Pillster Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 (edytowany) No dobra... Po co wstawiać pierwszy post dalej w temacie? Olso baj de łej: kolejny rozdział ukaże się niedługo po ogłoszeniu wyników konkursu literackiego, gdy już będę mógł go dać do pre readu i korekty bez groźby dyskwalifikacji. Edytowano Październik 3, 2016 przez Pillster 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 15, 2016 Share Napisano Październik 15, 2016 Chyba i ja zacznę czytać te rozdziały, bo po wszystkich pozytywnych recenzjach i po tym co już czytałem zapowiada się ciekawie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pillster Napisano Październik 16, 2016 Autor Share Napisano Październik 16, 2016 Oto i kontynuacja "Ciemnej Strony" - "Samotna Klacz". Sam pomysł zaczął się od krótkiego opowiadania na konkurs literacki, później fragment został rozszerzony i wzbogacony o ciąg dalszy historii. Życzę miłej lektury. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 17, 2016 Share Napisano Październik 17, 2016 Widzę, że sporo dopisałeś do tego opowiadania, więc czeka mnie sporo do nadrobienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinro Napisano Październik 19, 2016 Share Napisano Październik 19, 2016 Rozdział jak zwykle trzymający swój niezmiennie wysoki poziom. W tym fragmencie zaprezentowano więcej, niż dotychczas w pozostałych częściach. Opisany został nie tylko konserwatyzm mentalny głównej bohaterki, lecz także zamieszczona została zapowiedź czegoś, moim zdaniem, ważnego. Dynamizmu postaci. Istoty nie pozostają niezmienne, nawet te najbardziej uparte w pewnych fragmentach swojego życia podejmują decyzji, które wpłyną na końcową ocenę tej postaci przez samą siebie czy świat zewnętrzny. Tak jest i z Moon, która w końcu przyznaje, że nowoczesny świat i jego realia są przytłaczające i przerastają dużą młodą królową. Ponownie dziękuję Pillsterowi za jego wkład w literaturę fandomową. Co prawdą jest, nie obyło się bez paru błędów gramatycznych, ale w końcu każdemu się zdarza popełnić jakiś błąd i nie jest to powód do wyzwisk (ale do wyzywania - na pojedynki przykładowo - już tak). Dodatkowo uważam, że literaturę w tym dziale nie powinno się z góry oceniać jako literatura gorsza od fanfików grimdarkowych, czysto komediowych czy literatury poważnej (używam za dużo powtórzeń słowa "literatura". Tak na mnie działa literatura. Lubię to słowo i mogę dla niego łamać zasadę powtórzeń.) Obecność genitaliów jedynie przydziela dodatkowy aspekt fabularny opowiadania i, właściwie rozegrany, może przysłużyć się na większą chwałę rzeczy (Ad maiorem rei gloriam?) i nie obrzydzać, a jedynie urozmaicać fabułę przemyślanymi opisami. Dobry rozdział, polecam, Robert Makłowicz. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trahall Napisano Listopad 1, 2016 Share Napisano Listopad 1, 2016 19.10.2016 at 16:31 Kinro napisał: Dodatkowo uważam, że literaturę w tym dziale nie powinno się z góry oceniać jako literatura gorsza od fanfików grimdarkowych, czysto komediowych czy literatury poważnej (używam za dużo powtórzeń słowa "literatura". Tak na mnie działa literatura. Lubię to słowo i mogę dla niego łamać zasadę powtórzeń.) Obecność genitaliów jedynie przydziela dodatkowy aspekt fabularny opowiadania i, właściwie rozegrany, może przysłużyć się na większą chwałę rzeczy (Ad maiorem rei gloriam?) i nie obrzydzać, a jedynie urozmaicać fabułę przemyślanymi opisami Miło, że ktoś podziela moje zdanie na temat literatury pięknej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xenothar Napisano Styczeń 7, 2017 Share Napisano Styczeń 7, 2017 Bardzo eleganckie i lekkie w czytaniu. Nie jest przesadne... to najważniejsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Grudzień 5, 2017 Share Napisano Grudzień 5, 2017 Pillster, kiedy kolejne rozdziały? Ile można czekać na nowe części?! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Styczeń 24, 2018 Share Napisano Styczeń 24, 2018 Dnia 16.10.2016 o 21:15, Pillster napisał: Oto i kontynuacja "Ciemnej Strony" - "Samotna Klacz". Sam pomysł zaczął się od krótkiego opowiadania na konkurs literacki, później fragment został rozszerzony i wzbogacony o ciąg dalszy historii. Życzę miłej lektury. Kurczę, zapomniałem już o tym... Muszę w końcu nadrobić te opowiadanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Styczeń 12, 2021 Share Napisano Styczeń 12, 2021 Plik z fanfikiem usunięty z dysku google. Archiwizuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts