Jump to content

Odcinek 21: Bezsensowny Spór

Tarreth
 Share

Recommended Posts

Ten fragment mnie rozwalił :D (02:55 - 03:33)

UWAGA, zawiera spoiler :P

Rainbow Dash: Pssst! Pinkie Pie, śpisz już?

Pinkie Pie: Nie, a ty już śpisz?

Rainbow Dash: Gdybym spała, jak mogłabym spytać cię, czy już śpisz?

Pinkie Pie: Och, racja! <śmiech>

Rainbow Dash: Jak dotrzemy do Appleloosy, myślisz, że będziemy musiały dźwigać z pociągu aż do samego sadu?

Pinkie Pie: Jakie drzewo, mówisz o Bloombergu?

Rainbow Dash: Nie... o Fluttershy.

Pinkie Pie: Fluttershy nie jest drzewem głuptasku!

Twilight Sparkle: Co się dzieje?

Pinkie Pie: Rainbow Dash myśli, że Fluttershy jest drzewem!

Rainbow Dash: Nie myślę, że jest drzewem! Ja tylko...

Twilight Sparkle: Czy powiedziałeś, że jest drzewem?

Rainbow Dash: Nie. Cóż... Tak, ale wcale nie...

Twilight Sparkle: A wiesz, że ona nie jest drzewem, tak?

Pinkie Pie: Ona nie jest drzewem Dashie!

Fluttershy: Chciałabym być drzewem!

• 4 months later...
  • 2 months later...

Najlepszy odcinek. Nawet nie tłumaczę dlaczego :P Jeśli chodzi o piosenkę, to raczej podzielam opinię szeryfa i wodza Thunderhooves - była raczej średnia. Za to reszta epizodu niszczyła system (szczególnie sceny w pociągu i wszystkie momenty z Braeburnem ^^). I jeszcze jedno:

- Shh! What do you think you're doing? You gotta get out of here!

- I do?

- You're gonna blow my cover!

- I am?

xD

• 3 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

no pewno ten odcinek , aż kipi od fajnych scen ; z barem solniczką na czele , albo " fluttershy nie jest drzewem " , lub tańcząca i śpiewająca pinkie , wszystko było w tym odcinku super !!:molestia:

• 4 weeks later...

Dziury w fabule, ale reszta jest fajna. Plusy: -Piosenka - 8 najlepsza w całym MLP i 3 w 1 sezonie. Po prostu bardzo fajna i wesołą pioseneczka :) -Braeburn - fajna postać i tyle. -Cała ta walka o Appleloose. -Nawet spora ilość dobrych momentów. *AJ do Bloomberga "Nie pozwól tyciutkiej Rarity zrobić ci płaku-płaku. Bloomberg jest wielką i silną jabłonią. Właśnie tak. Gilu-gilu-gil-gil-gil!" HAHAH *Fluttershy: "Chciałabym być drzewem." LOL *Atrakcje A-a-a-pplelooosy, zwłaszcza tańce umiarkowanego zachodu :D *RD skrada się za kamieniami, a tu nagle Pinkie Pie: "Buuu!" HAH *Większość mane 6 oraz Braeburn wyruszają w podróż w poszukiwanie RD, Pinkie oraz Spike, a oni stoją tuż koło nich. *Chief Thunderhooves: "Zdaje się, że Szeryf Silverstar i ja doszliśmy do... porozumienia" Szeryf: "W istocie". Wszyscy wstrzymują oddech. Chief: "To był najgorszy występ, jaki kiedykolwiek widzieliśmy... HAHAHAHAHHA *Wygląda na to że wódz bawołów jednak nie zaatakuje miasta. Wszyscy odetchnęli z ulga, a tu Pinke "–whaddaya say? You got to share. You got to care.It's the right thing to do.... i tańczy w tym swoim wdzianku. :DDD *Twilight pisząca list: "Więc dzielmy się. Więc troszczmy się." , a tu Pinke łamie czwartą ścianę mówiąc "Hej! To ja to powiedziałam!" Minusy: -Pociąg ciągną..... kuce?! eeeeee. Po pierwsze, jest to bez sensu. Po drugie, to po co jest tam lokomotywa? -W ogóle nie pokazali jak zniknęła Pinke. -Bronią mieszkańców miasta jest... placek. WTF -Dziwne jet to, że na ten pomysł, żeby w tym sadzie wyciąć drogę nikt wcześniej nie wpadł. Ocena:7/10 Odcinek dobry, dzięki bardzo dobrej piosence, dużej ilości fajnych momentów oraz nawet fajnej postaci, jaką jest Braeburn. Jest trochę luk w fabule, ale co tam. Mimo że wole tych "Appleloosienców", to racje mają bawoły, bo te mieszczuchy im zabrały ich ziemie.

• 1 year later...
  • 9 months later...

Nie wiem czemu kiedyś ten odcinek mi się nie podobał, dzisiaj znowu go obejrzałem i stwierdzam, że jest jednym z ciekawszych w pierwszym sezonie. 8/10, no i zdecydowany plus za humor.