Skocz do zawartości

Fell Into The Right Hooves [PL][NZ][Shipping]

El Martinez

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  Cytat

E tam,tu chodzi o psychologię pomyśli"ŻE NIBY NIE DAM RADY TEGO PRZETŁUMACZYĆ?!JA WAM POKARZE" :twilight2:

Pokarać to by wypadało Ciebie za nieznajomość podstaw ortografii. I uwierz mi, takimi wypowiedziami uzyskacie efekt odwrotny od oczekiwanego ;) Radzę cierpliwie czekać.

Gosh, chyba nie macie zamiaru zapomnieć o tym ficu, nie? ;p Dobra, jako że w wakacje nie znajdę czasu na tłumaczenie, sporządziłem dla Was przecudowne streszczenie 3 i 4 rozdziału! ;p

Odkryj ukrytą treść

Mam nadzieję, streszczenie że się podobało i ukoiło Wasze spragnione końskich romansów serca. Zachęcam do czytania tekstu z pasującą do niego muzyką, np.

Odkryj ukrytą treść

10 godzin na wypadek, jeśli macie 8 lat, liczycie na palcach i jeszcze nie czytacie zbyt płynnie.

Dobranoc ;*

• 4 months later...
  • 3 months later...

No cóż... Zrozumiałem tyle, ile zostało przetłumaczone na polski...
Nie zrozumiałem za wiele z oryginału... Niestety mój angielski nie jest na tyle dobry by samodzielnie czytać książki, tudzież fanfiki anglojęzyczne.

Powiem tylko w ramach ciekawostki że ten fic jest pod względem treści tzw. "radziecką inwersją" "Too shy for a Rainbow" :D.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Widzę, że prace nad tłumaczeniami idą pełną parą :yay:

Jeśli złapie mnie natchnienie, a będę się starał, żeby złapało, to posiedzę trochę i przetłumaczę dalej, jeśli El Martinez nie ma zamiaru kończyć. Lepiej by jednak było, żeby on sam to zrobił, gdyż lepiej by było móc czytać całe tłumaczenie wszystkich części pisane tym samym stylem, a ja sam niestety wybitnym tłumaczem nie jestem.

Także namawiam El Martineza do dokończenia tłumaczenia, gdyż, jak widać, zainteresowanie jest spore.

Edytowano przez Delfinek Keola

• 1 month later...

El Martinez nie udzielił odpowiedzi, uznaję więc, że mam prawo dokończyć tłumaczenie.

Kończę właśnie czwarty rozdział, ale przez wyjazd tłumaczenie nieco się opóźnia. Zamieszczam więc jako teaser dokończenie tłumaczenia trzeciego rozdziału (dużo tego nie było).

Rozdział 3 (część druga)

Edytowano przez Exai

• Utwórz nowe...