Skocz do zawartości

Akademia Wonderbolts - Sesja I

Kirara

Recommended Posts

No pewnie Golden! Świetny pomysł! Razem będziemy się świetnie bawić!-Wykrzyknął.-A co do tęsknoty za domem, ja też tęsknię, chociaż najwyraźniej nie tak jak Ty :aj:. Ale myślę, że ta imprezka to doskonały moment na poprawienie sobie chumoru oraz na niezłą zabawę. Ale mamy się jakoś specjalnie ubrać? Nie jestem przygotowany...-Zamyślił się. Trudno. Pójdę tak jak jestem teraz. Chyba nikt raczej nie będzie miał pretensji. -A Ty? Ubierzesz coś oszałamiającego, czy też idziesz tak jak teraz? Oczywiście cały czas wyglądasz pięknie! Jakby co ;p.-Dodał, i uśmiechnął się miło czekając na reakcję. Na 100% będzie świetna zabawa. Nie dość że imprezka to jeszcze z Golden! Świetny dzień!

• Odpowiedzi 303
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Gość Iluzja Pie

Przerzucając rzeczy za siebie co chwilę zerkał na Amber.

,,To nie ... To też nie.. to zbyt wieśniackie ...Oo jest , bynajmniej może być " - pomyślał wyjmując rzecz która najbardziej przypominała garnitur .

Przebrał się , męczył się dobre parę minut z zawiązaniem muchy .Zabrał z kufra również prezent od Pinkie Pie .

Gdy widział się z nią ostatni raz przed akademią zgodziła się nie robić imprezy na jego powrót tylko wzamian musiał przyjąć prezent.

,,Troszkę Ciężka " - pomyślał targając Armatkę na Konfetti .

Popchnął ją przed drzwi , wrócił do Amber i powiedział

-I jak ? Może być ?- uśmiechnął się nieśmiało i okręcił w miejscu żeby pokazać garnitur i muszkę -Nie wygląda zbyt eee.. Poważnie ?

No, no, no. Co za zapał.-Powiedział z uśmiechem.Dobra, w takim razie ja też czegoś poszukam.-Powiedział i zaczął przeglądać rzeczy:Nie, nie, nie, zbyt prostackie, boże skąd ja to mam? A to tylko w ostateczności, oooo! To będzie w sam raz.-Powiedział wpatrując się w wybrany strój. Nie mogę się doczekać aż zobaczę Golden. Ciekawe co ubierze? Na pewno coś oszałamiającego!-Dodał i rozmarzył się. -Ok, strój jest. Teraz trzeba sobie przypomnieć jakieś tańce. Matko... Dobra, ok. Coś tam pamiętam. Może się nie zbłaźnię. Teraz tylko jeszcze jedno pytanko: mianowicie kto załatwi muzykę?-Powiedział i pytająco rozejżał się po reszcie szukając odpowiedzi.

Kamienie szlachetne! Pięknie w nich wyglądasz!-Powiedział Derpy. -Mam nadzieję że impreza będzie udana. Dawno na żadnej nie byłem. -Dodał. Miał nadzieję że wszyscy ubiorą się w coś szczególnego. Rozejżał się po reszcie, ale i tak jego wzrok przyciągneła Golden w suknii. Wow! Wygląda... no... brak mi słów żeby to wyrazić! Cudownie, chociaż to chyba mało powiedziane. Ciekawe co porabia Jacob z Amber? Chyba się zaprzyjaźnili, biorąc pod uwagę ile ze sobą rozmawiają. Lepiej im nie przeszkadzać.

Gość Iluzja Pie

-Dzięki -Powiedział z promiennym uśmiechem odbierając Shake'a od Speed .

Postawił go na stole obok swojego fotela i zaczął wytaczać dalej armatkę od Pinkie Pie .

,,Jak to się obsługuje"-Myślał oglądając maszynę .

Wcisnął czerwony guziczek z tyłu armaty .

-FIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Wielka masa konfetti wystrzeliła z hukiem w stronę Derpa pokrywając go od stóp go głowy kolorowymi ozdobami .

-Eee Przepraszam zaraz to naprawie - Powiedział gorączkowo zbierając ozdoby z Derpa .

,,Na szczęście dostałem od Pinkie jeszcze ze 3 worki konfetti , jak to się przeładowuje? " - pomyślał sprzątając po niespodziewanym wybuchu.

Gość Iluzja Pie

Skończył sprzątać po małym wybuchu.

,,Jak to się ładuje jeszcze raz ?" - spojrzał podejrzliwie na maszynę .

,,No tak .. Pinkie raczej nie dołącza instrukcji obsługi"- pomyślał z uśmiechem.

Wyjął worek z konfetti , dosypał trochę do armatki i wcisnął zielony guzik obok tego który odpalał.

Maszynka zatrzęsła się i przycisk odpalenia mrygnął na zielono .

-To chyba tyle - mruknął obchodząc się tym razem bezpieczniej z armatką.

Wysunął ją na bezpieczną odległość i wrócił do reszty.

Zerknął na płyty Amber i uśmiechnął się .

-Co tam masz ciekawego ? - zapytał niespodziewanie .

A Wishing biegła sobie w międzyczasie na bieżni i nagle usłyszała odgłosy jakiejś krzątaniny i zamieszania. Rezygnując z ćwiczeń, zeszła z bieżni i udała się w stronę najbliższych pegazów.

- Hej! Co się dzieje? Co robicie? Chętnie się dołączę!

Gość Iluzja Pie

Popatrzył za odchodzącą Amber.

-Nie mogę się doczekać aż zaśpiewasz !- krzyknął .

Rozłożył Armatkę od Pinkie tak żeby wystrzeliła Konfetti obok sceny na publiczność.

-Fajnie to wszystko urządziłeś Luc ! - Powiedział z uśmiechem.Światła zamrygały i zgasły .

-Zaraz się tym zajmę !- Krzyknął do wszystkich i zaczął grzebać przy oświetleniu.

-Coś przegryzło kabel ... No nic troszkę izolacji -Powiedział i po paru minutach wszystko wróciło do normy.

-Ciekawi mnie tylko dlaczego nasz kapitan nie udzieli się do zabawy- Powiedział z zaniepokojeniem - Nie widziałem go od ostatniego zadania

,, No nic , przynajmniej jest reszta " - Pomyślał i wrócił po swój Shake który zostawił na stole.

-Jest przepyszny ! - Powiedział z uśmiechem siorbiąc napój . -Gratulacje Speed !

Amber śpiewa? Oooooo, to może być ciekawe! Może ktoś jeszcze jest chętny? -Zapytał Derpy. Miał wielką nadzieję że ktoś się jeszcze zgłosi. -Im więcej tym lepiej. Będzie lepsza zabawa. -Dodał. Sam, ze względu na brak umiejętności występowania przed tłumem, nie mógł się zgłosić ale zapytał Golden: -Umiesz ładnie śpiewać? Jeśli tak to może się zgłosisz? Jak będziesz śpiewać ja będę wiwatować najgłośniej! -Powiedział z uśmiechem na twarzy. Jacob!!!!!! Ktoś jeszcze występuje czy nie? Bo zżera mnie ciekawość! -Zakrzyknął, a następnie zwrócił się do Golden: -Wow! Z każdą minutą robisz się piękniejsza! Ale pytam znowu: startujesz czy mam nam znaleźć dobre miejsca do oglądania? -Zapytał już trzymając dwa krzesła w kopytach. -Znam dobre miejsca, więc jeśli nie startujesz to kładziemy krzesła i siadamy. Więc jak będzie? -Dopytywał.

Zaklepię Ci miejsce. Jak już zaśpiewasz to usiądziemy sobie i posłuchamy reszty, co Ty na to? -Zapytał z uśmiechem. -Na pewno będziesz najlepsza! Mówię Ci! -Dodał i rozejżał się do okoła. Już zaraz będziemy zaczynać, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ale czegoś mi tu brakuje... NO TAK! -Zajmę miejsca i skoczę po przekąski do stołówki. Coś do picia też się przyda. Po śpiewaniu dobrze zwilżyć gardło, wiem co mówię. Wolisz herbatę, cole czy może coś mocniejszego? Jestem do usług! -Powiedział i dworsko się ukłonił z lekkim uśmiechem.

Gość Iluzja Pie

Zasiadł przy stole najbliżej sceny.Podparł się na kopytku i czekał na przebieg dalszych sytuacji.

,,Te występy mogą okazać się ciekawe" - Pomyślał ze zniecierpliwieniem patrząc na scenę .

Amber wyszła na scenę, postanowiła zaśpiewać jedną z jej ulubionych piosenek. Jedna szybszą i jedną wolniejszą.

-Ok! Zaczynam od piosenki Kimberly Cole :

-Teraz czas na coś wolniejszego.. Coś co wepchnie ich w grunt! :rd8: - Powiedziała szeptem sama do siebie. Po krótkiej chwili postanowiła zaśpiewać..

Amber była strasznie zmęczona po śpiewaniu.. Ostatnia piosenka była bardzo trudna, nie łatwo było wytonować głos i złapać oddech między zdaniami :fluttershy5:

Gość Iluzja Pie

-Brawka się należą Kochana !- Wołał Jacob wymachując kapeluszem.

Podbiegł szybko do maszyny od Pinkie i wcisnął guzik.

Konfetti wyleciało w górę idealnie na zakończenie śpiewania Amber.

Całość wyglądała pięknie , wszędzie latające kolorowe ozdoby z Amber jako gwiazdą wieczoru.

Rozpromieniony zaczął gratulować przyjaciółce

-To był cudowny występ !-Powiedział i złapał ją i obrócił ją w ramionach dwa razy wokół własnej osi.

-Och ... ee .. Przepraszam ja..- wypalił .

-Chyba troszkę mnie poniosło - zaczerwienił się ze spuszczonym wzrokiem.

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

Discord Server

Partnerzy

• For Glorious Equestria
  • Bronies Polska
  • Bronies na DeviantArcie
  • Klub Konesera Polskiego Fanfika
  • Kącik lektorski Bronies Corner
  • Lailyren Arts
  • Utwórz nowe...