Cahan Napisano Luty 21, 2015 Autor Share Napisano Luty 21, 2015 Kolejne bazgrołki. Kolor, bo jest szybszy i mniej pracochłonny niż ołówek. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Luty 22, 2015 Share Napisano Luty 22, 2015 Wow, fajne arty. Zwłaszcza Księżniczka Luna Zwłaszcza Kolorowanie, Co mi sprawia trudności. . I cóż ... Nie mogle się doczekać twoich kolejnych artów . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Marzec 17, 2015 Share Napisano Marzec 17, 2015 Epickie rysunki :3 Masz talent do rysowania alicornów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnuJ Napisano Marzec 17, 2015 Share Napisano Marzec 17, 2015 Foto 2. Like a Vietnam in 1970 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Marzec 17, 2015 Share Napisano Marzec 17, 2015 Z tej ostatniej, że tak powiem, serii rysunków Luna najbardziej mnie urzekła. Śliczne kolorki i urocza minka Zebra także ciekawa i ładnie wykonana, ale co do Celestii mam mieszane uczucia. Zbyt kanciasta i banalna moim zdaniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Marzec 20, 2015 Autor Share Napisano Marzec 20, 2015 To nie talent, to nuda i ćwiczenie ręki. Ceśka była robiona w Paincie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Marzec 20, 2015 Share Napisano Marzec 20, 2015 Fajna roślinka Najładniej chyba wyszła ci ta kapłanka (zapomniałam jej imienia xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Marzec 20, 2015 Autor Share Napisano Marzec 20, 2015 Isleen, bohaterka Kwiatu Paproci i Everyday a Little Death Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Marzec 20, 2015 Share Napisano Marzec 20, 2015 Aha, dzięki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 10, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 10, 2015 Znowu parę bazgrołów. Muszę w końcu odkopać ołówki i zrobić coś porządnego. No i przydałoby się w końcu zrobić ten komiks o redakcji. Pióro mi się rozwaliło, więc już nie mogę robić konturów tuszem. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrHappy Napisano Kwiecień 10, 2015 Share Napisano Kwiecień 10, 2015 Woow, coś pięknego! Me oczy czekają na więcej dzieł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Kwiecień 10, 2015 Share Napisano Kwiecień 10, 2015 Super rysunki. 10/10. Masz może Devianta? I czy rysujesz coś na zamówienie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 10, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 10, 2015 Mój deviantart: http://cahandariella.deviantart.com/gallery/ I tak, rysuję na zamówienie. Ale za opłatą i muszę w końcu zrobić journala z cennikiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 11, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 11, 2015 Nowy bazgroł, odkopałam ołówki 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Kwiecień 11, 2015 Share Napisano Kwiecień 11, 2015 Wow. Fajnie ci wyszedł, ten art. A zwłaszcza cieniowanie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 11, 2015 Share Napisano Kwiecień 11, 2015 Piękna praca ^^ I wielki plus za kreację. Bardzo mi się spodobała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 12, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 12, 2015 Kreacja jak kreacja - to bohaterka mojego fanfika o średniowiecznych kucach, dziwne by było, gdyby nie nosiła ubrań . A teraz coś na co parę osób czekało. Ustaliłam sprawę comissionów, wszystkie informacje tutaj: http://cahandariella.deviantart.com/journal/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 16, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 16, 2015 Coś nowego 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 21, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 21, 2015 I znów kredki (mogę je nosić na zajęcia no i jest z tym mniej roboty) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 5, 2015 Autor Share Napisano Maj 5, 2015 Rarity 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorelei Napisano Maj 5, 2015 Share Napisano Maj 5, 2015 (edytowany) Cześć Cahan, tak się złożyło, że poświęciłam chwilę na przejrzenie całej Twojej galerii, więc rzucę przy okazji komentarzem. Po pierwsze myślę, że milion razy lepiej wychodzą Ci prace ołówkiem, zwłaszcza podoba mi się ta "bazgroła". Udało Ci się wypracować całkiem urokliwy styl, chociaż na ogół twierdzę, że cieniowanie poprzez zamalowywanie dużych powierzchni grubym gryflem (widać fakturę papieru) jest dosyć nieprofesjonalne i preferuję szrafurę, co może być zboczeniem po próbach rysunku architektonicznego. Niestety nieprofesjonalizm mocno widać na obrazkach pokolorowanych kredkami lub tych z ciemnym konturem. Kojarzą mi się z dziecinnymi malunkami, taki styl wydaje mi się dość infantylny i niezbyt zjawiskowy. Znacznie lepiej wygląda u Ciebie bardzo subtelny kolor. Nie umiem stwierdzić, z czego to wynika, po prostu w moich oczach Twoja kreska źle się komponuje z kredkami. Mam też taką ogólną uwagę że często, nie wiem czy celowo, niezbyt fajnie zaburzasz kucykowe proporcje. Np. najnowsza Rarity ma zdecydowanie za długie i smukłe nogi. Rozumiem, że może to taka maniera, ale przy postaciach do wyglądu których przywykłam oglądając namiętnie serial trochę razi ; ) Edytowano Maj 5, 2015 przez Lorelei 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 5, 2015 Autor Share Napisano Maj 5, 2015 Na wstępie pragnę podziękować za szczerą opinię Sprawa jest prosta - ołówków nie mogę za bardzo zabrać na zajęcia, bo boję się że się poniszczą. Kredki mam tanie, zwykłe - stare Herlitze i Bambino 12 kolorów. Dlatego bez obaw biorę je na zajęcia bez strachu że się połamią. Lubię wychudzone i długonogie kuce. I szczerze mówiąc - serialowe pulpety mi się osobiście nie podobają. Inna sprawa, że lubię eksperymentować ze stylem. Tamten niby kolor to sam ołówek - po prostu robiłam zdjęcie przy świetle lampki i tak wyszło. Ciężko w moim wypadku mówić o jakimkolwiek profesjonalizmie i doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Jestem kompletnym samoukiem. Takim co nie korzystał nigdy z gotowych tutoriali ani nie rysował do wzoru. Rysuję by zabić czas na takich fascynujących rzeczach jak histologia, łacina i pierwsza pomoc. Staram się nad sobą pracować i sama widzę, że jakiś tam postęp jest. Oczywiście nie oczekuję cudu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorelei Napisano Maj 5, 2015 Share Napisano Maj 5, 2015 (edytowany) A myślałaś może o kredkach akwarelowych? Kolory bardzo zyskują kiedy są de facto zrobione farbką. Mogłabyś bawić się na zajęciach rysując, a w domu sięgać po wodę i pędzel Edytowano Maj 5, 2015 przez Lorelei Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Maj 5, 2015 Autor Share Napisano Maj 5, 2015 Mam Koh-i-Noory akwarelowe, ale one są akurat beznadziejne - jedne z gorszych kredek jakich używałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorelei Napisano Maj 5, 2015 Share Napisano Maj 5, 2015 Wybacz, niestety zawsze robię duże oczy kiedy ktoś posługuje się dokładnymi nazwami takich rzeczy. Umiem rozróżnić twardości ołówka . Znam w sumie osobę, która ma trochę podobny styl do Ciebie i poleca naokoło bardzo dokładnie przybory, bo pracuje w sklepie z nimi, tak w razie czego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się