Elizabeth Eden Napisano Marzec 12, 2014 Autor Share Napisano Marzec 12, 2014 (edytowany) Kartka była niecodzienna...((Magia Vitahalfcyjna - Vita - życie, Half - pół łac.)((Do jutra ) Edytowano Marzec 12, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 12, 2014 Share Napisano Marzec 12, 2014 Przeczytałem kartkę. - Och. To jednak miałem racje z tym że... Ale jak to nie blokuje myślenia... Co ona myślała że blokuje? - mruknął pod nosem. - A co jeżeli Sunflare użyła jej na sobie? - zabrałem kartkę. Lekko zadrżałem tym razem ze strachu. - Z-został karton... - mruknąłem pod nosem. Wziąłem pudło i postawiłem je na stole. Otwarłem i zacząłem przeszukiwać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 13, 2014 Autor Share Napisano Marzec 13, 2014 Całe pudło poświęcone było Panu Argrei. Najprawdopodobniej były to jego notatki w sprawie badań. Brr... wykonywał on eksperymenty na jakiejś młodej klaczce..((Przepraszam za brak kartki, ale...)) Na końcu było zdjęcie przedstawiające ogiera.((Nie jest to moje zdjęcie. Znalazłam na internetach)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 13, 2014 Share Napisano Marzec 13, 2014 Przejrzałem rzeczy z pudła. Zatrzymałem się przy zdjęciu - Hm. Wygląda dość mało złowieszczo. No ale prowadził eksperymenty na jakimś dziecku... - wzdrygnąłem się. Odłożyłem zdjęcie i notatki do pudła który odłożyłem na miejsce. Rozejrzałem się. - Co to za ściana? - mruknąłem patrząc na ścianę który znacznie się wyróżniała. - Taki kolor ma inny... - powiedziałem do siebie. ((Chyba już mogę do ściany?)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 13, 2014 Autor Share Napisano Marzec 13, 2014 (edytowany) (Do ściany potem, na razie na II piętro ) (O ścianie będą infffaaaa)(Rozumiem, że o zamkniętej szafie w pokoju Luny już zapomniałeś?) Edytowano Marzec 13, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 13, 2014 Share Napisano Marzec 13, 2014 (edytowany) ((Wciąż pamiętam ale jak na razie mam tylko klucz do biblioteki...)) - Nah. Pewnie zwyczajnie podczas przemeblowania tak zostało.- Odwróciłem się wyszedłem z biblioteki.- Hmm. Zostało mi drugie piętro. Nie byłem w końcu na całym... - mruknąłem do siebie wchodząc po schodach prowadzących na górę. Edytowano Marzec 13, 2014 przez Ojciec Dyktator Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 13, 2014 Autor Share Napisano Marzec 13, 2014 (edytowany) ((To lecisz na drugie piętro(wchodzisz do małego holu i tam dalej są schody, jakby przedłużenie tych pierwszych))((Ja na razie znikam, baj ) Edytowano Marzec 13, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 13, 2014 Share Napisano Marzec 13, 2014 Przeszedłem przez mały hol. Podszedłem to schodów prowadzących wyżej. Popatrzałem na nie przez chwilę. - Musimy iść wyżej. - mruknąłem pod nosem. Wszedłem na wyższe piętro. Rozejrzałem się. - Co my tu mamy? - powiedziałem do siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 13, 2014 Autor Share Napisano Marzec 13, 2014 Było to małe pomieszczenie. Na wprost ciebie znajdowała się drabina. Jeden z paneli w podłodze dziwnie wystawał. Była tu jedna para drzwi. Jedne po lewej, drugie po prawej. Było tu ciemno jak w dymie króla Sombry. Interakcje: -Panel -Drzwi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Rozejrzałem się. Po chwili wyciągnąłem latarkę. Zacząłem oświetlać nią sobie pomieszczenie. - Ciemno tu jak w... - Rozejrzałem się już ze światłem. Jeden panel wystawał.- Dziwne...- pomyślałem podchodząc do niego i próbując go odchylić bardziej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 Lekko uniosłeś panel i zgarnęła cię chmara kurzu. Ekhem. Ekhem. Była tam tylko mała i ewidentnie stara karteczka. ((na razie jednak, zajmij się drzwiami. Wejście na strych jest jakoby co, zamknięte)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Schowałem kluczyk do torby. - Co takiego Luna może mieć w szafce? - pomyślałem. Odchrząknąłem z powodu kurzu. Rozejrzałem się jeszcze. Przyjrzałem się drzwiom. Podszedłem do nich i popchnąłem je. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 (edytowany) ((było dwoje drzwi )) Za tymi drzwiami była całkiem duża łazienka. Ciemność za oknem raz na jakiś czas była przerywana przez pioruny. Nie było tu nic wyróżniającego się. No może poza brudną wodą w wannie. I jakąś płytką, która nie była domocowana do reszty. Interakcje: -Płytka Edytowano Marzec 15, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Rozejrzałem się. - Ktoś tu się kąpał ? - pomyślałem. Rozejrzałem się jeszcze raz. Podszedłem do nieprzymocowanej płytki i postarałem się ją wyciągnąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 Po wyciągnięciu zobaczyłeś jakąś książkę i kartkę. Co bierzesz pierwsze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Położyłem płytkę obok siebie. Zacząłem patrzeć na zawartość ukrytego schowka. - Książka i kartka... - wziąłem książkę w kopytka i zacząłem się jej przyglądać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 Um...ta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 ((Dobrze że nie ponysutra...)) Przyjrzałem się książce. - Umm. Chyba nie jest mi to potrzebne. - pomyślałem odkładając książkę na miejsce i biorąc kartkę w kopytka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 Karteczka była fragmentem notatnika(rób dłuższe posty . Jak możesz, oczywiście) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Przeczytałem kartkę. - Biedna Renys... Cóż. Jej matka jest moim zdaniem straszna... Była... A może i jest...Kto wie... - schowałem kartkę do albumu. - Czyli kąpali się w tej wannie ta? No cóż. - pomyślałem rozglądając się po pomieszczeniu. - Chyba to wszystko. - kaszlnąłem. - Chyba się przeziębiłem. - pomyślałem wychodząc. Spojrzałem na drzwi naprzeciw. Podszedłem do nich popchnąłem je. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 (edytowany) Było to coś w rodzaju pralni. Na wieszakach, zasłaniających okno wisiały jakieś dostojne suknie. W rogu stały dwie pralki i jedna suszarka. Jakieś małe ,,coś'' leżało pod pralką. Interakcje: -,,coś'' -Zajrzyj do pralki Edytowano Marzec 15, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Rozejrzałem się. Popatrzałem na małe ,,coś'' podszedłem do tego i podniosłem to patrząc na to ze zdziwieniem. - Co to jest? Wygląda jak... Coś?- pomyślałem. ((No tu nie mam za bardzo jak się rozpisać...)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 (edytowany) To coś było specyficzne... Ta.... Edytowano Marzec 15, 2014 przez Elizabeth Eden Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Marzec 15, 2014 Share Napisano Marzec 15, 2014 Przyjrzałem się. - Renys była w ciąży? Więęc to wyjaśnia Cadance. I to dokładnie wyjaśnia. - odłożyłem test ciążowy na pralkę. - Z Serpentem zapewne... - pomyślałem. Spojrzałem na pralkę. - A co mi tam. To nie tak że znajdę tam trupa czy coś... - powiedziałem otwierając pralkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Marzec 15, 2014 Autor Share Napisano Marzec 15, 2014 Było tam pełno ubrań, które śmierdziały, jakby były tam całe wieki. Z jednej kieszeni wystawała strasznie zniszczona karteczka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts