Krzysztof Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 To jest właśnie mój rysunek na konkurs z ostatniej gazetki MLP. Jak wam się podoba? A raczej jak byście go ocenili ? 3 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
666_toczownik_666 Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 Na pewno lepsze niż moje bazgroły w zeszytach Jesteś pewny, że to miało pójść do tego działu, a nie do rysunkowego? Dziwne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Napisano Wrzesień 24, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 24, 2017 No masz rację... Trochę krótko na tym forum jestem i no tak mi się umieściło ten temat. Sorki. W każdym razie, jeśli moderatorzy będą chcieli przenieść ten temat do działu rysunkowego to się nie obrażę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
666_toczownik_666 Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 Jeśli się boisz, to już jesteś niewolnikiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 24, 2017 Share Napisano Wrzesień 24, 2017 Temat przeniesiony. A co do samego rysunku - jest przerysowany. A za to wielki minus, bo to nie jest w zasadzie Twoja praca. Poza tym niechlujna, szarpana kreska i kiepskie kolorowanie. Postaraj się narysować coś swojego i odszukać swój styl, zamiast kopiować . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
666_toczownik_666 Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 Gdzieś w odmętach jutuba jest godzinna prelekcja z któregoś Bronyconu o rysowaniu kucy. Poszukaj sobie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Król Etirenus Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 (edytowany) 19 godzin temu, Cahan napisał: Temat przeniesiony. A co do samego rysunku - jest przerysowany. A za to wielki minus, bo to nie jest w zasadzie Twoja praca. Poza tym niechlujna, szarpana kreska i kiepskie kolorowanie. Postaraj się narysować coś swojego i odszukać swój styl, zamiast kopiować . Teoretycznie istnieje możliwość, iż rysunek mógł zostać narysowany metodą podglądową. Nie jest to negatywne zjawisko, ponieważ w tym przypadku autor może mieć przed sobą inny rysunek np w laptopie. Obserwując go może wzorować swój styl rysowania, ale w to może być trudne do udowodnienia. Edytowano Wrzesień 25, 2017 przez Król Etirenus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
666_toczownik_666 Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 23 minuty temu, Król Etirenus napisał: ale w to może być trudne do udowodnienia. Nie ma dowodów, że @Krzysztof wiedział o przerysowaniu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 @Król Etirenus - wątpię. To jest jednocześnie przerysowane zbyt dobrze i zbyt źle. W sensie - kucyk bardzo serialowy, ale kreska strasznie poszarpana, a kolorowanie jest słabiutkie. Osoba o takich umiejętnościach by idealnie się wzorować na obrazku z komputera nie popełniłaby takich podstawowych błędów. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 Ano siedzę trochę w rysunkach i muszę się zgodzić z Cahan. I rzeczywiście, przerysowywanie nie jest niczym złym - póki po zrobieniu tego chowasz to do biurka, a nie podpisujesz, że to Twoja praca. Warto zaznaczyć, że przerysowanie =/= kopia. Ale tutaj macie małą lekturkę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 25, 2017 Share Napisano Wrzesień 25, 2017 Faktycznie wygląda trochę jak malowanka Ogólnie jest ok, ale jeśli to faktycznie przerysowanie, to nie wysyłałbym tego na konkurs. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Napisano Wrzesień 26, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 26, 2017 Powiem tak, dużo się już się narysowałem w życiu. Nawet kiedyś miałem taki duży album do rysunków. I zawsze starałem się rysować metoda poglądowa, no, ale przyznaję się, że ten rysunek narysowałem przy oknie. W sensie przyłożyłem do szarej wydrukowanej kartki z kucykiem(bo kolorowego tuszu nie mam), moja kartkę na której będę rysował i tak właśnie powstała ta rarity. Chciałem, żeby rysunek wyszedł bardzo dobrze i dlatego zdecydowałem się go tak narysować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 26, 2017 Share Napisano Wrzesień 26, 2017 W takim razie lepiej narysować coś swojego, bo tam też się połapią, że skopiowane. W takich gazetkach nie wymagają wiele. Wiem, bo czasami kupuję gazetkę Lego Star Wars (gdy dają fajne mini-zestawy), i widzę co wygrywa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się