czerwiec 30, 2017 Share Napisano Czerwiec 30, 2017 hmm, ciekawy temat, może coś nasmaruję 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Lipiec 12, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 12, 2017 Czy według Was Czarne Charaktery nie zasługują na letni wypoczynek? Przypominam, iż do zakończenia konkursu zostało 12 dni i wciąż czekamy na wasze prace :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 12, 2017 Share Napisano Lipiec 12, 2017 Właśnie, pierożki, kaj są Wasze prace? Wiem, że oddacie na ostatnią chwilę. Liczę na Was Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Lipiec 20, 2017 Share Napisano Lipiec 20, 2017 @D.E.F.S Nie nie zasługują xd Spoiler Wakacyjne wspomnienie [Sol] [... jak zwykle nie wiem co tu wpisać mam nadzieje że nie ma za to dyskwalifikacji....] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Księżniczka Luna. Napisano Lipiec 21, 2017 Share Napisano Lipiec 21, 2017 (edytowany) https://docs.google.com/document/d/1Q-YuIVlZNXTfZubjXpgHf5WZbrvzZCImp0a8UmCL5w8/edit?usp=sharing Hohoho widzę, że mogłam się bardziej postarać. Edytowano Lipiec 24, 2017 przez Księżniczka Luna. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Lipiec 21, 2017 Share Napisano Lipiec 21, 2017 https://docs.google.com/document/d/1IItBLBX_53l16x6ksNTS1A33FmP0taXhF5xGQFnmAfU/edit Opowiadanie ma tag [slice of Life] i jakieś 1480 słów według google docs. Nie wiem co z tego wyszło, bo okoliczności mi nie sprzyjały w pisaniu, no ale warto spróbować 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 Węglem i Magią - 1498 słów (jadę po bandzie) - https://docs.google.com/document/d/1-qmJec5PyE74Qghds5iVFtkB4cBfiTJnGyYxEaPd_h4/edit?usp=sharing 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 Czy ja dobrze widzę? Nie ma dolnego limitu! To oznacza, że mogę napisać bezkarnie heheszkę miniaurę. Jury nie może narzekać na zbyt małą liczbę prac Triumf czarnych charakterów [Comedy] 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano Lipiec 23, 2017 Share Napisano Lipiec 23, 2017 Też coś naskrobałam... Oczywiście na ostatnią chwilę. Pierwsze spotkanie[dark][slice of life][alternate universe] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Lipiec 23, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 23, 2017 Niniejszym ogłaszam wszem i wobec iż konkurs uważam za zamknięty. Dziękuję pisarzom za ich wspaniałe dzieła :3 Frekwencja naprawdę miło mnie zaskoczyła. Dokonamy wszelkich starań aby ocenić prace i wyznaczyć odpowiednie miejsca. @karlik Gratuluję wyczucia czasu :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Sierpień 8, 2017 Autor Share Napisano Sierpień 8, 2017 A więc stało się. Po długim wyczekiwaniu mamy w końcu wyniki. Na początek chciałbym bardzo podziękować za nadesłane prace i za frekfencję o jaką trudno w dzisiejszych czasach. Poprzeczka tego konkursu była naprawdę wysoka, ale i z tym sobie poradziliście. Nie przedłużając oto lista: Oficjalne Wyniki I Miejsce: Karlik (27/30) II Miejsce:Falconek (20/30) III Miejsce: OneTwo (17/30) IV Miesce: Kacpi (14/30) Darkbloodpony (14/30) V Miejsce: Księżniczka Luna (6/30) A oto przemyślenia i oceny Jury Oceny - Cahan Oceny - Zodiak Oceny - Darth Evill Jeszcze raz gratulujemy zwycięzcom. Z pierwszą trójką skontaktuję się za pośrednictwem wiadomości priv jeszcze wtym tygodniu. Dziękuję i życzę spokojnej nocki :3 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falconek Napisano Sierpień 10, 2017 Share Napisano Sierpień 10, 2017 (edytowany) Wee, nie zauważyłem, że są już oceny! Tradycyjnie dzięki za organizację konkursu i gratulacje dla zwyciężczyni. Mam jednak dwie uwagi: 1: Dreszcz w moich tagach to był tytuł książki z którą zrobiłem crossover. Myślałem, że będzie można się tego domyślić z poprzedzającego go tagu "crossover", ale widać w przyszłości pisząc crossovery, będę musiał wyraźniej zaznaczać z czym crossuję. 2. Scena z Flashem była sceną inspirowaną książką, tak, jak i cały sposób przedstawienia osiedla Tysiąclecia (naprawdę ono wcale tak nie wygląda, jedyne co w tym fanfiku przypomina rzeczywistość, to fakt, że osiedle znajduje się na granicy Katowic i Chorzowa i jest blisko do parku i na stadion. Taką dresiarsko - menelską dzielnicą w Katowicach prędzej jest Zawodzie i okolice Rynku). Przypuszczam, że odbiór tego fanfika byłby inny, gdyby jurorzy znali książkę. Ale to oczywiście mój błąd, bo pisząc crossa z jakimś randomowym wytworem popkultury i wstawiając sceny, które mają sens tylko w kontekście tego wytworu, nie mogę oczekiwać, że każdy będzie go znał. Edytowano Sierpień 10, 2017 przez falconek 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano Sierpień 10, 2017 Share Napisano Sierpień 10, 2017 Też dopiero zauważyłam, nie spodziewałam się, że pójdzie tak szybko. W każdym razie bardzo się cieszę, dziękuję jurorom za poświęcony czas i gratuluję pozostałym zwycięzcom oraz wszystkim uczestnikom. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Sierpień 10, 2017 Share Napisano Sierpień 10, 2017 Jeśli o mnie chodzi to także coś napiszę Ja jestem zadowolony z konkursy. Zrealizowałem swój cel minimum, mianowicie zająć miejsce wyższe od ostatniego, punktowo mogłoby być troszeczkę lepiej, no ale cóż... nie jestem najlepszym pisarzem i zdaję sobie z tego sprawę, ale przynajmniej dobrze się bawię przy wymyślaniu historyjek Gratuluję zwycięzcą, a także wszystkim, którzy wzięli udział w tej zabawie Przy okazji: Cytat Opowiadanie ma tag [Slice of Life] ale pasowałaby mu także komedia. Co prawda nie wybitna, ale zawsze… Nie dawałem tagu komedia, no bo umówmy się, nie jest to zapewne najzabawniejsze opowiadanie na świecie, a bliżej temu do działu z kawałami w czasopiśmie "Kaczor Donald". Gag miał tylko wyprowadzić Starlight z równowagi, a nie wywołać salwy śmiechu u czytelnika. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Sierpień 11, 2017 Share Napisano Sierpień 11, 2017 Dziękuję wszystkim za wspaniałą rywalizację i gratuluję wygranym. Jeśli chodzi o moje dzieło to się ciesze że w końcu wyszło mi formatowanie. ( zawsze to jakiś krok do przodu, teraz popracować nad swym stylem oraz formom i będzie cacy) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts