Shenti Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Powtórzyła Ci się bindbagowa figurka, którą już masz? A może chciałbyś inne figurki w zamian za swoje? Poszukujesz jakiejś figurki, której nie ma już w sklepach? Napisz! Temat służący do wymiany figurkami pomiedzy użykownikami! Coś w stylu 'kucykowej giełdy'. Piszcie jakie figurki macie na oddanie/wymianę/sprzedaż, a napewno znajdą się tłumy które chętnie przygarną Twoją figurkę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 (edytowany) Wg. mnie lepiej by było gdyby powstał cały dział ,,Giełda'' który dzielił by się na Kupię/Sprzedam/Zamienię. Bo w jednym temacie będzie totalny chaos. Ale oczywiście jest jeden mały haczyk: A co jak sprzedający/kupujący nie dotrzyma swojej części umowy tzn. nie wyśle pieniędzy/figurki. Do kogo polecą skargi ? Edytowano Listopad 20, 2013 przez WilkU 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artiem Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 To samo pytanie co WilkU Ale myślę i mam nadzieje że MLP co niektórych nauczyło jakiejkolwiek uczciwości. Nie wyobrażam sobie że ktoś na tym forum weźmie kasę/figurkę i nie wywiąże się z drugiej części umowy....... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 (edytowany) Pewnego dnia ktoś pomyślał, pokombinował i stworzył allegro. Ktoś inny nieodpłatną wymianę gier - gametrade. Wszystko zależy od człowieka. ############### Jakby co to proponuję AJ neon (dziura w ogonie, była breloczkiem... nadal może nim być, wedle życzenia) + Soarin za (najlepiej Fluttershy, byle nie fala 7) lub inne propozycje. Co do Soarina. Tak jest napisane na karcie z BB. Podobno Hasbro się pomyliło i to ktoś inny z ekipy WB. Zasady wymiany: -Koperta bąbelkowa-Polecony priorytet (proszę o wysłanie zdjęcia potwierdzenia nadania. Prawie każdy telefon ma aparat)-PEŁEN adres na PW (Imię, nazwisko, ulica etc) Na wyraźne życzenie wysyłam ekonomicznym, ale wówczas nie odpowiadam za ewentualne problemy. Dzięki listowi poleconemu można śledzić drogę przesyłki. W przypadku ekonomicznej nie ma takiej możliwości. INFO - PW ############# A co do tematu - może się przydać. Można wpisywać na pierwszej stronie, na zasadzie Pozytywy: (alfabetycznie)user a - 2user b - 8 Negatywne: user z - 1 Po udanej wymianie obowiązkowo należy wymienić się w postach opiniami. W pierwszym poście - lista (w spoilerze)Wg. mnie lepiej by było gdyby powstał cały dział ,,Giełda'' który dzielił by się na Kupię/Sprzedam/Zamienię. Bo w jednym temacie będzie totalny chaos. Ale oczywiście jest jeden mały haczyk: A co jak sprzedający/kupujący nie dotrzyma swojej części umowy tzn. nie wyśle pieniędzy/figurki. Do kogo polecą skargi ?Sam mam konto na Allegro. Jeżeli ktoś obawia się oszustwa mogę wystawić przedmiot, a ta osoba go "kupi". Jeśli zrobi mnie w konia... "Allegro! Wiecie co z nim zrobić?" Edytowano Listopad 20, 2013 przez Triste Cordis 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenti Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 (edytowany) Myślę, że lepiej byłoby zrobić cos w styly 'czarnej listy' w pierwszym poście wypisując osoby, które się z umowy nie wywiązały. A co do tematu: mam Rainbow Dash McDonaldową na wymianę za figurkę z BurgerKinga, dwa blindbagi lub czesalnego kucyka. Mam też na wymianę blindbagową Lunę - wymienię na figurkę z BK lub dwa inne BB. Edytowano Listopad 20, 2013 przez Shenti Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Listopad 21, 2013 Share Napisano Listopad 21, 2013 Sugeruję rozwiązanie z innego forum: - osobny dział "marketplace" - każda osoba, która chce coś sprzedać/wymienić się/kupić może założyć temat (1 temat na osobę); w treści tematu pisze się na początku WTS/DS (want to sell/direct sale - chcę sprzedać), WTT/DT (wymiana), WTB (kupię), a później co chcemy (ogólnie) - informacje o tym co sprzedajemy/kupujemy/wymieniamy są w pierwszym poście - jest osobny pod-dział z opiniami dla użytkowników (1 user = 1 temat z opiniami) Do tej pory działa to bez zarzutu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenti Napisano Listopad 21, 2013 Autor Share Napisano Listopad 21, 2013 A gdy ktoś chce coś sprzedać musi szukać po tematach czy ktoś tego nie chce? Lub gdy ktoś chce coś kupić, musi szukac po innych tematach czy ktoś tego nie sprzedaje? Trochę dużo roboty, a tak to wszystko jest w jednym temacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 21, 2013 Share Napisano Listopad 21, 2013 Zajmuję się załatwianiem figurek typu Blind Bag, a także ich przeróbkami. Dokładne info w tym temacie: http://mlppolska.pl/watek/7432-figurki-na-zam%C3%B3wienie-oc-przer%C3%B3bki-unikalne-bi%C5%BCuteria/#entry375260 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 22, 2013 Share Napisano Listopad 22, 2013 Sugeruję rozwiązanie z innego forum:- osobny dział "marketplace"- każda osoba, która chce coś sprzedać/wymienić się/kupić może założyć temat (1 temat na osobę); w treści tematu pisze się na początku WTS/DS (want to sell/direct sale - chcę sprzedać), WTT/DT (wymiana), WTB (kupię), a później co chcemy (ogólnie)- informacje o tym co sprzedajemy/kupujemy/wymieniamy są w pierwszym poście- jest osobny pod-dział z opiniami dla użytkowników (1 user = 1 temat z opiniami) Do tej pory działa to bez zarzutu Wybacz, ale..."marketplace" ? - Kali mieć swój język polska, włócznia i trzy wołu A mój car stoi na stricie. Idziemy na szoping? Podobno mają buty na sejlu. Nie chcecie wiedzieć jak Polacy w USA nazywają innych Polaków używających anglicyzmów :yHRvV: Ale nie o tym chciałem. ######### Mam 180 pozytywów na Allegro, kilkadziesiąt na Gametrade oraz 36 na markolf (wymiana gier). Także doświadczenie w kupnie / sprzedaży / wymianie jest Moja propozycja jest taka. Dział "Giełda". Każdy użytkownik zakłada temat z odpowiednim tagiem na początku, na zasadzie: [Wymienię] Qwerty[Wymienię/Sprzedam] Qwerty[sprzedam] Qwerty[Oddam] Po zakończonej transakcji proszę wykasować temat. Szczegóły wymian w postach / PW. Dla zachowania bezpieczeństwa proponuję robienie screenshotów rozmów (np ktoś zażyczył sobie wysłanie BB w zwykłej kopercie listem ekonomicznym - robicie zdjęcie przed wysyłką, ktoś biadoli że dostał Lego MLP? Macie dowód, że zmasakrowany BB to wina poczty). Druga sprawa. Unikniecie sytuacji typu: a on powiedział, że / a wcale, że nie prawda. Dodatkowo proponuję założyć dwa podpięte wątki: 1. "Oceny" Osoba wyznaczona do prowadzenia działu (mogę się tym zająć) będzie w miarę regularnie dodawać lub odejmować punkty (edytując pierwszy post). Być może administracja zgodzi się na używanie koloru (pozytyw - zielony, negatyw - czerwony) Użytkownicy będą oceniać się na wzajem w kolejnych postach, pisać o jakości wymiany. Użytkownik X pisze post: Triste Cordis - RD za AJ. Pozytyw (Dalsze szczegóły wedle życzenia) Wada - prowadzący nie ma uprawnień do kasowania starych postów, a nie chcemy zadręczać administracji No chyba, że dadzą uprawnienia prowadzącemu)... co graniczy z cudem. Sam wygląd "tabeli" ocen wygląda tak: Nick: [Pozytywny] [Neutralny] [Negatywny] Przykład: Triste Cordis [1] [0] [0] 2. Centrum Sporów - tutaj można "dyskutować" o nieudanych transakcjach. Żadnego bólu zadka, burzy obornika - twarde dowody (zdjęcia/ksero potwierdzenia nadania, screeny rozmów etc) "Ale ja wysłałem tylko nie mam aparatu" - ale numer potwierdzenia przepisać potrafisz? Osoba, która będzie miała ujemną liczbę komentarzy zostanie wykluczona z giełdy. Wyjątek to -1. Zawsze na starcie może trafić się wpadka. Max oczekiwania na przesyłkę to 14 dni roboczych (pn-pt) Takie zasady poczty. Mając potwierdzenie nadania można złożyć skargę. Zwykły list przepada jak kamień w wodę. Oczywiście Giełda powinna powstać w dziale Offtopic aby nie nabijać postów. To chyba wszystko. Jakby co, dopiszę się do tej ściany tekstu 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Listopad 22, 2013 Share Napisano Listopad 22, 2013 (edytowany) Wybacz, ale..."marketplace" ? - Kali mieć swój język polska, włócznia i trzy wołu A mój car stoi na stricie. Idziemy na szoping? Podobno mają buty na sejlu. Nie chcecie wiedzieć jak Polacy w USA nazywają innych Polaków używających anglicyzmów :yHRvV: A widzisz coś takiego ładnego ( " " ) co się nazywa cudzysłowem? To co w środku to cytat - na wspomnianym forum tak się dział akurat nazywa - nie moja wina. Osobiście nie lubię tego typu wstawek. A gdy ktoś chce coś sprzedać musi szukać po tematach czy ktoś tego nie chce? Lub gdy ktoś chce coś kupić, musi szukac po innych tematach czy ktoś tego nie sprzedaje? Trochę dużo roboty, a tak to wszystko jest w jednym temacie. W jednym temacie, ale za to szybko zniknie. Może być, ale co z opiniami? Imo opinie w pierwszym poście to pomysł nietrafiony Edytowano Listopad 22, 2013 przez ZłyKrólik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 (edytowany) Jakkolwiek to nazwiecie - to powinien być dział cały dział. W offtopie. Większy porządek, przejrzystość etc. Ja dałem swoją propozycję ze szczegółami. Na innym forum jest podobna i działa bezbłędnie od lat. Czekam na Wasze propozycje. Jeśli coś ustalimy poprosimy administrację o zgodę. Edytowano Listopad 23, 2013 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenti Napisano Grudzień 26, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 26, 2013 chętnie odkupię figurki modnych kucyków, bez akcesorii mogę w zamian uczyć nawet jakiegoś pluszaka przy większej ilości Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Bobasy Cake też się liczą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenti Napisano Grudzień 27, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2013 Bobasy Cake też się liczą? chodzi mi o te większe czesalne kuce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Na Facebooku oraz paru forach sprzedałam oraz zakupiłam już kilkadziesiąt różnych rzeczy, od drobnostek typu brelok, po większe rzeczy, typu kilkanaście tomów mangi i nigdy nie było problemu. A z tego co widzę, sporo osób jest obecna na meetach/konwentach/etc., więc problem z zaufaniem powinien być tym mniejszy. Jednak dodatkowy dział na tego typu rzeczy byłby niegłupi, podpisuję się wszystkimi łapami pod propozycją Triste. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Styczeń 28, 2014 Share Napisano Styczeń 28, 2014 Więc tak, oddam figurkę Pinkie Pie z gazetki MLP oczywiście coś za coś. Za Kraina Lodu, lub to, figurka Pinkie jest w bardzo dobrym stanie. Możemy jeszcze się dogadać. Ostatnio mam wielką fazę na "Frozen" a potrzebne mi to do rysowania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamisha Napisano Styczeń 28, 2014 Share Napisano Styczeń 28, 2014 Ja załatwiam stuff wszelaki ze Stanów a moje konto na Alegro to: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4521655 Wszelkie interesy i wymiany sa mozliwe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopytka Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 Ja załatwiam stuff wszelaki ze Stanów a moje konto na Alegro to: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4521655 Wszelkie interesy i wymiany sa mozliwe To ja chętna jestem do interesów. Shoeshine z 6 serii potrzebuję. W domu mam ze 30 sztuk dubli, myślę, że coś na wymianę Ci spasuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 Ja załatwiam stuff wszelaki ze Stanów a moje konto na Alegro to: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4521655 Wszelkie interesy i wymiany sa mozliwe Mam pytanie. Dałoby radę załatwić zestaw princess Twilight, Daring Do? I jaki ewentualny koszt? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamisha Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 To ja chętna jestem do interesów. Shoeshine z 6 serii potrzebuję. W domu mam ze 30 sztuk dubli, myślę, że coś na wymianę Ci spasuje. Mam Shoeshine na sprzedaż. Pokaż co masz do wymiany, to może mnie cos zainteresuje Mam pytanie. Dałoby radę załatwić zestaw princess Twilight, Daring Do? I jaki ewentualny koszt? Póki co jest epicko drogi, 60zł za sam zestaw + pewnie policzą sobie miljony za wysyłkę. Rozejrzę się za tańszym i dam znać, jak cos znajdę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopytka Napisano Luty 28, 2014 Share Napisano Luty 28, 2014 Posiadam na wymianę z pierwszej serii - 11 Fizzypop, 12 Flower Wishes, 17 Cherry Spices, 18 Sweetie Swirl z serii drugiej 8 Blossomforth i 11 Tealove Coconut Cream i Beachberry z czwartej brokatowej - 1 Applejack, 2 Fluttershy, 7 Pinkie Pie, 13 TSparkle, 18 metaliczny Applejack, 24 metaliczny PPie i takie cudeńko http://imageshack.com/a/img34/1522/4akb.jpg najchętniej na kucyki z drugiej i trzeciej fali, bo mam niekompletne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 (edytowany) Mam na wymianę Applejack z zestawu podstawowego (do czesania) z Lily Blossom. Kucyk jest zapakowany, nietknięty. Interesuje mnie Fluttershy i backgroundy. Ewentualnie może być Rainbow Dash lub jeśli macie inne propozycje, chętnie wysłucham. Na życzenie mogę dodać zdjęcie. W tej chwili nie chce mi się robić. Edytowano Kwiecień 16, 2014 przez Uszatka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Mam do pozbycia się figurkę Pinkie Pie z magazynu MLP i Rainbow Dash z McDonalda. Do wymiany lub sprzedaży. Propozycje na priv... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 16, 2014 Share Napisano Kwiecień 16, 2014 Odkupiłbym lalkę Equestria Girls Twilight. Może być uszkodzona czy coś, zależy mi tylko na jej włosach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZłyKrólik Napisano Kwiecień 17, 2014 Share Napisano Kwiecień 17, 2014 A ja z chęcią przygarnę/odkupię za niewygórowaną cenę figurki z BB - chcę je poprzerabiać na mini customy, a szkoda mi nowych kupować - a nuż ma ktoś powtórek za dużo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts