Testar Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 No cóż, ja nie stosuje podziału na opowiadania "złe, baznadziejne" i "dobre, świetne". Nie o wszystkim można się jednoznacznie wypowiedzieć. Zresztą, to że coś funkcjonuje gdzie indziej, wcale nie oznacza, że jest to dobre. Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Hmmmm. Racja. Może więc po prostu zorganizuję ankietę, aby wybrać najlepszy system ocen? Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Hmm, tak zauważyłem jedną rzecz, która nie do końca mi leży. Wbiłem na stronę, by rzucić okiem na poprawioną Komę i... długo nie mogłem się zorientować, gdzie znajduje się link do fica :| http://i.imgur.com/uCk8pPa.png W porównaniu do całości, link wygląda całkiem niewidocznie jak dla mnie. Znaczy... wszystko jest dość duże - przyciski, napisy, itp.... A sam link jest dość mały i nie rzuca się tak bardzo w oczy. Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Wiele osób ma konto na gravatarze, dlatego uznałem, że na ten czas będzie dobrą alternatywą Pokaż mi te wiele osób, bo ja jakoś znam masę ludu, a nie spotkałem się z tym, by z Gravatara korzystał ktokolwiek. Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Ja tam w sumie go używałem gdzieś tam raz, ale tylko dlatego, bo nie było innej alternatywy Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 10, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 10, 2013 Została dodana możliwość importowania dokumentu z google docs. Musi to jednak być dokument google(nie worda, open office'a ani żadnego innego programu). Można zaimportować kilka(max. 5) dokumentów na raz. Pobieranie i konwersja dokumentu często może trwać dość długo, ale tylko jeżeli dokument jest niezmiernie długi, dlatego warto na wszelki wypadek zaopatrzyć się w cierpliwość. Usunąłem też(chwilowo) formularz dodawania komentarzy. Zostanie on zastąpiony nowym edytorem(który już jest wdrożony przy dodawaniu fanfików). Możecie też przeglądać swoje nieprzeczytane powiadomienia i odznaczać je(tj. usuwać). Avatary są, przynajmniej moim zdaniem, mało istotną częścią serwisu dlatego odkładam je na rzecz ważniejszych spraw takich jak edytor tekstowy, importowanie z google, dodawanie komentarzy i tym podobne funkcje związane z fanfikami Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 http://i.imgur.com/gtxH7Xs.png Coś mu nie wyszło przy próbie eksportu rozdziału - jeden się wykrzaczył, a drugiego nie wczytało, mimo że oddzieliłem linki spacją. Jakieś inne kodowanie, czy co? Bo za każdym razem ignoruje polskie znaki w tytule. http://i.imgur.com/7OFK9F7.png - za każdym razem urywa mi fica przy próbie jego importu. Masz swoją odpowiedź, Sip, dlaczego nie wrzucałem fica tutaj Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Och god, miało być od nowej linii. Już poprawiłem instrukcję w kodzie. I jeśli możesz to podeślij mi na pw linki tych rozdziałów z google docs Link do komentarza
Sonic Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 OK, dodam swoje opowiadanie. Na razie 5 pierwszych rozdziałów, potem będą dochodzić kolejne. Przy okazji powiedz, jak można sobie ustawić avatara. Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 21, 2013 Share Napisano Kwiecień 21, 2013 Miło, że dodałeś tło zamiast tego białego. Co prawda to róż, ale przegląda się stronkę lepiej xd Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 22, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 22, 2013 Sonic, jeszcze niestety nie da się ustawić avatara Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Ogólnie lepiej było, gdy strona miała to ciemnoróżowe tło - szkoda w sumie, żeś zabrał Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Czy jest możliwość sprawdzenia kto wchodził do danego fanficka? Chodzi o to, że mój fanfick właśnie przekroczył 600 wejrzeń. Nie wierzę w to, że jest on taki dobry i, że ludzie aż tak go lubią i stąd zastanawiam się, czy to po prostu ktoś się nie bawi funkcją F5, by mi podnieść samoocenę. Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 24, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 24, 2013 Chwilowo Muszę dorobić jakieś szczegółowe statystyki, a ostatnio mam sporo pracy do szkoły, przez co nie mogę się zająć serwisem ;_; Link do komentarza
Bester Napisano Kwiecień 24, 2013 Share Napisano Kwiecień 24, 2013 A ja mam takie pytanie: Czy nie dało by się podzielić pola wyświetlanego FF na strony, standardowo jak to jest np w google docs, i dodać coś na kształt zakładki? Tzn. Czytający zaznacza sobie miejsce w którym skończył czytać dany rozdział/fan fic, zostaje to zapamiętane i kiedy ponownie otwiera dany FF automatycznie zostaje przeniesiony do zaznaczonego miejsca? Ewentualnie, sama idea zakładki, już bez podziału na strony? Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 25, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Jasne, jest to możliwe. Myślałem właśnie nad takim czymś. Tylko muszę znaleźć trochę wolnego czasu, by coś podziałać :I Link do komentarza
Linds Napisano Kwiecień 25, 2013 Share Napisano Kwiecień 25, 2013 Zakładka byłaby w sumie dobrą rzeczą, ale osobne otwieranie fica jako zakładki w stylu GoogleDoc? Moim zdaniem zbędne, bo obecna forma czytania ficów na serwisie jest dobra, a i teraz idzie otworzyć fic jako osobną zakładkę, więc tym bardziej nie rozumiem skąd ta sugestia. Link do komentarza
bobule Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 doczekam ja się porządnej promocji tego naszego fimficion tak, żeby to tam zaczęły wpływać fanfiki, a nie gdzie indziej ? Link do komentarza
Khornel Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Bobule zapewne jak portal będzie w 100% gotowy Link do komentarza
Skysplit Napisano Kwiecień 29, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2013 Będę miał 2 tygodnie wolnego, jak skończę dwa pozostałe projekty to w końcu będę miał czas na fimfiction w 100% Link do komentarza
Fiesta Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 Kiedy Dolar84 został moderatorem działu z fanfikami, to zostały zabronione clopy "Human x Pony" i "Foalcon". Czy ten zakaz dotyczy też bazy fanfików? Jeżeli tak to niestety, tego serwisu nie można nazwać polskim FIMFiction.net. Link do komentarza
Lupus Smoth Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 Bardzo dziękuje za te strone, dla mnie jako dla osoby czytajacej tych fanficów całkiem dużo ta strona się bardzo przyda Link do komentarza
Skysplit Napisano Maj 5, 2013 Autor Share Napisano Maj 5, 2013 Kiedy Dolar84 został moderatorem działu z fanfikami, to zostały zabronione clopy "Human x Pony" i "Foalcon". Czy ten zakaz dotyczy też bazy fanfików? Jeżeli tak to niestety, tego serwisu nie można nazwać polskim FIMFiction.net. Human x Pony oraz Foalcon jest zabronione przez prawo karne RP (art 202 parf 3 Kodeksu Karnego), dlatego nie, nie jest możliwe umieszczane tychże fików. Link do komentarza
Khornel Napisano Maj 8, 2013 Share Napisano Maj 8, 2013 Jest już możliwość wrzucania fanfików bezpośrednio z Google docs? Chciałbym wrzucić tam swoje "dzieło", a telefon (mój jedyny kontakt z internetem) coś się pier***i... Link do komentarza
Recommended Posts