Verlax Napisano Maj 22, 2013 Share Napisano Maj 22, 2013 Otwieram klapę, nieco się z nią męcząc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 23, 2013 Autor Share Napisano Maj 23, 2013 Słyszysz łoskot wywarzanych drzwi i słyszysz stukot kopyt. - Widzę, że coś znalazłeś - stwierdził. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Maj 24, 2013 Share Napisano Maj 24, 2013 "Tak jakby." odpowiedziałem. "Wchodzimy." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 24, 2013 Autor Share Napisano Maj 24, 2013 Wewnątrz było ciemno, nie było tu żadnego źródła światła. Słyszeliście jednak odgłos kopyt, ktoś tu był i jeszcze nie odkrył, że ma gości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 "Wchodzimy po cichu." szepnąłem Amonowi i ruszyłem naprzód. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 Amon kiwnął głową na znak, że rozumie. Ruszyliście przez ciemność. Piwnica tego domu była niezwykle obszerna. Im dalej szliście tym wyraźniej dało się słyszeć kroki. Spokojny jednostajny rytm wybijanych kopyt, Ukryliście się za baczkami stającymi w koncie i obserwowaliście. Zobaczyłeś jakiegoś wieśniaka. Stare wymięte ubranie było postrzępione. Chodził w tę i z powrotem trzymając straż przy drzwiach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Maj 27, 2013 Share Napisano Maj 27, 2013 Obserwuję i szukam możliwości cichego obezwładnienia przeciwnika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 28, 2013 Autor Share Napisano Maj 28, 2013 Na ziemi leży kilka cegieł, ściana obok zaczęła się kruszyć i kilka fragmentów odpadło. Nie jest to może jakaś wymyślna broń ale wystarczy by obezwładnić tego kuca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 Biorę fragment cegły. Szukam teraz możliwości cichego zakradnięcia się i obezwładnienia kuca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 Niestety beczki za którymi się ukryliście są jedyną kryjówką w odległości kilku metrów. Trzeba będzie zaryzykować rzut zza beczek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 3, 2013 Share Napisano Czerwiec 3, 2013 Wskazuję kopytem kuca, sugerując Amonowi że jeśli rzut mi się nie uda ma się natychmiast rzucić i go obezwładnić. Szykuję się do rzutu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 4, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 4, 2013 Amon kiwnął głową na znak, że rozumie. Przymierzyłeś się do rzutu i... chybiłeś o kilka centymetrów. Kuc odwrócił się w waszą stronę i chwycił w zęby sierp leżący na jednej ze skrzyń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 16, 2013 Share Napisano Czerwiec 16, 2013 Rzucam się do przodu i miotam kucowi w twarz, używając woreczka z sheskenem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 18, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2013 kuc zaklął szpetnie padajac na ziemię i wijąc się przecierał łzawiące oczy. Amon podbiegłdo niego i pozbawił przytomności jednym wprawnym uderzeniem kopyta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 18, 2013 Share Napisano Czerwiec 18, 2013 (edytowany) Przeszukuję jego ciało, klnąc na swoją wspaniałą celność. Edytowano Czerwiec 18, 2013 przez Verlax Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 22, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2013 Miał przy sobie tylko mały mieszek pieniędzy, klucz i mały nożyk. Poza tym wyglądał na wychudniętego i zmęczonego. Na szyji miał dwie świerze ranki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 25, 2013 Share Napisano Czerwiec 25, 2013 Dziwne... "Coś sumienny jest nasz ścigany." powiedziałem. Zabieram klucz i nożyk, zostawiając pieniądze, w końcu nie jestem złodziejem. "Idziemy." rzekłem i ruszyłem by otworzyć drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Gdy włożyłeś klucz do zamka i przekręciłeś go dało się słyszeć skrzypienie otwieranych drzwi. W pokoju panował półmrok, częściowo rozświetlony przez światło z pomieszczenia w którym się znajdowaliście. W pokoju, który otworzyliście nie było nic poza sporą dębową trumną. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Nawet sobie trumnę sprawił... ciekawe czy jeszcze sobie rodzinnej ziemi tam nasypał? "Dobra, otwieraj." powiedziałem do Amona, a ja przygotowałem swój sztylet na wszelki wypadek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 27, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2013 - Dobra, na trzy - powiedział Amon chwytając wieko trumny - raz... dwa.... trzy! Amon zaparł się i odsunął trumnę. Zaraz potem szybko się odsunął. Spojrzeliście obaj do środka, ale w środku nikogo nie było! - Proszę, proszę kogo my tu mamy? - usłyszeliście za sobą. Odwróciłeś się i zobaczyłeś, że w ścianie otwarte były tajne przejście. W przejściu stała ta sama klacz, którą jeszcze dzisiaj odwiedzaliście. Ale teraz na jej twarzy malował się półuśmiech a w oczach płonął głód. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 27, 2013 Share Napisano Czerwiec 27, 2013 ... Zaraz, co? ... Na przyszłość, trzeba wiązać bądź ogłuszać. Trzymam sztylet w pogotowiu, ukryty w płaszczu i powoli odwracam ię w kierunku klaczy. Nie ruszam w jej kierunku, ale uważnie obserwuje każdy jej ruch i przygotowywuję się na jej reakcję. "Co ty tu robisz?" pytam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Czerwiec 30, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 30, 2013 - To chyba ja powinnam o to spytać nie sądzisz? - zapytała uśmiechając się słodko - w końcu wtargnęliście do mojej sypialni. Jakieś ostatnie życzenie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verlax Napisano Czerwiec 30, 2013 Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Otwieram usta jakbym miał zamiar powiedzieć swe "ostatnie słowa", ale zamiast tego natychmiast rzucam się do przodu ze sztyletem. Wampir czy nie wampir, miał dość tych bzdur. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Lipiec 1, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 1, 2013 Wystarczyło mrugnięcie okiem i miejsce gdzie przed chwilą stała wampirzyca było puste o ona sama stała w drugim rogu pomieszczenia uśmiechając się złośliwie. - Dlaczego rzucasz w ścianę? - zapytała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts