Imka2000 Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Otóż oglądając najnowszą barbie z młodszą siostrą zobaczyła pewne powiązania do mlp, a dokładniej chodzi mi o Kryształowe imperium. (Piszę w wielkim skrócie bo mi się nie chce pisać wszystkiego) W bajce motylo-wróżka która jest uczennicą królowej i jednocześnie bibliotekarką wyrusza do Kryształowego imperium kryształowych wróżek by zawrzeć z nimi pokój który kiedyś został zaburzony przez pewien incydent. Oczywiście przez długi czas powstało wiele pogłosek itd... Tak czy inaczej Mariposa zaprzyjaźnia się z księżniczką kryształowego królestwa. Kryształowe wróżki mają oczywiście inne skrzydła i ubiór. Pojawia się czarny charakter który chce zamienić wszystkie kryształy dające siłę wróżkom a szczególnie Kryształowe serce (Czy tam kryształ miłości) w kamień. Oczywiście wszystko kończy się dobrze a zły staje się dobry. Ponadto Mariposa dostaje nowe skrzydła. Zauważyliście jakieś podobieństwa? Tak czy inaczej... Co wy o tym sądzicie?: P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 No ciekawe ile osób oglądało to, prócz ciebie Also, wróżki mają królową, która jest dobra? Jeśli tak, to... mamy tutaj rarytas bajkowy xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Wrzesień 10, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Ja oglądam barbie i mam 13 ty oglądasz kucyki i masz...Na pewno więcej...Więc nie wnikajmy : P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Nie wiem co to ma do rzeczy, ale chciałem powiedzieć że te przypominające Parasprit'y stworzonka obok barbie są niesamowicie słodkie. ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secretive Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Rzeczywiście, podobieństwa widać i to jakie. 1. Kryształowe Imperium-nie mogli zrobić choćby Rubinowe Królestwo albo Leśną Wioskę? Jest tyle nazw krain, ale oni oczywiście musieli zrobić Kryształowe. 2. Nie wiem dlaczego główna bohaterka MUSI być molem książkowym i studentką. Twilight od barbie różni się tym, że w Mlp postacie popełniają błędy, a Mariposa jest idealna. 3. Kryształowe Serce - patrz punkt 1. 4. Nowe skrzydła - Nie przypominam sobie Barbie jako wróżki, która nie zmieniła w jednej bajce skrzydeł. Nawet Elina co rusz miała inne, więc nie odbieram to jako nowość. Też lubię sobie obejrzeć jakąś Barbie i co w tym dziwnego? Oglądamy kucyki, to czemu nie tę bajeczkę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Wrzesień 10, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Przynajmniej napisałeś że jesteś zakochany w barbie .-. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shyness Napisano Wrzesień 10, 2013 Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Ja to oglądałam jak byłam w przedszkolu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Wrzesień 10, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 10, 2013 Tak jak większość dzieci w przedszkolu ogląda kucyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Wrzesień 11, 2013 Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Krótko - szukanie dziury w całym. To po prostu podobieństwa i nic innego. Nie ma mowy o "zgapieniu". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Wrzesień 11, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Za podobieństwo można było by to uznać jak by był to jakiś mały szczegół, a nie jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrs.Octavia Napisano Wrzesień 11, 2013 Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Ja to oglądałam jak byłam w przedszkolu... Tylko że "Barbie mariposa and the fairy princess" wyszło w tym roku w lato .-. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Wrzesień 11, 2013 Share Napisano Wrzesień 11, 2013 A ja oskarżam Hasbro o zgapienie z Neverhood motywu modyfikacji ciała na skutek założenia korony! ;((( Nie ..ludzie ,ale teraz na serio...w pełni się zgadzam z opinią użytkownika Bohen i tyle w tym temacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Luty 14, 2014 Share Napisano Luty 14, 2014 No ciekawe ile osób oglądało to, prócz ciebie Oglądałbym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 14, 2014 Share Napisano Luty 14, 2014 Mam to, ale jeszcze nie oglądałem... jakoś nie potrafię się przełamać. Aha, animacja jest tylko trochę lepsza od poklatkowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterRoseDub Napisano Lipiec 30, 2014 Share Napisano Lipiec 30, 2014 No w sumie aluzje są, ale w MLP są również aluzje do Avengers, Indiana Jones i innych filmów Skrzydła to Barbie nie raz zmieniała, więc... Co do Kryształowego Imperium, Kryształowego serca, roli Barbie w jej wróżkowej krainie to się zgadzam, są nawiązania do MLP. Ale nie osądzajmy pochopnie, może to przypadek? Ta ,,Elina'' (czy jak jej tam xD) jeszcze księżniczką nie została Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Sierpień 1, 2014 Share Napisano Sierpień 1, 2014 No w sumie aluzje są, ale w MLP są również aluzje do Avengers, Indiana Jones i innych filmów Ludzie, nauczcie się rozróżniać aluzje od kalki. są nawiązania do MLP. ...i przestańcie doszukiwać się nawiązań tam, gdzie ich nie ma. Fakt, podobieństwa są, ale... *tu wstaw treść posta użytkownika Rabbi* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlutterRoseDub Napisano Sierpień 5, 2014 Share Napisano Sierpień 5, 2014 Ludzie, nauczcie się rozróżniać aluzje od kalki. Ups, przepraszam. Niestety ja idę dopiero do 6 klasy podstawówki ._. Wracając do tematu, Dalej sądzę, że to przypadek. Wiele jest kryształowych królestw i kryształowych serc. Np. posiadam naszyjnik z ,,kryształowym sercem'', tyle że różowym... A co do uczennicy księżniczki i bibliotekarki. Barbie miała publiczną bibliotekę (chyba), a do Twilight przychodziły do czytania jedynie przyjaciółki (z tego co zauważyłam) i sama uwielbia książki więc to dla niej raj, nie praca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anekito Napisano Sierpień 5, 2014 Share Napisano Sierpień 5, 2014 @up To nie mógł być przypadek. Kuce i Barbie pochodzą z tej samej branży, więc pewnie znają konkurencję. My możemy tutaj wskazywać podobieństwa i różnice, a także jak @OttonandPooky oskarżać o "zgapianie" (wiem, to oskarżenie miało inny cel), a i tak "na górze" trwa walka o pieniądze rodziców, politykę, lobby i podążanie za "tym, co potencjalnych odbiorców zainteresuje". ,,Znajdź pracę, którą kochasz, a nie przepracujesz ani jednego dnia". ~ktoś mądry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts