Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 Po kilku minutach pociąg stanął. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Wyszedłem na stację, puszczając Dusta przodem. Wreszcie na znajomej ziemi. Jeszcze tylko parę kroków, a znajdę się we własnym łóżku, w swoim domu z ogrodem. Już nie mogłem się doczekać. Ale najpierw pozostały jeszcze pewne kwestie do omówienia. Pierwsze kroki skierowałem więc w stronę domu sołtysa wsi, mając nadzieję, że ten jest obecny. Po raz pierwszy od początku wyprawy odetchnąłem pełną piersią z głęboką ulgą. Nareszcie bezpieczny, bez magii, tortur, strażników czy wojen. Teraz wcześniejsze myśli o rewolucji wydawały mi się dziecinne, śmieszne wręcz i nie warte uwagi. Rozejrzałem się po własnej małej ojczyźnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 25, 2013 Autor Share Napisano Marzec 25, 2013 Dust również się rozglądał, ale bardziej z niepokojem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Po dojściu do domu znajomego kucyka uprzejmie, acz głośno zapukałem do drzwi. Pilnowałem, by przyjaciela nic nie rozpraszało. Chciałem, by odnalazł się tutaj, w końcu jest u siebie. By cieszył się z życia i powrotu. Ale zdawałem sobie sprawę z tego, iż mógł nabawić się traumy. W końcu wiele przeżył. Wspomnienia pogorszyły mi humor. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 26, 2013 Autor Share Napisano Marzec 26, 2013 Sołtys wyszedł ze swojej chatki na planie koła. - Witaj Grim, w czym mogę ci pomóc? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Obdarzyłem go brohoofem. - I ty witaj. Mówiłeś, że jestem szalony. Zgadnij zatem skąd wracam. - przerwałem na chwilę by zbudować dramatyzm. - Spod samego pałacu Chrysalis! I udało mi się uratować, z czyjąś pomocą, Golden Dusta. Znów przerwałem, po to, by przywołać przyjaciela gestem do siebie. - Jest jednak pewien kłopot. Dust boi się, że go nie przyjmiecie. - rzekłem, po czym nachyliłem się do ucha sołtysa, szepcząc. - Torturowali go, chcieli zmienić w jednego ze swoich. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 26, 2013 Autor Share Napisano Marzec 26, 2013 - Acha... To musiało byś wstrząsające przeżycie, ale... Czemu jest pod płaszczem? Zimno mu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Popatrzyłem sołtysowi w oczy. - Słuchaj, chodźmy lepiej do środka. Muszę ci coś pokazać. - powiedziałem zniżając ton. - Tylko się nie przeraź. Po chwili do głowy wpadło mi coś jeszcze. Gdy weszliśmy już do środka, odciągnąłem ogiera na bok. - Jak chcesz, możesz sprosić najbardziej zaufanych. Przychodzę z taką historią, że już powinienem być martwy. - stwierdziłem spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 26, 2013 Autor Share Napisano Marzec 26, 2013 - Acha... Dobrze, wejdźmy. - wszedł do środka. Zaraz za wejściem był mały salonik z okrągłym stolikiem. Na ścianach wisiały obrazy, niedaleko były drzwi do kuchni. Obok nich został wbudowany w ścianę kominek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Jednym ruchem zdjąłem płaszcz z Golden Dusta. Po czym przyłożyłem kopyto do ust na znak ciszy. - To wciąż on. Tyle przeszedł... - wyszeptałem. - Dlatego się boi, że go nie zaakceptują. Po czym szybko nałożyłem okrycie z powrotem na przyjaciela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 26, 2013 Autor Share Napisano Marzec 26, 2013 Dust spojrzał na ciebie spojrzeniem, które może mordować. Sołtys odruchowo złapał za pogrzebacz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Marzec 29, 2013 Share Napisano Marzec 29, 2013 Powstrzymałem go gestem. Uspokoiłem cicho wyjaśniając sytuację. - Dlatego się boi. - stwierdziłem. - Bo tak reagujecie. Musimy jakoś uprzedzić mieszkańców, by go nie zabili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Marzec 29, 2013 Autor Share Napisano Marzec 29, 2013 - To raczej do łatwych zadań się nie zalicza... - dalej gapił się na Dusta w przerażeniu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 - Im prędzej zaczniesz, tym lepszy będzie efekt. - zauważyłem. Oby wziął się do roboty. - Nie szarżuj tylko zbytnio. Po pouczeniu sołtysa rozejrzałem się za czymś zdatnym do spożycia. Wskazałem Dustowi siedzisko i sam zająłem jakiś fotel/krzesło/whatever. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 2, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2013 - - Większość raczej tego nie przyjmie z uśmiechem... Masz może jakiś plan? Mi nic nie przychodzi do głowy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 2, 2013 Share Napisano Kwiecień 2, 2013 - Na razie ukrywać, informując mieszkańców o tym co przeszedł. Dopiero potem pokazać. To wydaje mi się najrozsądniejsze. - oznajmiłem. Podobnie, tylko dużo krócej, zrobiłem przecież teraz. To powinno podziałać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 2, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 2, 2013 - Może i masz rację, tylko... Czy nie wystraszą się? Mogą zareagować w sposób najmniej oczekiwany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 -Teraz ty masz rację. Jakieś propozycje? - rzekłem racząc się herbatką. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Prawdę mówiąc, żadnych. Przecież im nie powiemy, żeby na siłę go polubili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 - A czemu niby nie? Z wyprawy wyniosłem już tyle, że siła dużo daje. - powiedziałem twardo. Odłożyłem pusty już kubek na miejsce. Zwróciłem się też do Dusta. - A ty chciałbyś coś może zjeść? Napić się czegoś? (BTW Nightmare, gratuluję. Kolorwaś jest waćpanna.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 9, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2013 (dzięki ^^) - Nie, nie jestem głodny - powiedział i wyjrzał przez okno. Tymczasem sołtys wciąż się zastanawiał. - Nie mam pojęcia, co możemy zrobić, aby go polubili. - trzymał się za głowę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 - Na gadaniu daleko nie zajedziemy. Najlepiej zobaczyć w praktyce. - powiedziałem i pożegnałem uprzejmie sołtysa. Skinąłem na Dusta i opuściłem zaciszną chatynkę. Skierowałem się wpierw do mieszkania przyjaciela, odprowadzając go. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 12, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Dust nie miał na sobie płaszcza, więc wywołał ogromną panikę. Kilka źrebaków się rozpłakało, a dwa jednorożce przygotowały kije. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 Wyszarpnąłem łańcuch. Zawinąłem nim nad głową w szalonym młyńcu. - Poszli won, bo zamaluję przez łby! To Golden Dust jest! - wrzasnąłem głośno, przywołując jednorożce do porządku. - Do kijów to wy pierwsi, a robić to nie ma komu. - już spokojniej, ale wciąż głośno wyraziłem swoją opinię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare Napisano Kwiecień 12, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2013 - Dust?! Może jeszcze Czerwony Kapturek?! To... Coś jest przeciwieństwem Dusta! - wrzasnął jeden w odpowiedzi i uniósł wyżej kij. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts