Jump to content

Cahan rysuje

Recommended Posts

Ołówek daje większe możliwości, ale raz na jakiś czas potrzebuję urozmaicenia.

A dziś niekucowo. Jedna praca będąca połączeniem kredek i ołówka, i jedna ołówkowa.

keirwenien_colorful_by_cahandariella-d7w

hualong_pencil_by_cahandariella-d7wvghy.

Niestety przy smoczusiu aparat zwariował zupełnie i nie chciał za cholerę złapać ostrości, więc na razie wygląda to tak sobie. Spróbuję jutro zrobić lepsze zdjęcie.

Edited by Spring Apricot
Obrazek do spoilera.
  • Upvote 1

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Przeprowadziłam się i światło mam jeszcze bardziej o kant zadu, ale cóż... Prezentuję kolejne prace. Jak widać uczę się na medycynie...

tcb_cahan_by_cahandariella-d81f81a.jpg

cahan_zebra_by_cahandariella-d81f7xg.jpg

celestia_pencil_by_cahandariella-d81f7st

chrysalis_pencil_by_cahandariella-d81f7p

Edited by Spring Apricot
Obrazki do spoilera.
  • Upvote 1

Celestia ma nieco przydługi, spłaszczony pysk - przypomina wręcz kaczy dziób.

Zebra wyszła bardzo ładnie, podoba mi się zwłaszcza jej pyszczek - ta czarna łatka nadaje jej łagodnego, wręcz niewinnego wyglądu.

Chrysalis przydałby się dłuższy róg i mocniej zarysowane skrzydła - w jednym miejscu lekko zanikają, choć może to być artefakt zdjęcia/skanu.

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Dzięki wielkie za opinię.

Akurat długi pysk Celestii to zabieg specjalny, a Chrysia... No cóż... Kartka się pomięła, a zdjęcie też nie najlepsze.

Wrzucam kolejną pracę:

chrysalis_face_by_cahandariella-d83e8y2.

Edited by Spring Apricot
Obrazek do spoilera.

Oksymoron dziękuję za opinię :). A gałki oczne to jedna z moich bolączek, niestety. Albo wyjdą krzywe, albo zły ołówek wezmę na kontur... Ale pasmo jest imho urocze. Nowa praca:

dragon_by_cahandariella-d842rp4.jpg

Edited by Spring Apricot
Umieszczenie obrazka w taku img.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Fajne, ładnie rysujesz. Choć powiem szczerze, wolę szkice od "pokolorowanych", ale ogólnie rysunki super. Moim zdaniem mogłabyś rysować sceny z np. gier lub książek, np. Smocze dziecię( ze Skyrim'a) walczące ze smokiem, albo coś w tym stylu. To taka droba sugestia z mojej strony.

• 1 month later...

Dayan - powiem tak. Ja to wprowadziłam, bo nie mam czasu za bardzo rysiać nawet dla siebie. Kiedyś trzaskałam requesty na lekcjach, a teraz uczę się, piszę bądź mam ćwiczenia. MLK? Raczej mnie na nim nie będzie. W wakacje trwa sezon larpowy  :fluttershy4:. No i liczę się z tym, że będę miała poprawki. Dziś postanowiłam dokończyć parę szkiców i tyle - a mam ich jeszcze sporo, czas wypełniać.

Może kiedyś Ci Dayana Daya narysuję. Jak będzie mi się akurat chciało, będę miała czas i siły. Rysowanie bez weny nie ma sensu. A ja wzięłam nieco za dużo na siebie.

Wiesz Burning... Szkic mogę załatwić, ale i tak pewnie będę to kolorować, bo nie lubię zostawiać niedokończonych rzeczy. I nie wiem też jak z kolorowaniem by Ci to wyszło, bo ja to robię kredkami i tuszem. A zdjęcia robione tosterem.