Bezik Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 Witam, przypomniałem sobie niedawno o pewnym filmie, no i zapisałem sobie wszystko co o nim pamiętam co by mi to z głowy nie wyleciało, ale za cholerę nie mogę znaleźć jego nazwy... Chodzi o film o egzorcyście, szczerze mówiąc wątpię żeby to było coś z bardziej rozwiniętą fabułą, ale teraz męczy mnie to że nie mogę sobie przypomnieć.. No i chciał bym jeszcze raz obejrzeć No więc te moje przejaśnienia pamięci: - Shotgun. Tak, shotgun. Na naboju znak krzyża. - W nocy jakaś ciemna plaga na dworze, robactwo czy ki diabeł. - Pod koniec filmu kojarzę akcję z aniołem (albo upadłym aniołem?) w jakimś pomieszczeniu.. Tam chyba było sporo pozbijanych szyb / okien. Eee, to tyle, jak by ktoś kojarzył coś w tym stylu to proszę o info Ps.: Wiem że do opisu nie bardzo pasuje wizja modlącego się egzorcysty, ale to była chyba jakaś zamerykanizowana wersja, sami wiecie Link do komentarza
Dolar84 Napisano Marzec 20, 2013 Share Napisano Marzec 20, 2013 hmmm. Egzocysta nie pasuje. Ale ogólny opis brzmi mie ciut jak któryś Evil Dead. Albo ewentualnie Armia Boga. Stary film? Link do komentarza
Caduto Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Może chodzi ci o film "Legion" tam właśnie cos takiego było ... Plaga robactwa tak ciemna że była podobna do nocy , potem armia, kij wie czego ludzie/demony, na koniec wspomniana walka pomiędzy dwoma aniołami ... Link do komentarza
Bezik Napisano Marzec 21, 2013 Autor Share Napisano Marzec 21, 2013 Dzięki Wam, to chyba będzie Legion. Coś tą spider-babcię z trailera kojarzę. Armię Boga też sobie obejrzę, opis całkiem mi się spodobał. Link do komentarza
Turoń Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 Ja polecam The Rite. Link do komentarza
Caduto Napisano Marzec 21, 2013 Share Napisano Marzec 21, 2013 The Rite to dobry film , pokazuje że nawet egzorcysta może paść ofiarą demona ... Link do komentarza
Airlick Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Chyba masz na myśli Constantine, a przynajmniej to sugeruje ostatnia scena. http://www.filmweb.pl/Constantine Link do komentarza
Turoń Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Absolutnie nie! Żaden Constantine! to czysta heretyczna bujda, która z prawdziwym światem ma tyle co Spiderman Link do komentarza
Vieg Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Ja lubię dokumenty o egzorcystach, ale nazwy żadnego nie pamiętam (ktoś coś poleci?). Ale najlepszym egzorcystą jest Jakub Wędrowycz Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Marzec 31, 2013 Share Napisano Marzec 31, 2013 Uważam że w tym temacie nie powinniśmy prowadzić zapytajki "Co jest fajne do obejrzenia" a raczej "Widziałem kiedyś film ale nie pamiętam jaki miał tytuł, pomocy" -.0 PS. Akurat w przypadku Constantina autorzy miejscami poszli po bandzie, z drugiej strony już na przykład tamtejsze modlitwy i amulety to dość dobrze odwalona robota scenarzysty/rekwizytora Link do komentarza
JanetJ777 Napisano Czerwiec 5, 2013 Share Napisano Czerwiec 5, 2013 Przepraszam jeśli pisze w złym miejscu ale szukam pilnie 3 tytuły filmów: 1.To kreskówka co kiedyś leciała na Polsacie,była w niej przyszłość ale pamiętam tylko 2 sceny:1 że dziewczyna zamieniała się w robota i tak wyglądała w pewnym momencie http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/56805.jpg a 2 ktoś zakopany pod śmieciami na złomie a w tle piosenka http://www.youtube.com/watch?v=eHQG6-DojVw 2.Horror:Matka z córką jadą do ojca ale wcześniej matka ma sen że jej córka skacze do jeziora,kiedy dojeżdżają odkrywają szkatułkę nie dającą się otworzyć i zaczynają się jaja,np są owce samobójcy,odnajduję się inna demoniczna dziewczynka i córka ginie. Na końcu matka ginie nadaremno dla córki bo to nie ona była.3.Thriller psychologiczny:Naukowiec wynajmuje ogrodnika idiote na którym robi eksperymenty na skutek których ogrodnik staje się okrutnym geniuszem. Link do komentarza
KawaiiHipstaNekoLampa Napisano Czerwiec 7, 2013 Share Napisano Czerwiec 7, 2013 2.Horror:Matka z córką jadą do ojca ale wcześniej matka ma sen że jej córka skacze do jeziora,kiedy dojeżdżają odkrywają szkatułkę nie dającą się otworzyć i zaczynają się jaja,np są owce samobójcy,odnajduję się inna demoniczna dziewczynka i córka ginie. Na końcu matka ginie nadaremno dla córki bo to nie ona była. Ten horror nazywa się 'The dark' a z polskim lektorem nazywa się chyba 'życie za śmierć' 1 Link do komentarza
DiscorsBass Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 W złym miejscu piszesz? Hmm... wg tam mnie, lepszego miejsca nie znajdziesz na to pytanie na tym forum xD Niestety jednak chyba nie jestem w stanie pomóc Ci odnaleźć te filmowe pozycje (chodź jeszcze będę szukał), bo jedyne, co znalazłem, to twoje konto na filmwebie xd Moja niezawodna intuicja podpowiada mi jednak, że Eevee ma rację, co do dwójki! (A nawet jak się myli, to tytuł i tak obejrzę, bo dawno nie oglądałem horroru, a The Dark jawi się ciekawie ^^) Hmm... ale szczerze mówiąc, najbardziej mnie zaintrygowała ta kreskówka... na pewno nie pamiętasz więcej szczegółów ją opisujących? ^^ Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 A ta kreskówka to był serial czy jeden długi film? Bo jeśli to drugie, to na myśl przychodzi mi "Clockwork girl"... Tylko czy to leciało na Polsacie? Link do komentarza
JanetJ777 Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Evee tak,to ten horror! Dziękuje. Jedyne co jeszcze pamiętam z kreskówki to że ta dziewczyna robot była poszukiwana przez rząd/naukowca jako broń a jakiś chłopak próbował ratować ją i ten film był pełnometrażowy. Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez JanetJ777 Link do komentarza
Szarik181 Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Nie jestem pewien, ale chyba chodzi o to "Z życia nastoletniego robota", bo tylko to mi się skojarzyło. A jak nie, to nie mam pomysłu. Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Szarik181 Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) @Szarik181 Ja też tak na początku myślałam, ale to nie ta kreskówka. Z życia nastoletniego robota" jest serialem, nie pełnometrażówką, o ile się nie mylę. Poza tym tylko Nickelodeon ma prawo do emisji, a Polsat nie. @JanetJ777 Wygląda mi na to, że to Clockwork Girl (jestem niemal pewna). Pamiętasz, w którym roku ten film wyemitowano? Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Koschei O'Clock Link do komentarza
Szarik181 Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 (edytowany) Wszystko by pasowało, gdyby nie pełnometrażówka. @Edit: Może, być że to Clockwork Girl. Edytowano Czerwiec 8, 2013 przez Szarik181 Link do komentarza
Koschei O'Clock Napisano Czerwiec 8, 2013 Share Napisano Czerwiec 8, 2013 Ale jeśli było to emitowane kilka lat wstecz to CG odpada, bo to świeży film. Jeszcze czegoś poszukam. Link do komentarza
Arashel Jajir Napisano Lipiec 15, 2013 Share Napisano Lipiec 15, 2013 3.Thriller psychologiczny:Naukowiec wynajmuje ogrodnika idiote na którym robi eksperymenty na skutek których ogrodnik staje się okrutnym geniuszem. Jeśli jeszcze nie znalazłeś (to masz na prawdę wolną wyszukiwarkę google) to jest to "Kosiarz umysłów". Link do komentarza
JanetJ777 Napisano Lipiec 17, 2013 Share Napisano Lipiec 17, 2013 (edytowany) @JanetJ777 Wygląda mi na to, że to Clockwork Girl (jestem niemal pewna). Pamiętasz, w którym roku ten film wyemitowano? Jakoś koło 2005. Ten film bardzo przypomina Metropolis ale rysowany inną kreską. Edytowano Lipiec 17, 2013 przez JanetJ777 Link do komentarza
Recommended Posts