Jump to content

Recommended Posts

Temat przeniesiony. A co do samego rysunku - jest przerysowany. A za to wielki minus, bo to nie jest w zasadzie Twoja praca. Poza tym niechlujna, szarpana kreska i kiepskie kolorowanie. Postaraj się narysować coś swojego i odszukać swój styl, zamiast kopiować :zecora3:.

19 godzin temu, Cahan napisał:

Temat przeniesiony. A co do samego rysunku - jest przerysowany. A za to wielki minus, bo to nie jest w zasadzie Twoja praca. Poza tym niechlujna, szarpana kreska i kiepskie kolorowanie. Postaraj się narysować coś swojego i odszukać swój styl, zamiast kopiować :zecora3:.

Teoretycznie istnieje możliwość, iż rysunek mógł zostać narysowany metodą podglądową. Nie jest to negatywne zjawisko, ponieważ w tym przypadku autor może mieć przed sobą inny rysunek np w laptopie. Obserwując go może wzorować swój styl rysowania, ale w to może być trudne do udowodnienia.

Edited by Król Etirenus

@Król Etirenus - wątpię. To jest jednocześnie przerysowane zbyt dobrze i zbyt źle. W sensie - kucyk bardzo serialowy, ale kreska strasznie poszarpana, a kolorowanie jest słabiutkie. Osoba o takich umiejętnościach by idealnie się wzorować na obrazku z komputera nie popełniłaby takich podstawowych błędów.

• Upvote 1

Ano siedzę trochę w rysunkach i muszę się zgodzić z Cahan. 

I rzeczywiście, przerysowywanie nie jest niczym złym - póki po zrobieniu tego chowasz to do biurka, a nie podpisujesz, że to Twoja praca.

Warto zaznaczyć, że przerysowanie =/= kopia. Ale tutaj macie małą lekturkę 

15032819_1165300690173700_92763982436380

• Upvote 1

Powiem tak, dużo się już się narysowałem w życiu. Nawet kiedyś miałem taki duży album do rysunków. I zawsze starałem się rysować metoda poglądowa, no, ale przyznaję się, że ten rysunek narysowałem przy oknie. W sensie przyłożyłem do szarej wydrukowanej kartki z kucykiem(bo kolorowego tuszu nie mam), moja kartkę na której będę rysował i tak właśnie powstała ta rarity. Chciałem, żeby rysunek wyszedł bardzo dobrze i dlatego zdecydowałem się go tak narysować.