kahrik Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Czy nie ma na tym forum fanów śródziemia? Ani w filmach, ani w książkach nie widziałęm tematu o LoTR/Hobbicie czy innych dziełach Tolkiena. Lubicie? Czytacie? Wypowiadajcie się Znani fani śródziemia: -Kahrik -RedBalance12 -Iluandar -niezwyciezony1 -Ookami88 -djsound -Bezik -Zandi -Ulquiorraschiffer0420 -MegaEpicPony -Ever3Tree -BlackieSmith -Dolar84 -Luna-Willow -Varthy -kameleon317 -D'jall -Kinro Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Jak będzie lista to wpisz. Bardzo lubię. W starcraft jest fajny rpg map. Link do komentarza
niezwyciezony1 Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Mam całą trylogie, zaraz po WH 40k i kucykach moje ulubione uniwersum. Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Fani śródziemia? Kto by lubił WP? Ja!! Wpisywać mnie i to już! Love it <3 Link do komentarza
Bezik Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Heh, filmy chyba każdy widział, podobają mi się, nie ma co A z książek, to kiedyś na wakacjach tylko czytałem pierwszą część trylogii i hobbita, ale więcej części wtedy nie miałem (przeklinałem swoją głupotę, że wziąłem tylko dwie książki na tygodniowy wyjazd.. W 3 dni poszły, a ja się nudziłem, bo rejony kijowe + moje antyspołeczne nastawienie ;p ). Jakoś nigdy do trylogii nie wracałem, ale ostatnio przestałem w ogóle w gry grać i nadrabiam takie rzeczy, więc pewnie i to przeczytam No i jeszcze konkretniej o książce: fajnie się czytało, ciekawe to jest, ma świetnie zrobiony świat, różne rasy/etc, tylko jedna rzecz... Opisy były ciut.. przydługie, jeśli wiecie co mam na myśli (Nie czytałem nigdy drugiej takiej książki w której sędziwy dąb miałby opis na całą stronę.) Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Jeżeli filmowa trylogia się liczy to dopiszcie mnie do listy. Uwielbiam ją (mam komplet specjalnych wersji reżyserskich - miniatura Minas Tirith jest świetna ) Link do komentarza
Ookami88 Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Dopiszcie i mnie. Przeczytałem trylogię, Hobbita oraz Silmarilion. Jestem wielkim fanem twórczości Tolkiena. A w filmowej adaptacji jego dzieł to moim zdaniem nikt nie przebije Petera Jackson'a! Link do komentarza
kahrik Napisano Grudzień 23, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2012 Opisy były ciut.. przydługie' date=' jeśli wiecie co mam na myśli (Nie czytałem nigdy drugiej takiej książki w której sędziwy dąb miałby opis na całą stronę.) [/quote'] Ja nie odniosłem takiego wrażenia, no może oprócz samego początku (wprowadzenie do świata, opisy strażników, ras, fajkowego ziela). Co do filmów, są świetne. Z niecierpliwością czekam aż obejrzę "Hobbita". Moje jedyne zarzuty do filmów: Pod koniec "Powrotu króla" Frodo wraca do domu a tam spokój, sielanka. Z tego co pamiętam to Frodo, Sam, Merry i Pippin musieli stoczyć tam jeszcze jedną walkę (jeśli się myle poprawcie mnie) o wyzwolenie Shire spod rządów Sarumana. Strasznie brakuje mi w filmie tego fragmentu, oprócz tego boli mnie jeszcze brak Toma Bombadila. Oprócz tego filmy to mistrzostwo. Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Skoro mówimy o wersjach filmowych... to kto wybiera się na "Hobbita" ;> Link do komentarza
kahrik Napisano Grudzień 24, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 24, 2012 Oczywiście ja! w 3d nawet grają w mojej małej mieścinie. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Ja będę musiał się pofatygować do lodzi albo warszawy. Ale i tak obejrzę ten film. Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Yeaaa! A czy jst ktoś kto wyrazi swoją opinie o polskim dubbingu "Hobbita" ;> O ile jesteście świadomi że takowy ma być :discrod2: Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Co! Kurde żeby tylko tego nie skopali. Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Jakby ci to powiedzieć.... To ci wystarczy jako odpowiedź, jak chcesz, to sprawdź resztę aktorów. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Nieeeeee. Oni to po prostu zniszczyli Link do komentarza
Bezik Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Ja się jednak wybiorę na wersję z napisami Ale chyba raczej w 2d, nie przepadam za filmami w 3d. Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Kahrik Ja jestem fanem Endoru i Tolkiena w końcu stworzyłem Quiz U Domine wiec można mnie dopisać do listy fanów oglądałem Trylogię Jacksona i fanowski film Polowanie na Golluma Mam cały "kanon" na półce nawet czasami gadam w języku Sindarów i Nolodrów plus piszę Tengwarem i Cirth, a czasem nawet Sarati (pierwotne pismo Noldorów wymyślone przez Rumila z Tironu w Amanie, to na jego pracy Feanor stworzył Tengwar) Link do komentarza
Gość Iluandar Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Idźcie do Mordoru ze swoimi kolekcjami! Byłem posiadaczem trylogii, Hobbita, Silmadrionu, Niedokończonych Opowieści, Dzieci Hurina, a nawet Atlasu Śródziemia.... byłem, przywrócono mi złe wspomnienia Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 24, 2012 Share Napisano Grudzień 24, 2012 Powiem tak. Obejrzałem, porównałem z innymi wyczynami partaczy od dubbingu i póki co filmy/animacje prezentują się tak: 90% Animacji > MLP: FiM > Harry Potter >długo, długo, bardzo długo nic > Gwiezdne Wojny > ??? czyżby Hobbit? Link do komentarza
Nikern Napisano Grudzień 25, 2012 Share Napisano Grudzień 25, 2012 Iluvatarza!!! Toż mnie na liście nie ma? Tak to się nie godzi. Poproszę o dopisanie na listę fanów. "Hobbit" własnie. Już niedługo. Zdecydowanie 2d i z polskimi napisami. Widziałem reklamę w TV raz jak dali zdubbuingowaną wersję. TRAGEDIA Link do komentarza
Ulquiorraschiffer0420 Napisano Grudzień 25, 2012 Share Napisano Grudzień 25, 2012 Lubię Tolkiena - Jego książki są mega,niezaprzeczalnie odjazdowe. Przeczytałem całą trylogię i teraz czytam Hobbita (wiem, nie w tej kolejności co trzeba). Link do komentarza
kahrik Napisano Grudzień 25, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 25, 2012 spoko ja też w tej kolejności czytałem Link do komentarza
MEPiK Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Powiem tylko tyle: Pa ra papapa I'm lovin it! xD Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Ale o filmie ? I jak wyszedł? Link do komentarza
kameleon317 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Ja też proszę o zapisanie na listę. Co do Hobbita - trzeba się wybrać. Może jest tu ktoś z Gdyni ? Link do komentarza
Recommended Posts