Flippyn Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Czemu wszyscy chcą zniszczyć piercień? Nie lepiej go wykorzystać przeciw naszemu wrogowi? - zapytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Falco słuchał tego, co każdy ma do powiedzenia. Według zebranych, osoba, która musi się udać do kraju Nieprzyjaciela, powinna posiadać czyste serce, oraz umieć się skradać. Raczej wątpił, aby ktoś taki się tutaj znalazł. Nikt mu nie wyglądał na złodzieja o czystym sercu, który zabiera bogatym i daje biednym. Jak na razie nie miał nic do powiedzenia, toteż się nie odzywał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Oczywiście że nie. Medalion to samo zło. Nawet gdybyśmy go wykorzystali, to sami stalibyśmy się źli. Zniszczenie go to jedyne wyjście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 (*medalion) - Nikt nie chce go wykorzystać, ponieważ wszyscy są mądrzy. Moc pierścienia zawładnęłaby każdym, który chciałby nim władać. - po tych słowach Lernond dalej patrzył na małego hobbita. Czy jest gotów podjąć się tego? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Zamilkłem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emili878 Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - A czemu ty nie weźmiesz medalionu?- Zapytałam brązowowłosej elfki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 (edytowany) Patrzyłem na Rohimira z niedowierzaniem wykorzystać Medalion, co on sobie myśli, Nie Raizen zdecydowanie ma rację trzeba go zniszczyć. Uradowałem się że zamilkł Falco niestety nic nie odpowiedział na propozycję jaką poddałem. W sumie rozumiem go, bo to naprawdę ciężka decyzja, sam miałbym opory zostawić dom. Lernond zwrócił się do hobibta czy jest gotów się podjąć tego. Wówczas usłyszałem pytanie Delois, skierowane do Aremiry czemu sam ona nie weźmie medalionu i rzekłem Delois jesteś człowiekiem i nie wiesz jak ciężkie może być to brzemię zwłaszcza dla elfa Edytowano Marzec 1, 2014 przez Wołchw Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Falco powoli "przetwarzał" to, co się dzieje. Właśnie przed chwilą Padła kolejna propozycja poniesienia pierścienia. Propozycja zadana jemu. Jemu, niewielkiemu hobbitowi. Rozglądał się po wszystkich, oczekując śmiechu i uznania tego za żart. Gdy tak się nie stało, w końcu się odezwał: - Z-zaraz, ja miałbym ponieść medalion do... tam? - popatrzył z niedowierzaniem na elfkę i noldora, a następnie zaczął patrzeć w milczeniu na medalion, wyraz jego twarzy stawał się poważny. - Wezmę go - odparł krótko po chwili. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Arthael zrobił poważną minę. - Skoro tak... Masz mój miecz. Dołożę wszelkich starań aby ci pomóc Falco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 I mój łuk. - dodała Aremira. - Masz moją pomoc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Mój miecz także - rzekłem zgodnie. - Będę cię wspierać, jak tylko mogę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Masz także mój kostur. Rozświetlę dla ciebie najmroczniejsze zakamarki tego świata i będę wspierał cię w tej podróży. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Spojarzałem jescze raz na Falco on tęż utkwił wzrok na mnie przez chwilę, widać chciał myśleć, że to wszytko jest żartem, ale niestety miny moja jak i Aremiry były całkiem poważne. Po chwili ciszy, zdecydował się, że weźmie Medalion, wtedy każdy zaoferował swoją broń ja też podszedłem do hobbita i krzyżując sztylety powiedziałem : Isuril i Anuril są z tobą Panie Falco, a ja razem z nimi odwróciłem glowe w stronę Aremiry i z uśmiechem spytałem Zatem kiedy ruszamy ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 (edytowany) Jak najprędzej - odpowiedziała Aremira i popatrzyła na Lernona czekając na jego słowa. - A więc... ta narada jak widać jednogłośnie decyduje, że o przyszłym losie tego świata decydować będzie przedstawiciel najbardziej nietypowej rasy... hobbitów. Nie będzie on jednak sam, albowiem każdy członek tego spotkania, który poza zgłaszającymi się przed chwilą też czuje do tego powołanie może pójść z nim. Dziś dochodzi już noc, a więc zostańcie tu, będzie to wasza ostatnia noc przed podróżą. Zostaniecie zaopatrzeni w kilka rzeczy, które będą mogły wam się przydać, jednak to z samego rana. Teraz odpocznijcie. powiedział, a potem zwrócił się do Aremiry - pilnuj jego i tej wyprawy. - Nie będę w tym sama - odpowiedziała. Edytowano Marzec 1, 2014 przez Elfka z Amanu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Falco spojrzał z uśmiechem spojrzał po kolei na każdego, kto oferował mu pomoc. Po usłyszeniu propozycji odpoczynku, odezwał się ponownie. - A gdzie konkretnie mamy nocować? -powiedział, po czym ziewnął krótko, zasłaniając się. - Robi się już troszkę późno. Po zakończeniu wypowiedzi rozejrzał się po okolicy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Chodźcie za mną, pokażę wam gdzie - uśmiechnęła się Aremira, która bywała już w tym pięknym mieście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emili878 Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Także oferowałam swoją broń. Zaczęłam się bawić końcówką warkocza gdy Aremira wspomniała o odpoczynku. - Właśnie będziemy podróżować konno czy pieszo?- Zapytałam się przypominając sobie o tym, że nie umiem jeździć konno. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Zależy od terenu, ale możesz się domyślać, że konno jest szybciej. Dlatego kiedy będzie tylko można przewiduję podróż na koniach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 -Świetnie. Mam przecież konia.-Powiedziała elfka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emili878 Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Zbladłam. Szczerze nie wiedziałam jak powiedzieć, że nie umiem jeździć konno. Chyba jako jedyna, jestem beznadziejna. - J-ja, nie u-umiem jeździć konno- Powiedziałam cicho jąkając się, z bardzo dziwną miną i patrząc gdzieś w bok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 (edytowany) Pojedziesz z kimś, na przykład ze mną - odpowiedziała spokojnie Aremira, po czym zwróciła się zaciekawiona do jasnowłosej elfki - Wyglądasz na młodą elfkę, ile masz lat? Edytowano Marzec 1, 2014 przez Elfka z Amanu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Mógłbym cię nauczyć podstaw. Jeżeli chcesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Powiem szczerze że zawsze podróżuję pieszo. Co nie znaczy że nie umiem jeździć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 Eldinera nie odzywała się podczas narady, nie widziała sensu w mówieniu oczywistych oczywistości, a nic innego nie przychodziło jej do głowy. Podobał jej się pomysł, aby to Falco poniósł medalion - znała w życiu kilku hobbitów i wiedziała, że można na nich polegać. Przyglądała się innym, zwłaszcza spóźnionej kobiecie. Tak się zamyśliła, że w ostatniej chwili powiedziała do hobbita: - Możesz na mnie liczyć. Przepowiem pogodę, zaatakuję toporem. Aremira zaproponowała udanie się na spoczynek. Krasnoludka musiała jednak najpierw udać się po biednego Pączka, którego zostawiła na zewnątrz. Ucieszyła się bardzo, że będą podróżować konno, bo nie była zbyt szybka. - Mamy jakiś plan? - spytała - Falco poniesie medalion, jakie jest nasze zadanie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Marzec 1, 2014 Share Napisano Marzec 1, 2014 - Chronić go za wszelką cenę i pilnować, by zrobił co trzeba - odpowiedziała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts