Remgrzas Napisano Luty 15, 2014 Share Napisano Luty 15, 2014 6pony - poznaj nowe kucyki - Nudzi ci się? - Nie masz z kim rozmawiać? - Może po prostu chcesz poznać jakąś nową osobę? Właśnie w tym celu powstał nowy serwis, nazwany 6pony (na pewno nikt nie domyśli się skąd nazwa ;D). Zasada działania jest prosta, znana z innych tego typu serwisów: Łączysz się, serwis szuka dla ciebie losowego kucyka do rozmowy. Gdy znajdzie się taki, zostajesz powiadomiony/a dźwiękiem i możecie rozmawiać, w wygodnym czacie, prosto z przeglądarki. Czym się wyróżnia ten serwis? Jest tworzony przez kucyki, dla kucyków, ma przyjemny dla oka wygląd oraz nie używa technologii Flash. W niedalekiej przyszłości (prace już trwają) dodamy możliwość sprecyzowania kryteriów wyszukiwania kuców, by łatwiej było znaleźć wspólny temat do rozmowy. Okej, podoba mi się to. Jak dołączyć do tej zabawy? Chcę już kogoś poznać! Oficjalne otwarcie serwisu odbędzie się dzisiaj (2014-02-15) o godzinie 20:00. A więc ustaw sobie w telefonie alarm na 15 minut przed tą godziną, a gdy będzie już zbliżać się dwudziesta, wejdź na stronę. O dwudziestej dostęp będzie automatycznie odblokowany, wtedy kliknij "Połącz", a serwer znajdzie Ci partnera do rozmowy. Kto wie, co prawda już po Walentynkach, ale może nawet uda się komuś znaleźć dla siebie swojego special-somepony? (Zawsze można też po prostu porozmawiać o najnowszym odcinku naszego ulubionego serialu.) Have fun! Link: http://6pony.twilightsparkle.pl 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Na pewno będę używać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz391 Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 http://vpx.pl/i/2014/02/16/6pony.jpg Dziękuję, dobranoc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 16, 2014 Share Napisano Luty 16, 2014 Nie mam pojęcia, dlaczego ESET wywala ten false-positive, ale robi to na każdej mojej stronie hostowanej na tym serwerze... Przeskanuj sobie to na virustotal... Nic nie znajdzie. Problem jest z ESETem. Moze poprzedni wlasciciel IP mojego serwera robil cos "niegrzecznego", nie wiem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 Wielka szkoda :/ Chciałem się przekonać jak to będzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacpi Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 Przez ten czat zmarnowałem wczoraj dwie godziny życia... ...i nie żałuję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litwinek Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 Też 2 godziny siedziałem. Już lubie ten czat :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 Tak to jest świetne. Stronka powinna się wymienić banerami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalione Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 Zgadzam się z przedmówczynią, strona powinna wymieniać się bannerami, bo jak weszłam były tylko 4 osoby. Ale zawsze coś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 17, 2014 Share Napisano Luty 17, 2014 (edytowany) Narazie nie chcę tego robić, bo to dopiero beta i jeszcze pare rzeczy musi być doszlifowanych, ale już niedługo Dzięki za miłe słowa :3 //EDIT: Wymiana banerami powiadacie? Gotowe // Jak tylko będzie te 200 odwiedzin dziennie, to się zareklamuję jeszcze na WoE Edytowano Luty 17, 2014 przez AshleyTheCatgirl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 prosiłbym bez złośliwych uwag. Mogłeś tego nie pisać, to tak jakoś zmienia mi postrzeganie całej wiadomości Anyway, A może bylibyście zainteresowani swoją "reklamą", pod postacią newsa w gazecie Brohoof? Mnie interesuje, czy chcecie, Pewnie! czy nie ma na stronie złośliwego oprogramowania Jedynie ESET wyrzuca falsepositivy, ale przeskanowałam cały serwer antywirusem, nic nie znalazło, virustotal również nic nie pokazuje. A ESET od zawsze wszystko co na tym serwerze jest co jakiś czas blokuje… w jakich godzinach jest najwięcej osób Ciężko powiedzieć, serwis działa dopiero od kilku dni, moge powiedzieć, w jakich godzinach były dotychczas "szczyty" 15 lutego - 20:00 bo było rozpoczęcie 16 lutego - 14:00 17 lutego - 22:00 ale nie mam danych z całego dnia, bo zapomniałam wrzucić google analytics w nowej wersji strony 18 lutego - 20:00 Jak widzisz, rozrzut jest duży, ale danych mało, bo mało użytkowników i krótki okres czasu... Czy istnieją jakieś problemy. Chyba tylko ten problem z false-positivami (jak to się odmienia?) ESETa, no i brak userów. Mało userów jest, więc jak ktoś wejdzie, to widzi, że nikogo nie ma i nie wraca (60% osób tak zrobiło ) No i to chyba tyle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thornix Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 Szkoda że są problemy ;-; ale osobiście będę używał Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Dzęki wielkie Nie martw się, strona jest czysta. Nawet można samemu przeczytać cały kod, nie zawiele go (Chyba że Google lub Facebook zaczną rozprowadzać wirusy... no ale to mało prawdopodobne) EDIT: Mogłabym przeczytać...? Edytowano Luty 19, 2014 przez AshleyTheCatgirl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 Oh. Jest świetnie ^^. Dzięki bardzo C: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Luty 19, 2014 Share Napisano Luty 19, 2014 6pony - poznaj nowe kucyki Rozumiem, że poznaje się nie lubi, a kucyki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 W internecie zodyn niy wie, ze jestes kucem. Zodyn. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AskMint Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 Bardzo mało osób jest ;__; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xan Napisano Luty 20, 2014 Share Napisano Luty 20, 2014 Fajna sprawa, wczoraj skorzystałem raz i na pewno będę korzystał częściej. Tak jeszcze wczoraj gdy rozmawiałem z drugą osobą, doszliśmy do wniosku, że nie wiemy ile już gadamy. Pytanie zatem do właściciela tego chatu: Nie myślałeś może, żeby przy wiadomościach wprowadzić timer, który podaje czas w jakim otrzymało się wiadomość? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ashley the Catgirl Napisano Luty 26, 2014 Share Napisano Luty 26, 2014 (edytowany) No, to dodałam pare featurów. - Za sugestią Xana dodałam timestampy przy wiadomościach - dodałam logo (lubię swoje pismo ;3) - mogę teraz wysłać wiadomość do wszystkich użytkowników *** Od teraz strona jest dostepna pod nowym adresem - http://6pony.pl ! *** (a kod źródłowy siedzi w repozytorium git - http://6pony.pl/.git/ . Feel free to git clone it. I patche mozecie mi na maila [email protected] wysylac jak cos nakodzicie.) ---------------------------------- Update 3/03/2014: Well, rozwijanie 6pony będzie troche opóźnione, zostałam wrobiona w pare projektów w szkole i robienie takiej jednej strony internetowej... sorry :/ Edytowano Marzec 3, 2014 przez Ashley the Catgirl 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnemonik Napisano Maj 30, 2014 Share Napisano Maj 30, 2014 6pony.pl - krótko - świetny pomysł. Między innymi dzięki tej stronie "przełamałem się" i zajrzałem do kucyków, co zaowocowało logowaniem na forum w trybie przyspieszonym i nawiązaniem znajomości Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thornix Napisano Lipiec 20, 2014 Share Napisano Lipiec 20, 2014 Takie pytanie, tylko mi strona od paru dni nie pokazuje ludzi online? Wszędzie mam "0" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zabójca Napisano Lipiec 20, 2014 Share Napisano Lipiec 20, 2014 Ja mam tak samo,cały czas wyświetla mi 0 osób Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnemonik Napisano Lipiec 20, 2014 Share Napisano Lipiec 20, 2014 Też od kilku dni widuję same okrągłe zera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Lipiec 20, 2014 Share Napisano Lipiec 20, 2014 Może nikt inny nie chce pisać? :C Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thornix Napisano Lipiec 20, 2014 Share Napisano Lipiec 20, 2014 Nie, nawet jak na stronie jesteś tylko Ty to powinno pokazywać "1" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się