Nightmare Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 - Raczej na taką odległość to magia nie działa - powiedziała klacz - jesteśmy daleko od Canterlot. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 - Discord ją wie. Ja bym tam ich wszystkich... - wymruczałem do siebie. Zjadłem zimną kolację, sprawdziłem stan zapasów i położyłem się spać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Następnego dnia było jasno i słonecznie. Wszyscy zjedli po grzybie. W drodze do CE Dust zapytał cię: - Co będzie, jak już się tam dostaniemy? Czy mój wygląd ich nie...? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 - Nie. - uciąłem. - Zadbam o to. Szedłem dalej, nachmurzony. Przyjaciel przedstawił mi poważny problem. Oby nic złego mu za wygląd nie zrobili. "W razie czego wciąż mam łańcuch" pocieszałem się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Docieramy do Crystal Empire. Włóż to - powiedziała klacz i narzuciła na Dusta płaszcz. Sama zaświeciła się i po chwili na jej miejscu stała klacz jednorożca z czerwoną grzywą i żółtą sierścią. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Postanowiłem zachować zimną krew i dokonać niezbędnych czynności. Przespać się w łóżku. Kupić prowiant. Przemyśleć to. Ta wyprawa sprawiła, że w ogóle zacząłem myśleć o świecie jakby nieco częściej niż dotąd. Byłem wyczerpany, smutny i gdzieś głęboko przerażony tym co się działo. Wszystko było nie tak jak trzeba. Powrót do normalnego życia może okazać się niemożliwy. Co mnie martwiło najbardziej to to, jak poradzi sobie Golden Dust. Smętnie choć dość szybko zmierzałem do Kryształowego Imperium. - Słuchaj, Podmieńcze. Musimy ustalić kim jesteś, by nasza wersja była zgodna. Wolisz być uratowanym więźniem czy jakimś moim krewnym? - zwróciłem się do klaczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Może podróżną z północy? Wielu podróżuje do krain za górami - powiedziała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 - Niech ci będzie. Ułóż jakąś ładną bajeczkę. - odparłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - O to nie musisz się martwić. Naprawdę byłam w wielu krainach. - zachichotała. Doszliście do granicy Crystal Empire. Poznałeś kryształowe domki, które wyglądały teraz jak jasne wersje Podmieńczych budowli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Na tę myśl coś cię we mnie przewróciło. Wytrzymałem jednak, choć musiałem na chwilę przystanąć. Wkroczyłem między domki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 Znowu widziałeś bawiące się i świętujące kucyki. Kątem oka dostrzegłeś hotel, w którym zatrzymałeś się ostatnio. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Zatem zatrzymamy się w nim raz jeszcze. Skierowałem swe kroki w tamtą stronę. Radosne świętowanie wokoło wyraźnie kontrastowało z moim nachmurzonym obliczem. Wszedłem do hotelu i rozejrzałem się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 Zobaczyłeś t samą recepcjonistkę. - W czym mogę pomóc? - zapytała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 - Czy mogę prosić o pokój na jedną noc? Dla trzech kucy, dziękuję. - poprosiłem zmęczonym głosem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Oczywiście - powiedziała i podała ci kluczyk z tasiemką, na której było napisane "pięt. 3 nr. 232". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 (Spory ten hotel. Jak ostatnio szukałem to miał być przytulny i na uboczu. Niespodzianka.) Odebrałem kluczyk od recepcjonistki. Podziękowałem i poszedłem gdzie trzeba. Po dotarciu do pokoju zrzuciłem z siebie juki i ubrania, a następnie poszedłem sprawić sobie porządną kąpiel. Przy okazji też wyprałem swoje rzeczy. Gdy zadbałem już o swoją higienę osobistą zwaliłem się bez czucia na łóżko, nie myśląc nawet o kolacji. Zasnąłem od razu. (Będę miły. Dobrej nocy życzę.) EDIT: Najciekawsze jest to, że o nich pamiętałem. Wciąż wykonując te czynności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 (zapomniałes o dwóch kucykach) Kiedy się obudziłeś, zobaczyłeś Dusta i klacz śpiących na dwóch innych łóżkach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Obudziłem ich szturchając lekko kopytem. - No już, wstawać. Trzeba coś zjeść i szykować się do wyjazdu! Po czym poszedłem naszykować śniadanie dla wszystkich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 Zostało wam kilka jabłek i grzybów. Widząc jabłka przypomniałeś sobie o małym Podmieńcu. Dust wstał jako pierwszy. - Dzień Doooooobry. - ziewnął. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Porzuciłem zamiar zrobienia śniadania z tych składników. Zamiast tego postanowiłem zamówić hotelowe. Trochę poczekamy, ale się najemy czymś normalnym. - Wcale nie taki dobry. Pomyślałem sobie o źrebaku. Ciekawe jak mu się wiedzie. Rozstaliśmy się w niefortunnych okolicznościach, ale trafł do domu cały i zdrowy. Byłem z siebie poniekąd dumny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 Po kilku minutach do pokoju wjechały dwie miski "kryształowej owsianki". Klacz odmówiła, pokazując butelkę z tą samą cieczą, którą miał maluch. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Przewróciłem oczami. Podziękowałem dostawcy, po czym pierwszą miskę podałem Dustowi, a do drugiej sam się zabrałem. W mig spałaszowałem całą owsiankę. Dawno już nie jadłem nic prócz grzybów i jabłek, no i może sucharów. Poczekałem aż pozostała dwójka posili się. - Zbierajcie się. Idziemy na audiencję. - powiedziałem raźniejszym tonem. Wiadomo, że kuc najedzony to kuc wesoły. No, prawie wesoły bo wydarzenia ostatnich dni raczej nie dadzą o sobie zapomnieć. Sprawdziłem zawartość juków, nóż oraz łańcuch i sakiewkę, po czym ubrałem się i założyłem torby. Byłem gotów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - Nareszcie. - klacz otworzyła drzwi i wyszła. Dust nałożył płaszcz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Wszyscy razem udaliśmy się więc do kryształowego pałacu, który jeśli dobrze pamiętałem był w centrum miasta. Starałem się nie rzucać w oczy, zwyczajnie przejść sobie ulicami. Przed wyjściem oczywiście opłaciłem pokój i śniadanie, spakowałem rzeczy i sprawdziłem, czy Dust dobrze się czuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 Dust był pełny energii. Po chwili staliście przed pałacem. Nie było tam strażników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts