Dolar84 Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Marszałek Józef Piłsudski na Kasztance Wojciecha Kossaka. Wspaniały obraz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 28, 2012 Autor Share Napisano Październik 28, 2012 Well, that was fast. Jutro kolejne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Bo proste akurat dałeś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 To to nawet ja wiedziałem..... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 I ja też Setny post Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 28, 2012 Autor Share Napisano Październik 28, 2012 Nie spamować, bo traficie do piwnicy Mollestii. Rosyjski generalissimus. Nie, nie Stalin. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader_PL Napisano Październik 28, 2012 Share Napisano Październik 28, 2012 Generalissimus rosyjski nie będący Stalinem? Hmm, nasuwa mi się Aleksander Suworow, jeden ze słynniejszych dowódców Armii Rosyjskiej. Brał między innymi udział w wojnach Napoleońskich. I z tego co znalazłem w jego opisie to faktycznie otrzymał ten tytuł. Tak, to będzie prawdopodobnie on. P.S. 50 post YAY! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 Haraszo. Ten nieudolny dowódca pozwolił wciągnąć się w zasadzkę, w której doszczętnie wybito trzy rzymskie legiony. O kim mowa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 "Quinctili Vare, legiones redde!" Publiusz Kwinktyliusz Warus naturalnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Publiusz Kwinktyliusz Warus ale Dolar był szybszy :( Do naszej syrenki, ja jestem wiernym poddanym Mollestii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 jestem wiernym poddanym Mollestii I słusznie. Odpowiedź poprawna. Was there ever any doubt? A to kto to? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Genrał Hans Guderian Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 29, 2012 Autor Share Napisano Październik 29, 2012 Dlaczego tak szybko? Chcesz się dzisiaj pobawić, Dolarze? To zidentyfikuj tego pana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 29, 2012 Share Napisano Październik 29, 2012 Eleganckie pytanie, prawie mnie zagiąłeś, ale zidentyfikowałem mundur i po nim doszedłem do reszty Generał-Feldmarszałek Michaił Barclay de Tolly. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 31, 2012 Autor Share Napisano Październik 31, 2012 Tak jest. W takim razie, katowskich pytań ciąg dalszy! Jaki władca nakazał wybicie tej monety? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Wydaje mi się, że chodzi o Filipa 2 Macedońskiego. W każdym razie według mej najelpszej wiedzy to on jest na niej przedstawiony (i Aleksander jako szczeniak). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 31, 2012 Autor Share Napisano Październik 31, 2012 Jesteś na właściwym tropie, ale to nie do końca prawda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Aleksander Wielki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 31, 2012 Autor Share Napisano Październik 31, 2012 Niee, przecież napisałem, że nie. Ale na linii czasu jesteś bliżej od Dolara. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Kaligula?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Skoro nie Filip 2 a jestem na właściwym tropie to sądzę, że chodzi o władcę imieniem Filip III Arridajos Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 31, 2012 Autor Share Napisano Październik 31, 2012 Dalej nie. Władca, o którego chodzi, dopiero wżenił się w dynastię Argeadów. Ale jest to ten okres, tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Po tej podpowiedzi to nie widzę innego wyjścia niż Kassander - założyciel dynastii Antypatrydów. Mąż Tessaloniki z dynastii Argeadów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 To może takie banalne pytanie na dobranoc. Jedyny niemiecki feldmarszałek wzięty do niewoli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Friedrich Wilhelm Ernst Paulus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts