Popularny post. Wonsz Napisano Czerwiec 25, 2018 Popularny post. Share Napisano Czerwiec 25, 2018 Witam wszystkich forumowiczów. Myślę, że najwyższa pora ogłosić coś, co w mojej głowie siedzi już od dawna, a co odwlekałem z różnych powodów. Chcę zrobić film dokumentalny o nas, o Bronies (i Pegasis). Jest to od kilku lat moim marzeniem, które pozostawało przez długi czas poza moim zasięgiem, jednak teraz czuję, że z Waszą pomocą może mi się to udać. W polskim internecie jest trochę materiałów na temat naszej społeczności, jednak każdy z nich według mnie ma jakąś ułomność. Są to różne niedoskonałości jak spłycenie tematu, słaby research, nieodpowiedni dobór osób itd. Oczywiście to wszystko moje odczucia i ktoś może mieć inne, ale jak dla mnie nie ma w polskim internecie żadnego materiału w jakiejkolwiek formie, który satysfakcjonowałby mnie gdybym był osobą z zewnątrz i chciał dokładnie dowiedzieć się jak nasz fandom wygląda, jak działa, jacy ludzie w nim są, czym tak właściwie na co dzień zajmują się Bronies w swoim życiu i jak przynależność do tej społeczności oddziałuje na ich życia. Przy okazji bardzo mało miejsca poświęca się początkom fandomu w Polsce. W większości materiałów jakie sprawdziłem odklepano standardową formułkę o odpowiedzialności Lauren Faust za sukces serialu, który porwał nie tylko ludzi z grupy docelowej i to tyle, a uważam, że historie z początków fandomu, kiedy to pierwsi Bronies pojawili się na chanie Polfurs i totalnie randomowych forach w internecie skąd przenieśli się na nowopowstałe FGE i dalej w inne zakątki internetu, gdzie zaczęły powstawać fora jak MLPPolska czy grupy na fejsie, a także pierwsze ponymeety gdzie zawiązywały się pierwsze znajomości to ciekawe historie, które również zasługują na opowiedzenie. Geneza Spoiler Kierując się zasadą "zrób film, który chcesz obejrzeć" chcę podjąć wyzwanie nakręcenia własnego filmu. Przygotowywałem się długo do realizacji tego pomysłu. Według pierwotnego planu miałem zacząć już półtora roku temu, ale uznałem, że nie jestem gotowy. Przede wszystkim brakowało mi sprzętu, teraz uzupełniłem prawie wszystkie braki w tej kategorii. Do tego doszły braki w doświadczeniu. Te trochę nadrobiłem, w dodatku obecnie pracuję nad serią "Z kamerą wśród Bronies", która jest wersją demo pełnego filmu a także służy mi jako poligon testowy dla obsługi nowego sprzętu. Ostatnim czego mi brakowało to wiedza o fandomie. Kiedy pierwsza myśl o nakręceniu tego filmu pojawiła się w mojej głowie gdzieś pod koniec 2015 roku wiedziałem, że jest za wcześnie, bo tak naprawdę brakowało mi wiedzy i kontaktów. W fandomie jestem od 2011 roku, jednak zacząłem się udzielać w nim dopiero 4 lata później. W 2015 roku mimo, że niektórzy nazywali mnie debiutantem roku, to nadal byłem właściwie nikim w tym fandomie. Nie chcę tutaj przywoływać jakiegoś dawnego podziału na "elitę" i "randomów", bo nie o to mi chodzi. Jedynie chcę powiedzieć, że byłem wtedy nikomu nieznanym chłopaczkiem, któremu sodówa do głowy uderzyła, bo został redaktorem na FGE i w Radiu Yay. Niespecjalnie wtedy znałem ludzi, nikt nie znał mnie, umiejętności czy dorobku miałem tyle co nic, null, zero. Następne lata to dość intensywny okres dla mnie w fandomie. Podjąłem się wielu różnych projektów, tych mniejszych, tych większych, niektóre z nich nie wyszły (czasem z mojej winy, czasem z innego powodu), nabrałem więcej doświadczenia, ochłonąłem, spoważniałem, poznałem wielu świetnych ludzi, z którymi potem zapoznałem się na poziomie prywatnym i zostaliśmy znajomymi, dobrymi kolegami a w niektórych przypadkach nawet przyjaciółmi. Wśród tych osób znajdują się "legendy" fandomu, jak zwykłem nazywać ich, kiedy jeszcze byłem nastoletnim chłopcem zachłyśnietym fandomem. Wypracowanie jakiejś tam "pozycji" i znajomości z całą masą osób zaowocowały poznaniem setek historii, których jako lurkujący użytkownik nie miałem prawa znać. Oprócz tego te znajomości dały mi wiele kontaktów i dojść, które dają mi poczucie, że wreszcie jestem gotowy by wykorzystać wszystko to co zrobiłem w fandomie i spełnić swoje marzenie. Bardzo chcę by ten film był kroniką pierwszych chwil istnienia naszej społeczności, a także oknem, przez które osoba oglądająca mogłaby zajrzeć do środka, zobaczyć jak to wszystko funkcjonuje naprawdę. Poświęciłem temu fandomowi 7 lat życia, a przez ostatnie 3 i pół roku za jego sprawą moje życie zmieniło się jak chyba jeszcze nigdy wcześniej. Wiele osób, które poznałem tutaj zagościło w moim życiu na stałe, co uważam za największy dar jaki otrzymałem od tej społeczności. Oczywiście dochodzą do tego różne historie, które wydarzyły się przez te wszystkie lata, no i też sentyment do złotej ery fandomowej, kiedy to odkrywanie kolejnych zakamarków fandomu było niesamowitą wycieczką w nieznane. Naprawdę kocham ten fandom i chciałbym utrwalić w jakiś sposób historię tej społeczności, by kiedyś jak będę już stary (a fandom umrze po raz setny, ale już tym razem na poważnie) usiąść w fotelu i powspominać jak to kiedyś było. Przy okazji będzie to moje ostatnie duże dzieło w fandomie i uważam to za dobry sposób, by zamknąć pewien rozdział w moim życiu i powoli zacząć rozglądać się za kierunkiem,w którym chcę pójść, kiedy już będę szykować się do fandomowej emerytury. Sam nie dam rady z tym projektem, dlatego zwracam się do was o pomoc. Potrzebna jest mi każda para kopyt. Poszukuję osób, które chciałyby wystąpić w tym filmie. Część czytających ten temat prędzej czy później otrzyma ode mnie wiadomość z zaproszeniem do udziału, ponieważ mam swoją prywatną listę osób, które chciałbym zaprosić do wystąpienia w tej produkcji, bo są ważne do opowiedzenia pełnej historii, ale to nie wystarczy, dlatego poszukuję osób, które wypełniłyby pola, których nie jestem w stanie zapełnić tylko osobami, które znam. Wszystkich chętnych proszę o zgłaszanie się na maila [email protected], gdzie ustalimy szczegóły. Jeżeli chodzi o wsparcie inne niż wystąpienie przed kamerą, to przyda mi się wszystko. Nie pogardzę pomocą przy montażu, sprzęcie, kontakcie z jakimiś ludźmi, fajnie byłoby też, gdyby ktoś zechciał być konsultantem i oceniać film na etapie produkcji i wskazywać, czy przypadkiem nie oddalam się od tematu, jestem nieobiektywny itd., naprawdę wszystko co może mi pomóc będzie przeze mnie docenione. Wszystkie chętne osoby zapraszam do wysłania wiadomości na wyżej podanego maila. 17 3 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natkos Napisano Czerwiec 25, 2018 Share Napisano Czerwiec 25, 2018 Uważam, że ten pomysł jest wspaniały. Na pewno mógłby pokazać innym dokładniej fandom, a możne nawet i skłoniłby nowych ludzi do dołączenia. Sama w fandomie jestem świeżą osobą, więc ciężko mi cokolwiek pomóc w tym projekcie (moje umiejętności montażu również są na minimalnym poziomie) ale na pewno chętnie będę śledziła ten projekt i jeśli tylko będzie potrzeba pomogę, jak tylko dam radę ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naifu Napisano Czerwiec 26, 2018 Share Napisano Czerwiec 26, 2018 Czy już coś takiego nie było próbowane zrobić? To ten sam projekt tylko odnowiony czy może zupełnie oddzielny? Jeżeli szukasz pomocy, to może lepiej daj znać kogo dokładnie. Bo jeżeli tylko samych ludzi a technicznie sam sobie poradzisz... No to warto o tym wspomnieć. Z pewnością nie każdy by chciał wystąpić, ale może znajdzie się ktoś kto technicznie byłby w stanie robić cuda 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Czerwiec 26, 2018 Share Napisano Czerwiec 26, 2018 Zrobiłeś już odcinek z Rzymonem, który według mnie był fenomenalny Pomysł godny uwagi, ba, nawet wykonania, choć zdaję sobie sprawę ile trzeba pracy- nie tylko Twojej ale też osób od montażu czy reżyserii. Chętnie bym pomogła ale nie mam odpowiednich środków... Pozostaje mi życzyć szczęścia Nie. Dziękuj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Czerwiec 26, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2018 4 godziny temu, JackNaifu napisał: Czy już coś takiego nie było próbowane zrobić? To ten sam projekt tylko odnowiony czy może zupełnie oddzielny? Jeżeli szukasz pomocy, to może lepiej daj znać kogo dokładnie. Bo jeżeli tylko samych ludzi a technicznie sam sobie poradzisz... No to warto o tym wspomnieć. Wiadomo mi tylko o jednej próbie zrobienia filmu o Bronies, widziałem ekipę prawie 3 lata temu na jednym z ponymeetów, zresztą jest na forum wątek założony przez Spidiego w tej sprawie. Wiem też, że ten zespół próbował sprzedać ten film, jednak z powodu braku zainteresowania potencjalnych nadawców prace przerwano. W moim przypadku jest inaczej. Na filmie właściwie nie zarobię ani złotówki, bo nie będę próbował opchnąć tego żadnej telewizji, w dodatku wyląduje on na moim kanale na YT, którego jeszcze nie ma, więc z powodu nowych zasad monetyzacji nie będę mógł nawet reklam na nim włączyć. Zresztą pieniądze nie są dla mnie teraz najważniejsze. Tak długo jak mam na bilety kolejowe lub paliwo do auta nie potrzebuję finansowania za bardzo. 3 godziny temu, Victoria Luna napisał: Nie. Dziękuj. Nie dziękuję 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 26, 2018 Share Napisano Czerwiec 26, 2018 Również uważam, że pomysł jest godny uwagi i warto by było coś takiego zrealizować. Może nawet w przyszłości dołożyć możliwość włączenia angielskich napisów, by Kuce z zagranicy również mogły posłuchać/poczytać jak to działa u nas. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Czerwiec 27, 2018 Share Napisano Czerwiec 27, 2018 Pomysł jest ambitny i ciekawy. Podziwiam Twoje podejście i zaangażowanie w temat. Nie wiem czy taki pomysł z mojej strony by Cię satysfakcjonował, ale ja bez większych trudności mógłbym nagrać swoją wypowiedź do kamery, w której zawarłbym swoją historię dojścia do pasji jaką są kucyki. Ująłbym też pokrótce co mi się w MLP oraz w Fandomie podoba i dlaczego są one dla mnie ważne. Nagranie nie byłoby profesjonalnej jakości tak jak Twoje, ale mam kamerę Sony full HD 50 fps i wypowiedź na moim filmie mógłbyś swobodnie wykorzystać. Co do udostępniania swojego wizerunku nie mam żadnych obiekcji, gdyż wielokrotnie występowałem przed kamerą - grałem w kilku serialach i filmach amatorskich, poza tym mam swojego Vbloga. Jedyne, co budzi moje wątpliwości to sprawa, że o fakcie bycia Bronym nie przyznałem się nikomu z rodziny czy z okolicy poza jednym kumplem i nie chciałbym rozgłosu w mojej małej miejscowości, gdyż prawdopodobnie nie spotka się to ze zrozumieniem. Mniemanie społeczeństwa jest stereotypowe: dorosły mężczyzna, który kolekcjonuje zabawki i ogląda kreskówki jest niedojrzały, infantylny i być może "ciotowaty". Wielokrotnie się zastanawiałem nad przyczyną takiego sposobu myślenia i doszedłem do wniosku, iż panuje paradygmat męskiego wzorca, który sugeruje, by płeć męska odznaczała się siłą, dominacją, nieczułością. Tak jakby w życiu mężczyzny nie mogło być miejsca na wyobraźnię, wrażliwość na piękno czy sentymenty. Znam pewnych braci z mojej okolicy: reżyserów, scenarzystów i aktorów, którzy kręcili proste filmy dramatyczne lub dokumentalne (bardzo słabe prawdę powiedziawszy), lecz gdy wysłali swoje dzieła na różne zagraniczne konkursy, to zdarzało się, że zostali docenieni, dostali nawet wygrane pieniężne. Kto wie może w przyszłości, to się uda również Tobie? Jeśli wielu amatorskich twórców dostaje nagrody, to dlaczego miałoby się nie udać Tobie, podczas gdy pomysł na film wydaje się być naprawdę oryginalny i ciekawy, opowiadający o czymś czego w polskiej kinematografii dokumentalnej jeszcze nie było. 15 godzin temu, Wonsz napisał: (...) Na filmie właściwie nie zarobię ani złotówki, bo nie będę próbował opchnąć tego żadnej telewizji, w dodatku wyląduje on na moim kanale na YT, którego jeszcze nie ma, więc z powodu nowych zasad monetyzacji nie będę mógł nawet reklam na nim włączyć. Zresztą pieniądze nie są dla mnie teraz najważniejsze. Tak długo jak mam na bilety kolejowe lub paliwo do auta nie potrzebuję finansowania za bardzo. Doceniam Twoje podejście - najważniejsze dla Ciebie jest stworzenie czegoś dla Ciebie ważnego. Jednak pieniądze zawsze się przydadzą i są furtki dla takich twórców jak Ty w postaci Patronite czy zrzutka.pl. Myślę, że liczne grono Bronies, dowiedziawszy się o Twojej twórczości z przyjemnością Cię wesprze, abyś chociaż miał na paliwo i nocleg, gdy będziesz jeździł do odległych miejscowości tworząc wywiady. Z mojej strony możesz liczyć na wsparcie finansowe, gdy tylko założysz już konto na ww. portalach i to ogłosisz. Może nie będą to szalone sumy pieniężne, ale chyba każde wsparcie Ci się przyda? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Czerwiec 27, 2018 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2018 1 godzinę temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Jedyne, co budzi moje wątpliwości to sprawa, że o fakcie bycia Bronym nie przyznałem się nikomu z rodziny czy z okolicy poza jednym kumplem i nie chciałbym rozgłosu w mojej małej miejscowości, gdyż prawdopodobnie nie spotka się to ze zrozumieniem. Rozumiem twoje obawy. Jeśli jakoś cię to pocieszy, to ten film nie będzie jakimś hitem w sieci. Będzie wrzucony na nowoutworzony kanał, więc bez bazy subskrybentów mogę liczyć na tyle wyświetleń do ilu osób uda mi się dotrzeć z promocją, więc całość zamknie się w małej liczbie kilku tysięcy jak dobrze pójdzie. To nie będzie tak popularny film jak ten od Filipowicza "Bronies: duzi fani małych kucyków", który ma ponad 80k wyświetleń. Szansa, że ktoś znajomy znajdzie ten film jest raczej mała. 1 godzinę temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Znam pewnych braci z mojej okolicy: reżyserów, scenarzystów i aktorów, którzy kręcili proste filmy dramatyczne lub dokumentalne (bardzo słabe prawdę powiedziawszy), lecz gdy wysłali swoje dzieła na różne zagraniczne konkursy, to zdarzało się, że zostali docenieni, dostali nawet wygrane pieniężne. Ten film nie będzie raczej arcydziełem kinematografii dokumentalnej, w końcu obiektywnie jestem nowicjuszem, który pierwszy raz będzie brać się za długi metraż. Jest kilka festiwali filmów niezależnych do których na pewno zgłoszę swój film, ale to się okaże czy zostanie on doceniony. 1 godzinę temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Doceniam Twoje podejście - najważniejsze dla Ciebie jest stworzenie czegoś dla Ciebie ważnego. Jednak pieniądze zawsze się przydadzą i są furtki dla takich twórców jak Ty w postaci Patronite czy zrzutka.pl. Myślę, że liczne grono Bronies, dowiedziawszy się o Twojej twórczości z przyjemnością Cię wesprze, abyś chociaż miał na paliwo i nocleg, gdy będziesz jeździł do odległych miejscowości tworząc wywiady. Z mojej strony możesz liczyć na wsparcie finansowe, gdy tylko założysz już konto na ww. portalach i to ogłosisz. Może nie będą to szalone sumy pieniężne, ale chyba każde wsparcie Ci się przyda? Oczywiście, że pieniądze są ważne, ale aktualnie nie przykładam do nich wagi. Dla amatora-zajawkowicza nie ma znaczenia czy zwrócą mi się pieniądze wyłożone na produkcję, amortyzacja i inne takie rzeczy. Mam sprzęt, który kompletowałem o własnych siłach, czasem z pomocą rodziców i nie musi on na siebie zarabiać, ma pracować. Mam też sporo oszczędności odłożonych z myślą o kosztach wyjazdów, więc obecnie mogę pozwolić sobie na wyjazdy bez proszenia o wsparcie. Zresztą nie lubię prosić o pieniądze i dopóki film nie wejdzie w taką fazę produkcji, że będę mógł powiedzieć z czystym sumieniem ile jeszcze pracy przede mną i kiedy może być premiera to nie zwrócę się o pomoc, ponieważ różne rzeczy się zdarzają i jeśli z jakiegoś powodu bym nie mógł go skończyć, a wziąłbym pieniądze to moje sumienie by mi nie dało spokoju, dlatego wolę finansować się sam. Przynajmniej póki co. 1 godzinę temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Ująłbym też pokrótce co mi się w MLP oraz w Fandomie podoba i dlaczego są one dla mnie ważne. Nagranie nie byłoby profesjonalnej jakości tak jak Twoje, ale mam kamerę Sony full HD 50 fps i wypowiedź na moim filmie mógłbyś swobodnie wykorzystać. Jeżeli nie mieszkasz za granicą to wolałbym przyjechać ze swoim sprzętem, ponieważ film powstaje w 4K 25 kl/s i łatwiej mi będzie pracować na materiale w całości nagranym tym samym aparatem, ale to ustalimy już na priv. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bertram Quist Napisano Czerwiec 27, 2018 Share Napisano Czerwiec 27, 2018 Twój plan jest naprawdę dobry i z całego serca życzę ci żeby wyszedł jak najlepiej Możesz mi na priv napisać dokładnie jakich osób i do czego potrzebujesz. Może znam odpowiednie osoby a może i sam pomogę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ Pon 3 Vinyl Scratch Napisano Czerwiec 29, 2018 Share Napisano Czerwiec 29, 2018 W październiku będę się wybierał na pony con w Nottinghamie jak byś chciał , to bym nagrał coś dla porównania jak to tam wygląda u nich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 30, 2018 Share Napisano Czerwiec 30, 2018 Ciekawy pomysł, ciekawe czy wypali. Jeśli tak, to mam nadzieję, że pojawi się tu link do niego Also... Spoiler Spoko pluszak Somnambulli 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubas18 Napisano Lipiec 1, 2018 Share Napisano Lipiec 1, 2018 Też mi się to podoba, fajny to jest ten film o Bronies. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano Lipiec 8, 2018 Share Napisano Lipiec 8, 2018 Jeśli cały czas kogoś szukasz to wysłałem maila Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Lipiec 9, 2018 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2018 Jestem po pierwszych wywiadach zrealizowanych na VI Twilightmeecie w Gdyni i Brony Housie w Gdańsku. W linku kilka fotek pokazujących jak to wyglądało. https://photos.app.goo.gl/pUEpz5PbHEF3DHn26 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Sierpień 2, 2018 Autor Share Napisano Sierpień 2, 2018 Przypominam i ponownie zachęcam do wzięcia udziału w filmie. Można to zrobić wysyłając wiadomość na [email protected]. Poniżej kilka kadrów z filmu. Spoiler 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pshemo Napisano Sierpień 9, 2018 Share Napisano Sierpień 9, 2018 Pomysł zaprawdę ciekawy. Kiedyś robiłem jakiś montaż filmów, ale nie było to jakieś profesjonalne, więc wątpię żebym był w stanie pomóc, aczkolwiek życzę powodzenia i aż jestem ciekawy, jak to wyjdzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Wrzesień 20, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 20, 2018 Od jakiegoś czasu nie dawałem żadnych nowych informacji o projekcie, ale bez obaw, prace nad filmem wciąż trwają. Wczoraj wróciłem z Warszawy, gdzie udało mi się przeprowadzić wywiad z Mikołajem Klimkiem, czyli polskim głosem Sombry i Bulka Bicepsa, który wielokrotnie gościł na ponymeetach i zna naszą społeczność całkiem nieźle. 3 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Październik 23, 2018 Autor Share Napisano Październik 23, 2018 W zeszły weekend byłem w Gdańsku na V Walnym Zgromadzeniu Stowarzyszenia Tribrony, na którym wybrano nowe władze stowarzyszenia, a także pochwalę się, że otrzymałem status członka honorowego za wkład w życie fandomu i lokalnej społeczności w Trójmieście Całość oczywiście została przeze mnie uwieczniona celem wykorzystania w filmie. 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Październik 23, 2018 Share Napisano Październik 23, 2018 Gratulacje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Listopad 4, 2018 Autor Share Napisano Listopad 4, 2018 (edytowany) Wszystkie osoby, które posiadają jakieś archiwalne nagrania lub zdjęcia z ponymeetów i byłyby chętne się nimi podzielić, proszę, żeby zgłosiły się w wiadomości prywatnej lub na adres [email protected] Edytowano Listopad 4, 2018 przez Wonsz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twister Napisano Luty 15, 2019 Share Napisano Luty 15, 2019 Można wiedzieć czy ten projekt dalej żyje? Bo dość cicho o nim ostatnio A przyznam że to jeden z ciekawszych projektów polskiego fandomu. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Luty 17, 2019 Autor Share Napisano Luty 17, 2019 (edytowany) @Twister Tak projekt nadal żyje. Musiałem przerwać prace w październiku, ponieważ zacząłem studia, a że sesja zimowa (która właśnie się u mnie skończyła) była bardzo kluczowa dla mojej dalszej przyszłości na uczelni, musiałem poświęcić cały semestr na naukę, by nie oblać. Semestr letni mam dużo łatwiejszy niż zimowy, więc jak tylko otrząsnę się po egzaminach wznowię prace Edytowano Luty 17, 2019 przez Wonsz 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kucykowa MLP Napisano Luty 17, 2019 Share Napisano Luty 17, 2019 Świetny pomysł niech każdy się dowie o naszym fandomie. Spoiler Nawet się zrymowało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Luty 17, 2019 Autor Share Napisano Luty 17, 2019 15 minut temu, migdzik napisał: Od kiedy przeczytałam o projekcie chciałam pomóc ale nie wiem czy się jakoś przydam Możesz wystąpić jeśli chcesz. Po szczegóły zapraszam na priv 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsz Napisano Kwiecień 1, 2019 Autor Share Napisano Kwiecień 1, 2019 Dawno nic się w tym wątku nie działo, więc pora się przypomnieć Byłem w ten weekend w Krakowie na Krakowskim Ponymeecie 18.2 i z tej właśnie okazji chciałbym pokazać Wam fragment wypowiedzi Mikołaja Klimka (podkłada głos pod Sombrę), który w czasie wywiadu cofnął się do roku 2013, kiedy to w Krakowie miał miejsce My Little Konwent 2013 i opowiedział jak wspomina tamto wydarzenie. 2 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się