Gandzia Napisano Październik 28, 2014 Share Napisano Październik 28, 2014 Unia personalna polsko-litewska, sojusz Polski i Litwy, chrzest Litwy, w dalszej perspektywie wielka wojna z Zakonem Krzyżackim. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Październik 29, 2014 Share Napisano Październik 29, 2014 (edytowany) Otóż to. Prawidłowa odpowiedź. Nie bawię się w to więcej! Co też mówisz doktorze? Zaraz zginiemy! Zwijajmy się stąd bo.. *w tym momencie TARDIS zatrzęsła się mocno* Co się dzieje? No właśnie! Mamy 11 marca roku 2011, jest godzina 5:46, a TARDIS się cała trzęsie mimo, że stoimy twardo na ziemi. Sama sobie odpowiedz na to pytanie! Nie. Niech inni odpowiedzą~ Gandzia - 9pkt Ślimak Parówa - 1pkt MaciejKamil - 4pkt Magus - 6,5pkt pervkapitan - 5pkt Dr. Whooves - 3pkt Advilion - 1pkt Alciapl v2 - 4pkt Edytowano Październik 29, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Październik 29, 2014 Share Napisano Październik 29, 2014 Trzęsienie ziemi w Japonii połączone z falą tsunami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Tak, o to chodziło. Co dalej Doktorze? Tym razem mamy rok 1794. TARDIS oszalała. Skacze z miejsca na miejsce. Rok pozostaje ten sam, ale dni i miesiące się zmieniają. Widzę..jakiś korpus. Wymaszerowali gdzieś..kurczę, nie zauważyłem dokąd. Znana persona wygłasza pewien raport o zwycięstwie pod Racławicami. Teraz zwykli biedacy walczą i robią rozróbę. Klub jakobinów polskich..? Rada Najwyższa Rządowa Litewska..? Co się dzieje?! Gandzia - 9pkt Ślimak Parówa - 1pkt MaciejKamil - 4pkt Magus - 7,5pkt pervkapitan - 5pkt Dr. Whooves - 3pkt Advilion - 1pkt Alciapl v2 - 4pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 3, 2014 Share Napisano Listopad 3, 2014 Powstanie kościuszkowskie, początek insurekcji wileńskiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Tak jest. Gandzia zdobywa punkt. Następne wydarzenie przy, którym jestem obecny to przełomowa chwila. Pewna osoba właśnie wynalazła coś co ułatwi nam dostęp do książek. Co prawda owy wynalazek był pierwotnie autorstwa niejakiego Laurensa Janszoona Costera, ale uważa się, że to osoba, którą obserwuję jest wynalazcą. A o kim mówię? O pewnym Niemcu, między innymi złotniku. Co to za wydarzenie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Jan Gutenberg wynajduje ruchomą czcionkę, wynalazek druku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Tak jest. Punkt dla ciebie. Następna sytuacja. Jestem...gdzie ja właściwie jestem? Mam wątpliwości co do tego. Niech no spojrzę. Aha! Rok 1943. Widzę, że trwa wojna, ale nie wygląda na typową. Chyba biją się pomiędzy sobą. Jedna ze stron ma symbol czerwonego sierpu i młota. Mówią zabawnym językiem z dużą ilością "ć". Jak myślicie, co się dzieje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Bitwa pod Stalingradem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Hm, najpewniej chodzi o walki między czetnikami a Titowcami w okupowanej Jugosławii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Być może podałem za mało informacji. Rok 1943 nie jest ani początkiem, ani końcem wydarzenia. Rzecz dzieje się w Azji i nie w Rosji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Chińska wojna domowa niby pasuje, ale przystopowano ją na czas II wojny światowej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 19, 2014 Share Napisano Listopad 19, 2014 Chińska wojna domowa niby pasuje, ale przystopowano ją na czas II wojny światowej... Uciekła mi jakaś informacja, wybaczcie. Chodziło o tę właśnie wojnę domową. Mała wpadka, ale tak to jest jak się nie zna na historii. Ja nie muszę wiedzieć wszystkiego. No już nie denerwuj się tak...zdarza się... Mniejsza o to. Jedziemy dalej. Właściwie to już jestem na miejscu. Mówi wam coś słowo "Łajka"? Bo chyba więcej informacji nie potrzeba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PervKapitan Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 3 listopada 1957 roku Łajka została wystrzelone na orbitę okołoziemską w radzieckim satelicie Sputnik 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Zgadza się~ Teraz nieco inny rodzaj pytania. Wiecie z jakim wydarzeniem wiąże się poniższy obraz? http://i.imgur.com/kDoyxRE.jpg?1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PervKapitan Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Bitwa pod Ostrołęką 1831 r Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Dobrze~ A kim jest ten jegomość? http://i.imgur.com/Lq1jl3t.jpg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PervKapitan Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 James Watt, szkocki wynalazca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 (edytowany) W rzeczy samej~ Aleś ty leniwy Doktorku. Może w końcu ruszysz zadek i polecisz w jakieś nowe miejsce, a nie tylko obrazy pokazujesz? Chwilowo jestem zmęczony i potrzebuję trochę odpoczynku. A teraz jeśli pozwolisz przedstawię im kolejny obraz. Oto on: http://vlep.pl/ij4sm7.png Edytowano Listopad 20, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Powstanie listopadowe, prawdopodobnie powstańcy idą spuścić w*#$^$dol księciu Konstantemu. Nie uda im się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 (edytowany) W zasadzie miałem na myśli tylko atak na Belweder, ale nie da się ukryć, że odpowiedź poprawna. No to powiedzcie mi co przedstawia to zdjęcie. http://dzieje.pl/sites/default/files/aktualnosci/warszawa_1945.jpg Przypominam, że nie tylko pierwsza osoba dostaje punkt. Edytowano Listopad 20, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Warszawę w 1945 roku Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PervKapitan Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Śródmieście Warszawy pod koniec WWII Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 (edytowany) Tak~ Tym razem nie zdjęcie, ale obraz. Co on przedstawia? http://i.imgur.com/aMWFFmt.jpg Edytowano Listopad 20, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Tyż wybuch powstania listopadowego, walki o wyzwolenie Warszawy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts