Łukasz Putz Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 Przepraszam za błąd z twiglight Był to Piękny dzień w Ponyvile rano twight jak codzień czytała Książki jak tu nagle w komnacie pojawiło się dziura a z niej wyszedł pewien kucyk o ciemnym kombinezonie i granatowej grzywie z małą cenściom koloru różowego. Przestawił się twight sparkly. Twight zdwiła się tak bardzo że przez 5minut stała bez ruchu z otworzoną buzią.Następnie -nic nierozumiem -rozumiem cię -jestem z innego wymiaru -to wiele wyjaśnia -(: -ale to napewno da się jakoś wyjaśnić -wyjaśnie to za pomocą opowiada usiąść sobie bo to trochę potrwa.pewnego dnia dostałam list od celesti. -chyba księżniczki celesti? -możesz nie przerywać - spokojnie kontynuuj -brzmiał ten list tak droga uczenico daje ci zaszczyt podaruje ci najważniejsze misje masz uratować nie tylko Equestria ale i miliony eqest daje ci amulet galaktusa Która pozwala na kontrolę przestrzeni i czasu.mam na żądanie ratować całe nasz wszechświat - ale tu nie ma żadnego kryzysu -wiem ale zbieram kilka twight bo w jednym wymiarze jest strasznie! A ty jesteś jedną z silniejszych twight bo jesteś alicornem ponieważ nie wszystkie są alicornem zgadzaś się? W tym momencie nasza twight niewiedzała co odpowiedzieć na pytanie -wiesz co tak zrobię to -no to super -ale jak mam na ciebie mówić no bo wiesz ja jestem twight i ty jesteś twight -inny na mnie mówiom twight forever Po chwili twight forever przekreńciła znak na amulecie i otworzyła portal -to gdzie idziemy? -raczej kiedy a dokładnie w wymiar gdzie my przejęliśmy władze po ataku na eqestri przez tireka wtedy księżniczki umarły -okropne -tamta twight ma ich moce -a ile jest wymiarów -tyle ile ziaren na plaży -no to sporo Potem otworzył się portal -witam mnie -nie przyśliśmy na podaduchy -jak mi pomożesz dostanie to co chciałbyś dostaś od wielu lat - mas to!? -tak ostatni klucz -może mi o ktoś wyjaśni - to zbyt skomplikowane -idzesz? -pewnie Wszystkie twighligh weszły do portalu -to gdzie teraz -po twighligh potomka sombry -alll.. Forever przerwała twighligh -nie pytaj 7 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 (edytowany) Garść porad, sugestii i takich tam. 1. Publikacja. Opowiadania publikujemy w dziale Opowiadania wszystkich bronies, wrzucając do pierwszego posta link do google docsa z opowiadaniem. W tytule tematu powinny się znaleźć: tytuł i tagi, w tym obowiązkowe ([Z]/[NZ]/[oneshot]). W razie pytań zapraszam na discorda Klubu Konesera Polskiego Fanfika, tam na pewno ktoś ci pomoże. 2. Polecam zapoznanie się ze słownikiem ortograficznym, nie gryzie, w przeciwieństwie do błędów w opowiadaniu. 3. Rozbuduj opisy. Na chwilę obecną opowiadanie (a raczej dialog) jest lekko (LEKKO?) chaotyczne i nie wiadomo, co, kto i dlaczego. Trochę opisów, didaskaliów etc. na pewno pomoże. 4. Ogólnie ogarnij ten chaos. 5. Emotki w dialogach to pomysł 1/10. I dużo, dużo więcej. Edytowano Lipiec 23, 2018 przez Gandzia 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papeć Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 Dialogi są niebarwnie przedstawione -dostajemy tylko linijkę tekstu bez jakichkolwiek opisów, reakcji, naznaczenia tonacji itd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natkos Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 7 godzin temu, Łukasz Putz napisał: -a ile jest wymiarów -tyle ile ziaren na plaży -no to sporo To tylko jeden z wielu fragmentów ale używanie potocznego języka aż tak często troszkę boli w oczy. Zwłaszcza, kiedy na każdą potencjalnie szokującą informację reakcją jest ,,a, spoko". Po pierwsze trzeba popracować nad ortografią i gramatyką. Po drugie nad opisami sytuacji, barwnością i realistycznością postaci. A po trzecie... co to jest, co znaczy, czy kiedyś wróci i.. co? Nie zrozumiałam kompletnie nic z tej mieszaniny dialogów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 8 godzin temu, Łukasz Putz napisał: Przepraszam za błąd z twiglight Za wszystkie inne też? Może zamiast przepraszać popraw to (i całą resztę). No dobra, będę szczery - tego nie da się czytać. Wydarzenia z dupska wzięte, tyle błędów ile ziaren na plaży, zero wyjaśnień, a do tego całość wygląda jak opowieść 5-latka spisana przez 10-latka. Uznam to za trolling i sobie pójdę. Pa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 Usunęłam zdublowane tematy, a ten przeniosłam tutaj. Ponieważ jest to fanfik, to powinien się znaleźć w tym dziale, ale co za tym idzie: musi spełniać pewne standardy. Dlatego: 1. Dodaj tagi obowiązkowe. 2. Przeczytaj regulamin działu. 3. Umieść fanfik w google docs. Czas na poprawę wynosi 2 dni. I oprócz tego popraw formę, poszukaj kogoś, kto Ci w tym pomoże. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano Lipiec 23, 2018 Share Napisano Lipiec 23, 2018 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: -nic nierozumiem -rozumiem cię Ja też nic z opowiadania nie rozumiem, ale ten dialog wygląda dość nienaturalnie i jest możliwe, ze znajdzie się jeszcze takich sporo. 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: -(: Ja rozumiem, emotikony w internetach, ale w opowiadaniu wygląda to dość sprośnie, nigdy nie czytałem książki, w której w dialogu wystąpiła emotka. Jak chcesz wyrazić emocje bohatera, to od tego są słowa, które potrafią zdziałać cuda. 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: -wyjaśnie to za pomocą opowiada usiąść sobie bo to trochę potrwa.pewnego dnia dostałam list od celesti. -chyba księżniczki celesti? Ja bym zwrócił uwagę, że Celestii z dużej literą, gdyż to imię, podobnie jak litera po myślniku i słowa od myślnika rozdziela spacja. 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: daje ci zaszczyt podaruje ci Piszesz opowiadania po ślunsku ? Popracuj nad składnią, bo to wygląda okropnie. 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: -wiesz co tak zrobię to Przecinki. 10 godzin temu, Łukasz Putz napisał: Po chwili twight forever przekreńciła znak na amulecie i otworzyła portal -to gdzie idziemy? -raczej kiedy a dokładnie w wymiar gdzie my przejęliśmy władze po ataku na eqestri przez tireka wtedy księżniczki umarły -okropne -tamta twight ma ich moce -a ile jest wymiarów -tyle ile ziaren na plaży -no to sporo Potem otworzył się portal -witam mnie -nie przyśliśmy na podaduchy -jak mi pomożesz dostanie to co chciałbyś dostaś od wielu lat - mas to!? -tak ostatni klucz -może mi o ktoś wyjaśni - to zbyt skomplikowane -idzesz? -pewnie Wszystkie twighligh weszły do portalu -to gdzie teraz -po twighligh potomka sombry -alll.. Forever przerwała twighligh -nie pytaj Po męczącej podróży poćungiem, pamiętającym czasy Piastów, główkowanie się nad tymi Twighigli i wymiarami jest za ciężkie, nie wiem kompletnie o co chodzi w fabule. Zlikwiduj błędy, zastosuj się do rad wyżej i więcej czytaj, wówczas będziesz wiedział jak w fajny sposób pisać opowiadania i ogółem same pozytywy z tego wyjdą. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Lipiec 24, 2018 Share Napisano Lipiec 24, 2018 Powtarzam na wypadek gdyby wiadomość od Cahan nie dotarła. Zła forma zamieszczenia fanfika. Brak tagów w ty obowiązkowych. Czas na poprawę - 2 dni. PS: Proszę zapoznać się z regulaminem działu! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Lipiec 25, 2018 Share Napisano Lipiec 25, 2018 Dnia 23.07.2018 o 13:23, Łukasz Putz napisał: Przepraszam za błąd z twiglight Był to Piękny dzień w Ponyvile rano twight jak codzień czytała Książki jak tu nagle w komnacie pojawiło się dziura a z niej wyszedł pewien kucyk o ciemnym kombinezonie i granatowej grzywie z małą cenściom koloru różowego. Przestawił się twight sparkly. Twight zdwiła się tak bardzo że przez 5minut stała bez ruchu z otworzoną buzią.Następnie -nic nierozumiem -rozumiem cię -jestem z innego wymiaru -to wiele wyjaśnia -(: -ale to napewno da się jakoś wyjaśnić -wyjaśnie to za pomocą opowiada usiąść sobie bo to trochę potrwa.pewnego dnia dostałam list od celesti. -chyba księżniczki celesti? -możesz nie przerywać - spokojnie kontynuuj -brzmiał ten list tak droga uczenico daje ci zaszczyt podaruje ci najważniejsze misje masz uratować nie tylko Equestria ale i miliony eqest daje ci amulet galaktusa Która pozwala na kontrolę przestrzeni i czasu.mam na żądanie ratować całe nasz wszechświat - ale tu nie ma żadnego kryzysu -wiem ale zbieram kilka twight bo w jednym wymiarze jest strasznie! A ty jesteś jedną z silniejszych twight bo jesteś alicornem ponieważ nie wszystkie są alicornem zgadzaś się? W tym momencie nasza twight niewiedzała co odpowiedzieć na pytanie -wiesz co tak zrobię to -no to super -ale jak mam na ciebie mówić no bo wiesz ja jestem twight i ty jesteś twight -inny na mnie mówiom twight forever Po chwili twight forever przekreńciła znak na amulecie i otworzyła portal -to gdzie idziemy? -raczej kiedy a dokładnie w wymiar gdzie my przejęliśmy władze po ataku na eqestri przez tireka wtedy księżniczki umarły -okropne -tamta twight ma ich moce -a ile jest wymiarów -tyle ile ziaren na plaży -no to sporo Potem otworzył się portal -witam mnie -nie przyśliśmy na podaduchy -jak mi pomożesz dostanie to co chciałbyś dostaś od wielu lat - mas to!? -tak ostatni klucz -może mi o ktoś wyjaśni - to zbyt skomplikowane -idzesz? -pewnie Wszystkie twighligh weszły do portalu -to gdzie teraz -po twighligh potomka sombry -alll.. Forever przerwała twighligh -nie pytaj Cóż mogę rzec... cudem udało mi się przetrwać do końca tego. To raczej troll... musi być ehh taką mam nadzieję. Nie ocenię, bo nie mam w zwyczaju dawać oceny czemuś, co mi się po prostu nie podoba, ale tego się czytać nie dało, a twórca nawet imienia postaci nie umie napisać poprawnie i jak należy... twighligh to nawet ciężko napisać. Jedyny komentarz, jaki przychodzi mi na myśl to---> Polecam poszukać stron, które sprawdzą Ci poprawność tekstu pod kątem interpunkcji i ortografii... wierz mi to pomoże przynajmniej na jeden problem tego czegoś. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 26, 2018 Share Napisano Lipiec 26, 2018 Puk! Puk! Tu znowu ja. Jeśli w ciągu 2 dni fanfik nie otrzyma tagów obowiązkowych i nie znajdzie się w google docs, to poleci do archiwum. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Sierpień 1, 2018 Share Napisano Sierpień 1, 2018 Tagów obowiązkowych niet, docsa niet... No zgadnijcie, który fanfik właśnie leci do archiwum... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts