Jump to content

Odcinek 1: The Return of Harmony, part 1 (Powrót do Harmonii, Część 1)

Lukiner
 Share

Recommended Posts

PL = napisy

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=JvZBD-8qWo0&feature=channel_video_title

ENG

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Hm-L-nRwacE&feature=channel_video_title

dla osób które nie lubią kolorowych napisów ~~~~ dubbing albo nic, taką mam zasadę (przynajmniej człowiek stara się podłapać ze słuchu coś tam z angola ... wiadomo ocb dla tych co ojczysty język to za mało)

aha i jeszcze jedno

WHERE THE F**K IS LUNA!

pojawia się legendarny Discord, który został pokonany jedynie dzięki współpracy Luny i Celestii, a jedynie widzimy panikującą Celestie ....

może uznała że Chaos jest spoko i poszła szukać rozbitej zbroii NMM, aby ją skleić i przyłączyć się do Discorda..... hej to nie taki głupi pomysł & I approve

/)^3^(\ so awesome idea

Spekuluje, że Luna < zmuszona była pewnie > wykradła te elementy, później sie wszyscy na nią fochną i ona wszystkich uratuje albo chociaż pomoże :|

Celestia powiedziała że tylko ONA była w stanie otworzyć skarbiec.... więc zostanę przy tym że Discord będąc tym potężniejszym stworzeniem niż 1 alicorn na bezczelu wszedł, zabrał i wyszedł po czym schował się na witrażu by zaczekać na resztę rengersów i przywitać się z nimi ^^

właśnie znalazłem idealny kawałek pod naszego oszusta

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=CPsYKDKCo6w

Deceiver = oszust, kłamca, judasz, fałszywiec, mistyfikator

lub

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Z7lw04Ek9bY

gotycki metal jest wspaniały <3

może wreszcie zrobię Pierwszy film Na YT[Czyt. Przetłumaczę odcinek]...

Łe tam, po co tłumaczyc, od tego jest octopus, większośc i tak zrozumiała o co chodzi, w tym ja, angielskie napisy by tylko pomogly w zrozumieniu szczegółów :P Np jak te jabłka biegały koło AJ to nie za bardzo zczaiłem, ale drugi raz oglądając już tak :D

Komus jeszcze przyszedl na mysl Makbet w scenie, uhm, 'przekabacania' Applejack? :P IMO, jeden z najlepszych odcinkow w ogole, troche mroczniejszy ale pilot tez taki byl. Zobaczymy jak beda wygladaly pozniejsze odcinki, ja mam nadzieje ze beda tak dobre jak 1.

@UP

Lol, mam oglądać jednocześnie film i czytać napisy na osobnych kartach ?

serio trzeba ci jeszcze dać to na tacy? cieęko zainstalować jakiś dodatek do firefoxa aby pobrać z youtube odcinek, a potem pobrać napisy (o ile się da) i obejrzeć w jakimś odtwarzaczu?

myśleć ludzie ;p potem pisać

• 1 month later...
  • 11 months later...

Z dubbingiem: cz.1 Powrót do harmonii

http://www.youtube.com/watch?v=Va3ZWnzDzbY&feature=relmfu

Odcinek jest git tylko wnerwia mnie głos Cheerilee i Discorda bo za mało w nim chaosu (ale fajny) Moje ulubione teksty: Cheerilee:Ta rzeźba symbolizuje zwycięstwo. Scootaloo:Fajnie,było by mieć taką w Lidze Znaczkowej Apple Bloom:Fajnie...Jeżeli jest się w czymś "zwyciężycielem" Sweetie Belle:To nie jest słowo! Scootaloo:A co ty jesteś,słownik? Rarity:Słyszałam o twoich kłopotach,Applejack i przyszłam ci pomóc...Ale nie mogę zmoknąć i się ubrudzić ani wychodzić z pod parasola.

Sezon 2 rozpoczyna się naprawdę ciekawie. Plusy: -Discord - świetna postać, 4 najlepsza. Ma idealnie dobrany głos, a jego zachowanie jest epickie. -Bardzo dobra fabuła. Jest wszystko ładnie wytłumaczone, skąd się wziął Discord, czym jest itp. -W końcu nasze główne postacie zostały, można to tak nazwać, pokonane. Uległy Discordowi, a nie że prują jak czołg i nic nich nie powstrzymuje. -Zakłopotana Celestia. W 1 sezonie zawsze miała banana na twarzy, była spokojna i miła. Teraz było widać, że była zakłopotana, zdenerwowana, a nawet przestraszona. -Cały ten chaos jest bardzo dobrze ukazany. -Zachowanie corrupted mane 6. Wyszło im to tak, jak powinno, czyli Pinkie nie używa podskoków do przemieszczania się oraz się nie śmieje, RD jest nie uczciwa (jakby wcześniej nie była :O), Flattershy jest chamska (i to jak), Rarcia chciwa (kocham ją gdy jest taka :D) a AJ kłamie. :O ~Discord tańczący na głowie Twilight. :discord2::P ~Discord chowa głowę za balon, odsłania, a tu głowy nimo, a balon zaczyna gadać. ~Rarity podbiega do ściany, w której jest diament, krzycząc "MINE!" HAH kocham ten głos! ~Rarity: "Ten wielki, piękny, olśniewający kamień JEST DIAMENTEM!", i to jak wypowiada 2 ostatnie słowa :D ~Twilight pomaga Rarity nieść jej "Diament", a ona: "Ale nie mysl, żeby mi go zabrać. Wiem, gdzie mieszkasz." HAHAHAH Minusy: -Odcinek jest w niektórych momentach troszkę nudnawy. Ocena:8/10 Odcinek bardzo dobry. Sezon 2 rozpoczyna się bardzo dobrze. Discord jest świetny, a jego chaos jest powalający. Corrupted mane 6 jest rewelacyjna. Zwłaszcza Rarity wyszła powalającą. Mimo że niektóre fragmenty są troszkę nudne, to jest ich mało, a reszta jest świetna.