Po prostu Tomek Napisano Marzec 7, 2013 Share Napisano Marzec 7, 2013 - Niech i tak będzie. W zamian uwolnicie Golden Dusta. - powiedziałem. No to teraz oprócz wejścia na terytorium Changei podpadnę za zdradę stanu. Czego się nie robi dla przyjaciela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 7, 2013 Autor Share Napisano Marzec 7, 2013 Klacz złapała cię magią i ruszyła slalomem przez las. Wymijała każde drzewo i każdy pień. Jej prędkość ciągle rosła, a skrzydła brzęczały na jej grzbiecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 - Cholera i zaraza! Postaw mnie na ziemi, sam potrafię chodzić! Chędożona magiaaaaaaaaa! - wrzeszczałem. Pęd powietrza porywał słowa, a echo niosło się po lesie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 - Zamknij się! - wrzasnęła. Po kilku minutach takiego lotu stanęła i cię postawiła. Wrażenie stolicy było piorunujące. Domki z czarnego kryształu były bardzo duże, a nad miastem górował ogromny zamek z tego samego kruszcu. Był otoczony przez wielkie ogrody. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Moje oczy powiększyły się do rozmiarów pięciozłotówek. Nie miałem nawet tyle słów, by odpowiedzieć klaczy. Dość mocno chwiejąc się po szaleńczej gonitwie, powoli szedłem ulicami miasta, napawając się jego ponurym majestatem. Canterlot po prostu wysiadał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Klacz złapała cię i wciągnęła w krzaki. - Myślisz, że tak sobie wparadujesz do zamku i nikt cię nie zauważy?! Mam cie znowu przelecieć?! - klacz Podmieńca syknęła. Pokazała mieszkańców chodzących po ulicach i oglądających produkty na targu. Kilka małych Podmieńców bawiło się tuż obok miejsca w którym byliście. Obok rósł plac zabaw. Dosłownie rósł. Był wykonany z żyjących roślin. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 - Przelecieć? To była groźba? - zapytałem. Kręciło mi się w głowie, procesy myślowe zachodziły jeszcze wolniej niż zwykle. Dopiero po chwili doszedłem do siebie. - Czyli co, to, że mnie tam zaprowadzisz to jedno, a wola królowej to drugie? Dobrze, jakie są twoje zamiary? Po chwili dotarł do mnie fakt rosnącego placu zabaw. Zapisałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 - Na przykład takie. - dotknęła cię rogiem, a przez twoje ciało przeszła fala magii. Niby nic sie nie zmieniło, ale po chwili zauważyłeś powłokę, którą nałożyła na ciebie klacz. Wyglądałeś jak Podmieniec, ale nie mogłeś latać, ani czarować. - Trzymaj się mnie. Jak wykryją, że nie masz mocy Podmieńca, aresztują cię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Otrząsnąłem się z wyraźnym obrzydzeniem. Znowu magia. Gdyby nie porwali mi przyjaciela, to w życiu tyle bym nie przeszedł. - Znaczy to nie zawieszenie broni, a przemyt. Widać bardzo zależy ci na siostrze. - powiedziałem cicho. Albo po prostu chce mnie wydać bezpośrednio Chrysalis. Jak maskarada wyjdzie na jaw spróbuję narobić tyle chaosu ile będzie się dało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Klacz wyszła i syknęła coś do maluszków. Pobiegły do miasta, śmiejąc się. - A ty co, czekasz na zaproszenie?! - wrzasnęła do ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Położyłem uszy po sobie. Jak udawać, to na całego. Wyłażę z krzaków i idę za nią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Podmieniec-klacz szła spokojnie przez miasto w stronę ogrodów. Po godzinie dotarła do nich i wskoczyła w krzaki, dając ci znać, abyś poszedł za nią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Zareagowałem natychmiast. Skryłem się wśród krzewów, czekając. (BTW, podobno dzień kobiet jest. Zatem masz moje najlepsze życzenia, zwłaszcza zdrowia.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 THX ^^ Klacz przeszła przez chaszcze i wyszła po drugiej stronie. Były to ogrody Chrysalis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Rozejrzałem się, zapisując spostrzeżenia. Coś mi mówiło, że łańcuch lepiej mieć już naszykowany. Uważnie wpatrywałem się w klacz. Nie odzywałem się, nie wiedziałem czy można. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 - No chodź! - szepnęła i cichym truchtem podbiegła do drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Skończyłem pisać i dobrze zabezpieczyłem notatki. Po chwili potruchtałem ostrożnie za klaczą-Podmieńcem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Ta otworzyła bezgłośnie drzwi i weszła do środka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Powoli, z nerwami napiętymi jak postronki, wkroczyłem za nią. Byłem gotów wycofać się błyskawicznie w razie zagrożenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Wnętrze było wspaniałe. Na podłodze rozciągnięty był dywan z zielonego materiału z wszytymi szmaragdami. Pomiędzy każdym oknem stała rzeźba Chrysalis lub wisiał przedstawiający ją obraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 - Skromna to ona na pewno nie jest. - wyszeptałem. Wciąż w napięciu powoli wyłuskałem nóż. "Coś z tej wyprawy muszę mieć." pomyślałem, po czym wyciąłem z dywanu kilka szmaragdów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 - Radzę ci nie... - jej słowa zostały zagłuszone przez straszliwy dźwięk. Ledwo dało się przez niego słychać odgłos kopyt biegnącej straży. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 - Na zadek Celestii! Alarm w dywanie? - szybko szukam jakiejś kryjówki. Może za posągiem? A może w ogrodzie? Oceniam swoje szanse szybkiego opuszczenia korytarza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 8, 2013 Autor Share Napisano Marzec 8, 2013 Odgłos kopyt był coraz głośniejszy. Klacz wyciągnęła z twoich kopyt szmaragdy i włożyła je na miejsce. Jej róg rozświetlił się, kiedy magia zszywała dywan. Alarm ustał. Klacz złapała cię pod "pachy" i uniosła pod sufit. Następnie posadziła na "belce" (w cudzysłowiu, bo z kryształu). Pod wami zebrała się całkiem spora liczba strażników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 Podziękowałem bezgłośnie. Daję wyraz faktowi, iż zasłużyła sobie na moje zaufanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts