Arjen Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Jasne, że Friedrich Paulus. Awansowany tuż przed poddaniem się, chciano mu dać znak, że jeszcze żaden niemiecki feldmarszałek nie trafił do niewoli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 Dokładnie. To teraz... Podajcie imię pierwszego rzymskiego cesarza pochodzącego z Afryki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Septymiusz Sewer Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 Zero litości dla syrenek. Dobrze. Was there ever any doubt? Jak nazywał się ten oficer? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sindri Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Generał dywizji Stanisław Haller. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 Not even close. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Generał dywizji Stefan Dąb-Biernacki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 Dobrze. A ten pan? To może będzie trochę trudniejsze. A może i nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Resty Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Gen. John Pershing. Moim zdaniem zagadki z obrazami nie są zbyt dobrym pomysłem, bo każdy może sobie taki obraz przeciągnąć do Google Grafika i w ten sposób odgadnąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Autor Share Napisano Listopad 1, 2012 Ale ja zakładam, że ludzie traktują quiz jako okazję do sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności dedukcji. Nie, żeby była tu jakaś nagroda za wygraną... Odpowiedź poprawna, a kolejne pytania jutro. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 Um. Powracam z pytaniami. Wybaczcie opóźnienie. Z tej niewielkiej dynastii, panującej obecnie w jednym z europejskich państw, pochodziło do tej pory tylko siedmiu władców i władczyń. Podaj jej nazwę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Powiedziałbym, żę chodzi o Koburgów, boczną linię Wettynów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 Powiedziałbym, że nie. Tylko pięciu władców z dynastii windsorskiej panowało w UK. Ale, geograficznie patrząc, nie jesteś daleko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Znowu mnie zaginasz. Pod względem ilości pasuje mi tu dynastia Bernadotte ze Szwecji, ale tam wszyscy władcy mieli jaja. Dopiero teraz następczynią tronu jest kobieta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 Ah, machnąłem się. Z dynastii, o której mowa, pochodzi/ło sześcioro władców. Może to pomoże. Dodam jeszcze, że mają trzy lwy w herbie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 5, 2012 Share Napisano Listopad 5, 2012 Burboni z Luksemburga? Liczba się zgadza, jedna wielka księżna też była, a w herbie są lwy i gryf. Kończą mi się pomysły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 5, 2012 Autor Share Napisano Listopad 5, 2012 Jesteś już baaardzo blisko. Ale nie. W herbie są same lwy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 5, 2012 Share Napisano Listopad 5, 2012 Dynastia Orańska-Nassau. Oficjalnie przyznaję, że jestem kretynem... upośledzonym matematycznie na dodatek.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 5, 2012 Autor Share Napisano Listopad 5, 2012 Naprawdę nie spodziewałem się, że to pytanie sprawi takie problemy. To będzie łatwiejsze. Jak nazywał się ten dowódca? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 6, 2012 Autor Share Napisano Listopad 6, 2012 Eh, podpowiedzi do takiego prostego pytania? Ok: epoka napoleońska. Bardzo ważny generał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Gebhard Leberecht von Blücher Wybacz, ale ostatnio tu nie wchodziłem (ale skoro dałeś podpowiedź...) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Chlip *puacze* ja tyż tak chciałem odpowiedzieć ale ktoś mnie ubiegł. Dolar nie przejmuj się, bo jeśli chodzi o matematykę to nie jesteś sam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 7, 2012 Autor Share Napisano Listopad 7, 2012 Dobrze, dobrze. Żona jednego z pierwszych cesarzy rzymskich, znana bynajmniej nie ze swojej przyzwoitości. Łatwe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Valeria Messalina żona Tyberiusza Klaudiusza Druzusa Nerona Germanika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 9, 2012 Share Napisano Listopad 9, 2012 quiz umarł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts