Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 -Dzięki -Powiedział z promiennym uśmiechem odbierając Shake'a od Speed . Postawił go na stole obok swojego fotela i zaczął wytaczać dalej armatkę od Pinkie Pie . ,,Jak to się obsługuje"-Myślał oglądając maszynę . Wcisnął czerwony guziczek z tyłu armaty . -FIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Wielka masa konfetti wystrzeliła z hukiem w stronę Derpa pokrywając go od stóp go głowy kolorowymi ozdobami . -Eee Przepraszam zaraz to naprawie - Powiedział gorączkowo zbierając ozdoby z Derpa . ,,Na szczęście dostałem od Pinkie jeszcze ze 3 worki konfetti , jak to się przeładowuje? " - pomyślał sprzątając po niespodziewanym wybuchu. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 -Dziękuje Odparła. -Nie wiem czy one są prawdziwe czy nie ale liczy się wygląd. i uśmiechnęła się lekko.-Widziałeś może resztę? Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Skończył sprzątać po małym wybuchu. ,,Jak to się ładuje jeszcze raz ?" - spojrzał podejrzliwie na maszynę . ,,No tak .. Pinkie raczej nie dołącza instrukcji obsługi"- pomyślał z uśmiechem. Wyjął worek z konfetti , dosypał trochę do armatki i wcisnął zielony guzik obok tego który odpalał. Maszynka zatrzęsła się i przycisk odpalenia mrygnął na zielono . -To chyba tyle - mruknął obchodząc się tym razem bezpieczniej z armatką. Wysunął ją na bezpieczną odległość i wrócił do reszty. Zerknął na płyty Amber i uśmiechnął się . -Co tam masz ciekawego ? - zapytał niespodziewanie . Link do komentarza
Shantee Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 A Wishing biegła sobie w międzyczasie na bieżni i nagle usłyszała odgłosy jakiejś krzątaniny i zamieszania. Rezygnując z ćwiczeń, zeszła z bieżni i udała się w stronę najbliższych pegazów. - Hej! Co się dzieje? Co robicie? Chętnie się dołączę! Link do komentarza
D'yer'ailt Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Tylko Jacoba i Amber. Nikogo więcej.-Odparł i znowy rozejżał się do okoła. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Amber popatrzyła na Jacob'a i odpowiedziała: -Parę płyt z muzyką, jak się uda to dziś coś zaśpiewam - Powiedziała i schowała je na razie do pudełka. -Co będziesz teraz robił? - Zapytała, albowiem nie miała już nic do roboty. Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Luc ciągnął za sobą wielki głośnik i kilkadziesiąt mikrofonów na szyi gdyż były na sznurku. Rozejrzał się wokół zauważył mały plac. Drgnął ze zdumienia gdyż to było idealne miejsce na scenę. Położył jeden głośnik i mikrofony, a następnie poleciał po drugi głośnik. Z równą szybkością go przyniósł. Następnie ułożył go na miejscu i poleciał po ostatnią rzecz "Składaną scenę". Przyniósł ją i nacisnął na niej przycisk. Ona wybuchła i ukazała się scena jak z najlepszej imprezy w klubach. Wszędzie błyskały światła. Luc kiwnął głową z zadowolenia. Nagle przypomniał sobie o stolikach. Przyniósł na plecach kilkanaście stolików jak w barach muzycznych. Były okrągłe z przyczepioną lampką. Ułożył je niedaleko siebie i spojrzał na to z góry. Rozejrzał się i kiwnął głową. Zleciał do Amber. - Dobra piękna będziesz śpiewać? Bo ja muszę przygotować muzyk... Zatrzymał się nagle jak zauważył że Amber jest inaczej ubrana - Ty...jak ty pięknie w tym wyglądasz...podoba mi się! Po czym niestety musiał oderwać swój ciekawski i oczarowany urokiem Amber wzrok. Spojrzał się wokół po czym wleciał na dach baraku. Powiedział głośno - Kto chce występować to niech się zgłosi do mnie. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Amber uśmiechnęła się i powiedziała: -No pewnie, że śpiewam - Powiedziała, wzięła jedną z płyt i zaczęła się kierować w kierunku sceny. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Popatrzył za odchodzącą Amber. -Nie mogę się doczekać aż zaśpiewasz !- krzyknął . Rozłożył Armatkę od Pinkie tak żeby wystrzeliła Konfetti obok sceny na publiczność. -Fajnie to wszystko urządziłeś Luc ! - Powiedział z uśmiechem.Światła zamrygały i zgasły . -Zaraz się tym zajmę !- Krzyknął do wszystkich i zaczął grzebać przy oświetleniu. -Coś przegryzło kabel ... No nic troszkę izolacji -Powiedział i po paru minutach wszystko wróciło do normy. -Ciekawi mnie tylko dlaczego nasz kapitan nie udzieli się do zabawy- Powiedział z zaniepokojeniem - Nie widziałem go od ostatniego zadania ,, No nic , przynajmniej jest reszta " - Pomyślał i wrócił po swój Shake który zostawił na stole. -Jest przepyszny ! - Powiedział z uśmiechem siorbiąc napój . -Gratulacje Speed ! Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Luc przeleciał szybko przed Amber. - E,e... ja to wezmę, a ty się przygotuj kochana, Po czym Luc zabrał delikatnie płytę i podał jej mikrofon. Poleciał za kulisy. Na drzwiach do nich wisiał napis. "Wstęp tylko dla Luca". Tam był wielki komputer. Wokół niego było dużo kabli i innych rzeczy. Luc najpierw włożył płytę do laptopa by sprawdzić czy działa. Działała bez zarzutu więc Luc włożył ją do wejściówki numer jeden. On wyjął swoją muzykę także i włożył ją do 2. Wstał z fotela i wyszedł z kulis. Rozejrzał się i usiadł na swoim rezerwowanym miejscu na początku. Był to stolik dla dwojga, ale Luc i ta nie spodziewał się by ktoś się do niego przysiadł. Przypomniał sobie o najważniejszej rzeczy na scenie. Poleciał do baraka i przyniósł kamerę filmową. Podłączył ją szybko, ustawił i usiadł na swoim miejscu Link do komentarza
D'yer'ailt Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 Amber śpiewa? Oooooo, to może być ciekawe! Może ktoś jeszcze jest chętny? -Zapytał Derpy. Miał wielką nadzieję że ktoś się jeszcze zgłosi. -Im więcej tym lepiej. Będzie lepsza zabawa. -Dodał. Sam, ze względu na brak umiejętności występowania przed tłumem, nie mógł się zgłosić ale zapytał Golden: -Umiesz ładnie śpiewać? Jeśli tak to może się zgłosisz? Jak będziesz śpiewać ja będę wiwatować najgłośniej! -Powiedział z uśmiechem na twarzy. Jacob!!!!!! Ktoś jeszcze występuje czy nie? Bo zżera mnie ciekawość! -Zakrzyknął, a następnie zwrócił się do Golden: -Wow! Z każdą minutą robisz się piękniejsza! Ale pytam znowu: startujesz czy mam nam znaleźć dobre miejsca do oglądania? -Zapytał już trzymając dwa krzesła w kopytach. -Znam dobre miejsca, więc jeśli nie startujesz to kładziemy krzesła i siadamy. Więc jak będzie? -Dopytywał. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Marzec 25, 2013 Share Napisano Marzec 25, 2013 -Ja...ja...nie umiem śpiewać... naprawdę nie umiem...Odpowiedziała nieśmiało Golden.-Oh dziękuje...nie przesadzaj... dodała. -Może Speed startuje? Idę się zapytać... Zapytała Link do komentarza
Aretra Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Ja i śpiewanie? Czemu nie! Wiem nawet co zaśpiewam - ACDC!, tylko postaram się nie zedrzeć gardła.. No dobra, przestanę się wygłupiać i zaśpiewam coś normalnego.. Hmm.. Co? Powiedziała kręcąc płytę ACDC na kopytku. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 -ADCD? Czemu nie? Zawsze możesz zaśpiewać jakąś "lżejszą" piosenkę... Powiedziała z uśmiechem.Pomyślała trochę i zaczęła grzebać w płytach.-Może i ja zaśpiewam? W końcu raz się żyje...hmm...tylko trzeba coś normalnego znaleźć... dumała. Link do komentarza
D'yer'ailt Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Zaklepię Ci miejsce. Jak już zaśpiewasz to usiądziemy sobie i posłuchamy reszty, co Ty na to? -Zapytał z uśmiechem. -Na pewno będziesz najlepsza! Mówię Ci! -Dodał i rozejżał się do okoła. Już zaraz będziemy zaczynać, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ale czegoś mi tu brakuje... NO TAK! -Zajmę miejsca i skoczę po przekąski do stołówki. Coś do picia też się przyda. Po śpiewaniu dobrze zwilżyć gardło, wiem co mówię. Wolisz herbatę, cole czy może coś mocniejszego? Jestem do usług! -Powiedział i dworsko się ukłonił z lekkim uśmiechem. Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 -Dziękuje,i poproszę wodę z lodem c: Odpowiedziała z uśmiechem. -Bez przesady,ja nie umiem śpiewać ale za to Amber umie Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Zasiadł przy stole najbliżej sceny.Podparł się na kopytku i czekał na przebieg dalszych sytuacji. ,,Te występy mogą okazać się ciekawe" - Pomyślał ze zniecierpliwieniem patrząc na scenę . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Amber wyszła na scenę, postanowiła zaśpiewać jedną z jej ulubionych piosenek. Jedna szybszą i jedną wolniejszą. -Ok! Zaczynam od piosenki Kimberly Cole : -Teraz czas na coś wolniejszego.. Coś co wepchnie ich w grunt! - Powiedziała szeptem sama do siebie. Po krótkiej chwili postanowiła zaśpiewać.. Amber była strasznie zmęczona po śpiewaniu.. Ostatnia piosenka była bardzo trudna, nie łatwo było wytonować głos i złapać oddech między zdaniami Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 -Brawka się należą Kochana !- Wołał Jacob wymachując kapeluszem. Podbiegł szybko do maszyny od Pinkie i wcisnął guzik. Konfetti wyleciało w górę idealnie na zakończenie śpiewania Amber. Całość wyglądała pięknie , wszędzie latające kolorowe ozdoby z Amber jako gwiazdą wieczoru. Rozpromieniony zaczął gratulować przyjaciółce -To był cudowny występ !-Powiedział i złapał ją i obrócił ją w ramionach dwa razy wokół własnej osi. -Och ... ee .. Przepraszam ja..- wypalił . -Chyba troszkę mnie poniosło - zaczerwienił się ze spuszczonym wzrokiem. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Amber zarumieniła się i przytuliła go i powiedziała: -Oj tam.. Oj tam.. Naprawdę mi tak dobrze poszło? - Zapytała miło. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 -Pewnie ! - Zapewniał Jacob patrząc z uśmiechem na piękną Amber. -Z tej całej Akademii robi nam się niezły pokaz talentów - mruknął patrząc na resztę . ,,To niesamowite jak dwie drużyny mimo rywalizacji mogą się ze sobą dogadać " - Pomyślał odrywając się na chwilę od rzeczywistości Jacob. -To może usiądziemy i poczekamy na resztę występów a potem zrobimy jakieś tańce albo coś ?-Powiedział Jacob podchodząc do stolika i odsuwając dla niej krzesło. Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Amber usiadła i powiedziała: -Ciekawe jak innym pójdzie.. Ja za tańcami jestem za - Powiedziała ze sweet'aśnym uśmiechem. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Przysiadł się z gracją i powiedział : -A może się czegoś napijesz ?. Uśmiechnął się do Speed. -Chyba dasz radę jeszcze coś przyrządzić dla Amber zanim zaśpiewasz ? - Zapytał -A tak wogóle to ACDC ! Tak!To może być ciekawe -Dodał z uśmiechem po czym odwrócił się do Amber. -Napewno innym nie pójdzie tak dobrze jak Tobie - zasypywał komplementami przyjaciółkę . Link do komentarza
Spectra Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 Amber zarumieniła się i powiedziała: -Dziękuję za komplementy - Powiedziała i popatrzyła się na Jacoba. Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 26, 2013 Share Napisano Marzec 26, 2013 -To jak , napijesz się czegoś ? -Zapytał odwzajemniając spojrzenie. -Może nie będziemy przemęczać Speed -Powiedział z uśmiechem.-Derp też coś przyniósł ze stołówki więc niczego Nam nie zabraknie. -Tylko powiedz co chcesz a ja..- rzekł rozprostując skrzydła .-..Ci to przyniosę. ,,Poraz pierwszy od paru lat czuję się jak w niebie , mam przyjaciół !"-Pomyślał nie mogąc się powstrzymać od nieobecnego uśmiechu w stronę nieba. Link do komentarza
Recommended Posts