Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Stanąłem tyłem i z obu kopyt kopnąłem w drzwi. Następnie dokonałem błyskawicznej zmiany pozycji i przygotowałem się do boju. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Drzwi uderzyły o przeciwną ścianę, pozbawiając strażnika przytomności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Wkroczyłem do środka, ogarniając loch spojrzeniem. Ułomek włóczni posłuży mi teraz za wskaźnik i laskę do badania terenu. Chyba, że ktoś tu jeszcze jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Było tam trochę ciemno, ale można było zobaczyć czarny kształt skulony w kącie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Jednym płynnym ruchem dobiłem strażnika. Zrobiłem to już machinalnie, nie myśląc. Następnie zbliżyłem się do tajemniczego kształtu. - Jesteś siostrą niejakiej Claw? - zapytałem formalnie. Lepiej wiedzieć niż cierpieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - S-siostra? - zapytał kształt, a w ciemnościach błysnęło dwoje błękitnych oczu bez źrenic. Tymczasem z tyłu było słychac nadbiegającą straż. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 - Pakuj się. Wiem, że boli ale jak nie wstaniesz to wszyscy mamy przesrane. - powiedziałem szybko i pomogłem podnieść się zmaltretowanej więźniarce. Rozejrzałem się w poszukiwaniu innego wyjścia. To już jest pomieszczenie, więc łańcuch lepiej się sprawi. Rozwinąłem go. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 Klacz-Podmieniec miała ucięty róg i wyrwane skrzydła. W niektórych miejscach skóra wyglądała na poparzoną do III stopnia. Claw wzięła ją na tygrysi grzbiet. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Nasłuchiwałem uważnie. Prawdopodobnie straż tkwi... a nie, nie tkwi. Oni wiedzą, jak sobie otworzyć. Zwinąłem znów łańcuch i wyjąłem nóż. Skoro można wyjść tylko jak się weszło, to trzeba będzie się przedrzeć. Schwyciłem w zęby ułomek włóczni, Mam już plan, a to jest coś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - S-stój. T-tam! - pokazała niewielkie drzwi w ścianie prostopadłej do tej z pancernymi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Gdyby ktoś miesiąc temu powiedział, że uratuję Podmieńca z lochów Celestii, dostałby w zęby za pijaństwo i kalumnie. Teraz jednak pędziłem do wskazanej mi drogi ucieczki, zaprzepaszczając ostatnie szanse powrotu do normalności. O jasna cholera, teraz jeszcze Golden Dust mi się przypomiał. Ja latam po podziemiach a on musi sobie tam jakoś radzić. Byleby jego nie dorwali... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - Ile można na was czekać? - zapytał Dust stojąc u wylotu tunelu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 - A ty co tu robisz? A zresztą nieważne. Słuchaj, jak tam wygląda w pałacu? - zapytałem nieco gorączkowo. Siedział tam, to powinien wiedzieć. Cieszyłem się, że nic mu nie jest. Obdarzyłem go oszczędnym, męskim uściskiem. Następnie zwróciłem się do dwóch klaczy. - Z powrotem też was odprowadzić, czy dacie sobie radę? Twoja siostra wymaga hospitalizacji. Powinna gdzieś się wykurować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 24, 2013 Autor Share Napisano Marzec 24, 2013 - Jakoś damy sobie radę - powiedziała tygrysica. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Uznałem zatem dług za spłacony. Dust jest tu, ona wróci do Changei. I dalej będziemy brać się za łby. Chyba, że ktoś coś wreszcie z tym zrobi. Cadence ruszyła się dowiadywać, ale ona jest w Kryształowym Imperium a ja w Canterlocie. Ścigany za morderstwo i może zdradę. Trzeba jeszcze odwieźć przyjaciela do domu i wszystko będzie już zakończone. (Może będzie się dało zrobić drugą sesję jako ciąg dalszy tej, gdy skończymy.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 (oki) Tygrysica pomachała ci i pobiegła w stronę gór, zmieniając się w biegu w geparda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Postanowiłem wraz z Dustem poczekać do zachodu słońca, po czym przekradliśmy się we dwóch na stację kolejową. Zbliżyłem się do kasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 W kasie siedziała młoda szara klacz i czytała magazyn. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 - Witam. Mogę prosić dwa normalne do Stalliongradu? - zagadnąłem z nadzwyczajną uprzejmością tę na pewno przemiłą klaczkę. Moją twarz przecięła poprzeczna blizna, którą przy dobrych chęciach można by nazwać uśmiechem. Byłem bardzo zadowolony z pozytywnego rozwiązania całej sprawy. W rodzinnym mieście chyba nie będą szukać, bo na logikę nikt by do domu nie wracał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 Klacz podała ci bilety. - Osiem monet, poproszę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Dałem jej monety. Odebrałem bilety, podziękowałem i udałem się na peron. (Nie musisz opisywać jazdy jak nic się nie będzie działo, Nightmare. Jak dojadę, to raczej koniec sesji.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 (oh, no, no, no! ^^) Im bliżej byliście domu, tym Dust bardziej się trząsł. Nerwowo spoglądał na drzwi i okna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 (Wat? Zmiany, zmiany, zmiany.) Usiadłem koło przyjaciela. - Co ci jest? - zapytałem niespokojnie. Mogło mu być po prostu zimno, ale lepiej było się upewnić. Odkąd porwano Golden Dusta stałem się chyba taki jakby bardziej opiekuńczy. Co nie było takie złe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 - Jak na mnie zareagują? - zapytał Dust, gapiąc się w krajobraz za oknem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 - Mówiłem już, nie powinno być źle. Nie szata zdobi kucyka. - rzuciłem starym przysłowiem. - Przecież będzie wiadomo, że to ty. No i masz mnie na świadka. Pogadamy z sołtysem. Znamy się, raczej nie sprawi problemów. Zamilkłem. Oby moje słowa były prawdą. Było ciężko, teraz się załamać nie miałoby sensu. Jednak przewidywałem, że kucykom raczej się to nie spodoba. Dlatego po powrocie do wioski chciałem zagadać do "szefa" i objaśnić mu wszystko. On powinien już sobie poradzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts