Michael89pl Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Skoro już w temacie audio... Co sądzicie o tym? Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 2, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 2, 2013 Spróbowałem na http://www.youtube.com/watch?v=kS0rwOVM8fE... utwór jest bardzo odprężający, ale potrafi czasami wysokimi częstotliwościami denerwować... mam wrażenie, że po opuszczeniu częstotliwości całości o 8Hz brzmi lżej. Mniej denerwuje. Choć to nie jest pitagorejska skala, bo ona ma inne interwały, to jest jakby... lepiej? Ale równie dobrze może to być efekt placebo. Idę eksperymentować dalej. Link do komentarza
Michael89pl Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 Keola: korzystałeś z tych http://www.youtube.com/watch?v=W-kWiyNV_G0? Mi Asiekierka radził, by w pole Półtony wpisać -0,31 zamiast wpisywać wartości w hercach, jak na filmiku. Link do komentarza
fryta855 Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Mam pytanie: jak się robi spoilery? Link do komentarza
Phinbella Flynn Napisano Styczeń 4, 2013 Share Napisano Styczeń 4, 2013 Mam pytanie: jak się robi spoilery? [ spoiler] na początku [/ spoiler] na końcu Link do komentarza
fryta855 Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 [ spoiler] na początku [/ spoiler] na końcu Dzięki Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 5, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2013 Keola: korzystałeś z tych http://www.youtube.com/watch?v=W-kWiyNV_G0? Mi Asiekierka radził, by w pole Półtony wpisać -0,31 zamiast wpisywać wartości w hercach, jak na filmiku. Nie korzystałem z tej instrukcji, po prostu wszedłem i obniżyłem przez zmniejszanie wysokości. Ale spróbuję z tymi półtonami, jak radzisz. Sigur rós robi tak... nieprzyzwoicie, tak sympatyczną i przyjacielsko piękną muzykę. Miło mi to słyszeć ^^ Czego do tej pory słuchałeś? Link do komentarza
chari-san Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Ja miałam fazę na Sigur Ros po tym jak był na Openerze w Gdyni. Oczywiście nie byłam an koncercie, bo ich nie znałam. Potem żałowałam. Słuchałam jednej płyty czy dwóch... Akurat miałam wtedy emo fazę i lubiłam się podołować przy ich muzyce Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 5, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2013 Ja miałam fazę na Sigur Ros po tym jak był na Openerze w Gdyni. Oczywiście nie byłam an koncercie, bo ich nie znałam. Potem żałowałam. Słuchałam jednej płyty czy dwóch... Akurat miałam wtedy emo fazę i lubiłam się podołować przy ich muzyce Ja wtedy jeszcze niestety ich nie znałem... Poznałem koło półtorej roku temu za sprawą Sæglópur, które pokazała mi koleżanka. Przez pół roku słuchałem właściwie tylko ich. Byłem na dwóch ich koncertach, dwa dni pod rząd na Sacrum Profanum w Krakowie w zeszłym roku, w tym roku wybieram się jeszcze na ich koncert w Warszawie (w moje urodziny ). Ale ciężko mi idzie dołowanie się przy ich muzyce... wszystkie płyty, od Von do Valtari, oprócz ( ) są optymistyczne, pełne nadziei i piękne, ale nie smutne... Link do komentarza
chari-san Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Ha! No widzisz... Chyba wtedy miałam takie humory, że przeinterpretowałam ta muzykę jako pesymistyczną Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 5, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2013 No, od ( ) mało co jest bardziej pesymistyczne, jak porównywałem choćby Dauðalagið z depressive black metalem, to Dauðalagið smutniejszy jest Oprócz całego () ze smutnych rzeczy jeszcze tylko Ný batterí z Ágætis byrjun. Link do komentarza
chari-san Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Ja niestety nie pamiętam, ani jakich płyt głównie słuchałam... Ale faktycznie, czasami było mi jakby lepiej przy słuchaniu, więc może faktycznie zależy od piosenki i płyty Link do komentarza
Michael89pl Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Służby specjalne dopadły post Keoli. Co za straszne tajemnice kryły się w tych nawiasach? 0.o Link do komentarza
chari-san Napisano Styczeń 5, 2013 Share Napisano Styczeń 5, 2013 Służby specjalne dopadły post Keoli. Co za straszne tajemnice kryły się w tych nawiasach? 0.o "()" - taka nazwa płyty Link do komentarza
Phinbella Flynn Napisano Styczeń 6, 2013 Share Napisano Styczeń 6, 2013 Można by powiedzieć, że zostało to ocenzurowane.xD Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 6, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 6, 2013 Okładka płyty wygląda tak: Z tyłu ani w środku nie ma żadnych informacji o nazwie płyty czy o tytułach utworów. Na płytę ogólnie zwykło się mówić "The Untitled Album", ale to w mowie. Pisze się po prostu ( ). Okładka odnosi się do dwuczęściowej budowy albumu, pierwsze cztery utwory są jasne i przynajmniej częściowo optymistyczne, z wyciągniętymi na pierwszy plan instrumentami klawiszowymi, a cztery następne, oddzielone kilkunastoma sekundami ciszy są ciężkie i wręcz rozpaczliwie smutne, ze sporym naciskiem na gitary i bas. Link do komentarza
Phinbella Flynn Napisano Styczeń 6, 2013 Share Napisano Styczeń 6, 2013 Zgadzam się z przedmówcą. Link do komentarza
Spinwide Napisano Styczeń 9, 2013 Share Napisano Styczeń 9, 2013 ...Keola nagrał płytę? Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Styczeń 12, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 12, 2013 ...Keola nagrał płytę? Nagrałem trzy. Ale skąd pytanie? Link do komentarza
Kaziu Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Siemanko kucyki Kurde... Dawno mnie tu nie było... Ale ja nie po to tu wbiłem. Mam pytanie: Znacie jakiś zajedwabisty test subkultury? Bo chcę się dowiedzieć do jakiej subkultury pasuję... Link do komentarza
CzłowiekPrawdy Napisano Styczeń 21, 2013 Share Napisano Styczeń 21, 2013 Siemanko kucyki Kurde... Dawno mnie tu nie było... Ale ja nie po to tu wbiłem. Mam pytanie: Znacie jakiś zajedwabisty test subkultury? Bo chcę się dowiedzieć do jakiej subkultury pasuję... W psychiatryku Ci powiedzą xD Kolejny odszedł ale kolejny raz was uprzedzam, że i tak każdy tu wróci. Link do komentarza
Dybson Napisano Styczeń 28, 2013 Share Napisano Styczeń 28, 2013 Halo? Dzieje się tu jeszcze co? Link do komentarza
Losse Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 Dobry wieczór everypony. W dwóch sprawach przybywam. ( nie będę się dziwić jak nikt nie odpowie ) Znacie jakieś strony na których mogę obejrzeć serial bez limitu czasowego? A druga sprawa ( taka bardziej paranormalna): Zawsze w nocy czuję że coś mnie obserwuje, zawsze też widzę jakieś cienie " przebiegające" po ścianach/suficie/podłodze. Czasami czuje jak by ktoś mnie dotykał, dziobał , kluł igłami itp a w pokoju jestem tylko ja. Nie wiem czy to moja spaczona wyobraźnia. I nie mam kota. Mam psa . Który i tak ze mną nie śpi. I tak jest tylko w moim pokoju. Nigdzie indziej. Link do komentarza
Kaziu Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 1. http://zalukaj.tv/ 2. Hmmm... Albo masz duchy w pokoju... Albo nie wiem co... Moze kucyka Link do komentarza
ChOmIk Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 To coś pewnie chcę się porozumieć . Wymyśl coś aby ta tajemnicza osóbka mogła ci coś przekazać Ktoś gra w LoLa? Szukam jakiegoś ADeka do supportowania Możemy powbijać punkty ligowe! :djTyy: Link do komentarza
Recommended Posts