Nightmare Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 Niedaleko leżało wiaderko. Klacz założyła zbroję jednego ze strażników i zaczęła forsować kolce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Podniosłem więc wiaderko, ale widząc, że klacz już się nie pali, odstawiłem z powrotem. Wziąłem jedną z całych włóczni i pomogłem jej forsować zabezpieczenia lochu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 Drzwi wcale nie zamierzały się poddać, ale klacz również. Powoli wam obu zaczynało brakować sił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Odrzuciłem broń i postanowiłem raz jeszcze dokładnie przeszukać strażników i teren blisko nich. Może znajdę klucz lub szyfr do celi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 Nic nigdzie nie było. - Patrzymy w złą stronę - szepnęła klacz, która przestała walczyć i pokazała sufit. Był na nim mural Celestii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Zastanowiłem się nad tym muralem. Znów chwyciłem za włócznię i na próbę wcisnąłem CM księżniczki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 Słońce wjechało w sufit, a drzwi lekko się rozwarły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 - Sprawdź, czy jesteś w stanie się przecisnąć. Bądź ostrożna. - powiedziałem do klaczy-Podmieńca. Zabawne, nawet nie wiem jak się nazywa. Ale to nie miało znaczenia. Odłamałem kawałek innej włóczni i podałem jej. Na wszelki wypadek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 23, 2013 Autor Share Napisano Marzec 23, 2013 - A może... - lekko przycisnęła włócznią skrzydło Celestii. Również wjechało w ścianę, a szczenina w drzwiach trochę się powiększyła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 To teraz kolej na wciskanie dla pewności drugiego skrzydła, rogu i grzywy. Przystąpiłem niezwłocznie do działania. Gdy drzwi uchyliły się wystarczająco, ostrożnie i z bronią w kopycie pierwszy zstąpiłem w mrok, szukając jakiegoś światła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Na suficie zostały oczy. Klacz przecisnęła się przez szczelinę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Ruszyłem przodem z bronią w pogotowiu. Spiąłem się i ostrożnie przemierzałem przestrzeń za drzwiami. - Mogę prosić o trochę światła? - wyszeptałem do Podmieńca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - Jasne - szepnęła i rozświetliła tunel. Był stary i pusty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Idąc, rozglądałem się uważnie. Byłem teraz strażą przednią, mimo że to klacz wiedziała gdzie idziemy. Znów naszła mnie pewna myśl. Nie chcę iść na tamten świat nie poznawszy tego sekretu. - Jak cię wołają? - zapytałem cicho. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - Claw - rzuciła tylko, idąc przed siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Zdałem się na klacz i przy okazji zlustrowałem tunel, chcąc ujrzeć jak najwięcej szczegółów. Mogą się przydać, gdy będzie trzeba wiać w podskokach. - Dzięki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Tunel był gładki, widocznie powstał za pomocą magii. Na końcu były drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Podszedłem do drzwi i sprawdziłem, czy są otwarte. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Były zamknięte, ale nie dźwiękoszczelne. Za nimi słychać było głosy. - Gadaj, już! Gdzie są przechowywane kucyki w tym waszym pier******* kraju?! - wrzasnął męski głos. Rozległ się dźwięk, jakby ktoś kogoś poraził prąd, połączony z jękami bólu. - J-ja... Nie wiem... Nie mam... kontaktu... - ten głos był słaby, wyraźnie żeński. Ponownie rozległ się ten dźwięk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Kiedy usłyszałem, co działo się w środku, zagotowało się we mnie. Czemu Celestia na to pozwala? Czemu jeszcze to toleruję? Przecież jestem już w pałacu, wystarczy tylko pójść do księżniczki i... Nie. Głupi pomysł. Może kiedyś, teraz miałem jeńca do uratowania. Przygotowałem się do walki i zimno spojrzałem na Podmieńca. Miała rację, a to mi się nie podobało. Bo jeżeli tu mówi prawdę, to może tak jest ze wszystkim? Uprzejmie zapukałem, po czym z ułomkiem włóczni w ręku stanąłem po jednej stronie. Klaczy nakazałem uczynić to samo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Klacz najzwyczajniej ponowiła przemianę w tygrysa, ale po cichu. Rozległ się dźwięk otwieranych kilku zamków, po czym otworzyło się małe okienko w drzwiach. - Czego?! - zapytał niezbyt miło strażnik-jednorożec. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Nie pokazując broni powiedziałem spokojnym i pewnym siebie głosem: - My od księżniczki. Nie zrozumiałem za dobrze o co jej chodziło, ale mamy przyjść do więźnia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - Dziwne, ale ona NIC o nim nie wie - powiedział. Za tobą zamknęły się pancerne drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 (Za mną? Jak ja tam wlazłem?) Kurde, fortel nie wyszedł. Muszę jeszcze nad tym popracować. Postanowiłem znów uprzejmie zapukać, a za ten czas klacz powinna załadować trochę magii w wierzeje. Przekazałem jej swoje myśli gestami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 (te z kolcami i muralem) - Lepiej sobie tu siedź - powiedział, a jego róg zaświecił się. Z sufitu wysunęły się kolce. Klacz bezceremonialnie zaszarżowała w formie tygrysa na drzwi. Uderzyła w nie, a po głuchym uderzeniu po drugiej stronie można było poznać, że strażnik walnął w ścianę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts