Foo Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Mam pytanie : Czy jeżeli mam zamiar stworzyć animacje osadzoną w uniwersum mlp i opublikuję ją na youtube to czy hasbro może roszczyć sobie prawa do niej i czy mogą zablokować film ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Prawdopodobnie mogą, ale raczej tego nie zrobią. Filmów tego rodzaju jest cholerę i była by to walka z wiatrakami, a poza tym robią one za dobrą reklamę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 To ruletka. Do mnie się przyczepili. Filmiki poszły na "zieloną trawkę" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magrat Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 No Jan Animations nieźle się dostało za bycie zbyt podobnym do oryginału. Także to tak jak Triste pisała, nigdy nie wiadomo czy twój filmik może znaleźć się na celowniku Hasbro. Co nie znaczy, że nie możesz spróbować, fani lubią nowe animacje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Ale teraz czy Triste przypadkiem nie wykorzystywał fragmentów serialu? Większość animacji nie jest brana pod celownik, ale to chyba dużo też będzie zależało od wykorzystanych elementów oryginału. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foo Napisano Lipiec 18, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 18, 2015 Dzięki za szybkie odpowiedzi, mam zamiar zmienić nieco wygląd kucyków jak to zrobił duo cartoonist w swojej animacji "chip of discord" dla pewności, że się nie doczepią wyglądu kucyków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Ale teraz czy Triste przypadkiem nie wykorzystywał fragmentów serialu? Większość animacji nie jest brana pod celownik, ale to chyba dużo też będzie zależało od wykorzystanych elementów oryginału. Widziałem wiele filmików, w których użyto oryginału. Dajmy na to "top 10 of Pinkie Pie" czy podmiana audio. Widziałem też genialny filmik w którym "Mane6" gra w Slendera. Użyto tylko wypowiedzi M6 + Spike'a. Także, moim zdaniem to ruletka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarlett Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 (edytowany) Cześć, mam pytanie. Czy ktoś z was wie, jak bezpiecznie pobrać całą wersję programu Paint Tool SAI? Oraz czy znacie jakiś program do tworzenia animacji? Dziękuję z góry za pomoc Edytowano Lipiec 16, 2017 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zexel Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 (edytowany) Niestety nic nie jest za darmo. Paint Tool Sai jest bodajże płatny, a jedyny program do animacji, który znam, to Adobe After Effects (któy też jest płatny) Polecam przeszukać internety Edytowano Styczeń 1, 2016 przez Zexel ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 (edytowany) Jak w paint tool sai robić animacje ? Mam ten program i na moje oko on jest raczej jak photo shop, gimp itd. Do animacji raczej jest Adobe Flash Professional CS5 Edytowano Styczeń 1, 2016 przez turbo638 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emily Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 W gimpie da siè robić animacje. Chociaż bardziej gify. Ale jest darmowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 Właśnie jest jest to sprecyzowane jakie dokładnie mają być te animacje. Równie dobrze animacje GIF można zrobić w paincie i programiku UnFREEz (jest darmowy) W pancie robisz "klatki a w tym programiku sklejasz je. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świeży rekrut Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 Program do tworzenia animacji wszelakiego typu? Osobiście używam Blendera 3D. Darmowy, można zrobić wszystko! Ale ... trzeba się nauczyć go opanować. Jakość porównywalna do 3D MAX lub Maya 3D. Uczę się go opanowywać od ponad półtora roku i ... no coś mi tam idzie. Kuca potrafię już wymodelować, ale jeszcze, aby móc go poruszać ... to już inna bajka, ale mogę polecić ten program również jako 2D, wystarczy perspektywę dla kamery zmienić Chociaż Twoja decyzja. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zexel Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 56 minut temu turbo638 napisał: Równie dobrze animacje GIF można zrobić w paincie i programiku UnFREEz (jest darmowy) W pancie robisz "klatki a w tym programiku sklejasz je. Do robienia gifów można też użyć strony imgflip Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Styczeń 1, 2016 Share Napisano Styczeń 1, 2016 Jest też darmowa Krita, ona ma: - dość zaawansowany system pędzli, można nawet robić własne - sporo trybówe kolorów - można od niedawna robić nawet animacje - wastwy itp. - wszystko co potrzebne do rysowania cyfrowego... i ogólnie jest to dość dobre narzędzie przeznaczone głównie do rysunku, oraz jest w pełni darmowa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crystal Dashie Napisano Styczeń 20, 2016 Share Napisano Styczeń 20, 2016 1.01.2016 at 13:31 turbo638 napisał: Jak w paint tool sai robić animacje ? Mam ten program i na moje oko on jest raczej jak photo shop, gimp itd. Do animacji raczej jest Adobe Flash Professional CS5 Photoshop jest płatny jakby co... mam wersję testową. Chciałam pobrać starą wersję która jest za darmo, ale mi się pobrała nowa, płatna! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zexel Napisano Styczeń 20, 2016 Share Napisano Styczeń 20, 2016 Zawsze są piraty, ale serdecznie nie polecam jeśli chcesz je do sieci wysyłać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Styczeń 26, 2016 Share Napisano Styczeń 26, 2016 Fani - animatorzy nie poprzestają na usprawnianiu modeli do animacji w SFM, a jeden z takich bronych pozytywnie mnie zaskoczył. Pod koniec 2015 dostaliśmy taki model Lyry: http://www.equestriadaily.com/2015/12/what-do-you-think-of-this-3d-version-of.html Zawsze uważałem, że w obecnych modelach SFM czegoś brakuje. Jak było zbliżenie na usta kucyków to były widoczne wargi, co nie specjalnie dobrze wyglądało. Momentami czułem, że modele są surowe. Nie że są brzydkie, czy coś, ale jakoś super się nie wyróżniały. Po prostu dobry model. Dzisiaj autor wrzucił model RD i porównałem go sobie z wcześniejszą Lyrą oraz starszymi modelami. To co przykuło moją uwagę w nowszych kucach to refleksy. Kuce są takie... pastelowe i czuć nasycenie kolorów na ich ciele i grzywie. Dzięki takiemu zabiegowi te modele są o niebo lepsze - i są zbliżone bardziej do serialu. Pyszczek również mi się podoba. W starszym modelu ten element był zbyt przerysowany, ale nie w negatywnym tego słowa znaczeniu - nie wyglądało to źle. Tutaj jest on zgrabny i nie wyróżnia się tak mocno, jak w starszym odpowiedniku. Link do modelu z Rainbow Dash: http://www.equestriadaily.com/2016/01/amazing-3d-rainbow-dash-model.html A wy co uważacie? Wygląda to lepiej, czy jednak wolicie obecny model, wykorzystywany w animacjach? A może tak chcielibyście widzieć serial w 3D (ja bym chyba oglądał )? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Styczeń 26, 2016 Share Napisano Styczeń 26, 2016 Da się te 2 modele gdzieś pobrać? I a propo nowych modeli ja znalazłem taką "przeróbkę" starego modelu RD http://juicedane.deviantart.com/art/SFM-DL-Enhanced-Rainbow-Dash-581336888 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Styczeń 26, 2016 Share Napisano Styczeń 26, 2016 Trudno powiedzieć czy przeróbka, raczej usprawnienie modelu. Co do pobrania... niestety niczego jeszcze nie ma. Autorem modelów jest Owlowliscious z EgD i jego powinieneś się pytać czy ma zamiar udostępnić model animatorom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simplistic Napisano Styczeń 27, 2016 Share Napisano Styczeń 27, 2016 Jakoś temat słabe ma powodzenie, a szkoda. Modele są lepsze od poprzednich i wyglądają bardziej porządnie, kolorki i grzywy wyglądają o niebo lepiej, ale dalej ,,faktura" kuca wydaje mi się zbyt ,,plastelinowa". 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Styczeń 27, 2016 Share Napisano Styczeń 27, 2016 23 minuty temu Simplistic Invention napisał: ale dalej ,,faktura" kuca wydaje mi się zbyt ,,plastelinowa". Jak dla mnie taka powinna być. W starych modelach nie było czuć jakoś tej faktury, a tutaj widać, że kuce, a właściwie ich wygląd, mają już jakiś charakter. Ja czekam aż ktoś wykorzysta je w jakiejś animacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoxySpring Napisano Styczeń 28, 2016 Share Napisano Styczeń 28, 2016 http://store.steampowered.com/app/1840/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Luty 3, 2016 Share Napisano Luty 3, 2016 20.01.2016 at 18:36 FlutterDash1006 napisał: Photoshop jest płatny jakby co... mam wersję testową. Chciałam pobrać starą wersję która jest za darmo, ale mi się pobrała nowa, płatna! Płatny jest, ale jak jest się dobrym hackerem, to nie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zexel Napisano Luty 3, 2016 Share Napisano Luty 3, 2016 31 minuty temu Ziemovit Dash napisał: Płatny jest, ale jak jest się dobrym hackerem, to nie... To w takim razie jestem hakerem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się