FireFly Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 co wy o tym sądzicie ? ja bardzo bym chciała żeby wszystkie nimi były ale raczej nie ma szans na coś takiego :( 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozia Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 Mnie to jakoś nie przekonuje...zresztą, nie wyobrażam sobie na przykład Applejack w roli princessa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) W serialu byłoby to skrajnie bezsensowne nadużycie, ale w fanartach a nawet w fikach... czemu nie? Ja bym chętnie zobaczyła AJ w roli hardcorowej księżniczki ;D ...Pinkie jako alicorn... czekoladowy deszcz padałby wiecznie. Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez Burning Question 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IommIPony Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) Nie!!! NOPE i nic z tych rzeczy. Czemu?... Wyobraź sobie czarującą Pinkie...(łatwo się domyślić jakie jaja będą) Albo latającą Applejack. Ma być jak jest teraz, gdy by wszystkie były alicornami to serial kupy by się nie trzymał. Wystarczająco dużo było hejtów na Twilight. Powiem tak każda z mane 6 ma w sobie coś szczególnego a alikornizacja może zakrzywić ten obraz. Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez IommIPony 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie wyobrażam sobie Fluttershy jako Alicorna. Dla mnie Alicorn to księżniczka. Ile ich może być? Same fanarty jakoś mnie nie przekonują, a co dopiero oficjalne wersje w serialu. Chociaż obawiam się, że po tym co stało się z "drzewoteką" może do tego dojść. Ale wracając do tematu wolę te standardowe, serialowe wersje. Przykładowa Fluttershy jako Alicorn, nie byłaby już odpowiednikiem mnie. Niestety, my jako fani możemy jedynie patrzeć co wyrabia Hasbro... :( Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez Triste Cordis 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 Sensu fabularnego tutaj bym nie widział. Twi od przedszkola była nauczana i kierowana w tym kierunku. Miała wpajane wszelkie wartości i etykietę. Pozostała kompania jest dziełem przypadku, przyjaźni z ową główną bohaterką. Mimo że reprezentują wartości Elementów Harmonii nie są przygotowywane na panowanie nad królestwem, w razie nie dyspozycyjności, którejś z księżniczek. Dodatkowo im więcej księżniczek tym sytuacja na poletku międzynarodowym zaczyna się pogarszać. Ale to są gdybania naszej logiki (przynajmniej mojej). Tutaj musimy wziąć pod uwagę Hasbro i jego plan finansowy, który musi zostać spełniony po przez sprzedaż nowych zabawek. Musi on zaproponować coś nowego, byśmy my oraz dzieci i ich rodzice mieli na co wydawać pieniądze. Hasbro jest firmą, którą głównym dochodem jest własnie sprzedaż licencyjna. Dodanie skrzydełek i/lub rogu sprawia im dodatkowe pole do popisu, lecz takiego zabiegu nie spodziewałbym się wcześniej niż na 6 sezon lub późniejszy. Aktualnie mamy odmienione Mane6 przez elementy plus nowy zameczek. Więc sprzedaż nowości będzie utrzymana. Jak to się rozwinie zobaczymy w przyszłości. Scenarzyści zawsze wymyślą jakąś historię dla potrzeb zmian wizerunku klaczy i nic na to nie poradzimy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 Ja pójdę o krok dalej zróbmy ze wszystkich kucyków alicorny będzie równo i sprawiedliwie, bo przecież nikt nie powinien być gorszy w tym idealnym świecie. Każdy będzie idealną księżniczką a świat będzie lepszy, a że będzie wiało ze wszystkich stron nudą no cóż takie życie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) Myślę, że założycielka tego tematu poprzez alikorny nie miała na myśli automatycznie zmiany wszystkich w księżniczki, tylko po prostu nową wizję wyglądu- w jej opinii ładniejszą. Dlatego aż tak mi to nie przeszkadza. Może nawet nie miała na myśli zwiększenia ich magicznych mocy przez to. Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez Burning Question Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Littlepip Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 Nie wiem na ile to coś jest autentyczne, ale jeśli jest to prawdą: To wizje mogą się spełnić. Z resztą po co by były "zwykłym" kucykom trony w zamku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Czerwiec 23, 2014 Share Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) Ja sobie nie wyobrażam, już sama przemiana Twilight mi się nie podoba. Wolałem ją pod postacią zwykłego jednorożca . Są już 4 księżniczki i wystarczy. Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez KamilPL 94 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Ja pójdę o krok dalej zróbmy ze wszystkich kucyków alicorny będzie równo i sprawiedliwie, bo przecież nikt nie powinien być gorszy w tym idealnym świecie. Każdy będzie idealną księżniczką a świat będzie lepszy, a że będzie wiało ze wszystkich stron nudą no cóż takie życie.Książę Big Mac Już to widzę. Ale z drugiej strony, to właśnie serial ma napędzać sprzedaż zabawek. Serial to tylko dodatek. Jeśli zmienią Mane6 w księżniczki... trudno, ale będzie to gorsze niż najgorsze odcinki wszystkich 4 sezonów razem wzięte. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
applejack1234 Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Nie widzę jakiegokolwiek powodu by zmieniać mane 6 w alicorny. Alikorny są rzadkością w serialu jest ich raptem 4, a tu naglę robi się 9 bez sensu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alekseł Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Wg mnie byłoby to dobre pod warunkiem, że stałyby się nimi w ostatnim odcinku, ostatniego sezonu ;-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karcia Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Według mnie mogły by się zmienić w alikorny pod koniec każdego sezonu ( 9 sezonów, marzenie) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.a.b Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Ad " tylko 4 księżniczki" topic. Wg oficjalnego pamiętnika Księżniczek, alicornów jest więcej i to jest traktowane jak inna rasa, więc czy Księżniczki są wyjątkowe? Tak, ale nie z powodu pochodzenia. Uprzedzając pytanie, a gdzie są, odpowiadam, że nie zostało to wyjaśnione, lecz wiadomo jest to, że raz - nie są nieśmiertelne i starzeją się, lecz w innym tempie niż reszta kucołeństwa plus do tego Starswirl wciąż dycha i ma się dobrze. Więc sądze, że kiedyś będzie cały nalot Ali, więc zaprawdę powiadam wam - uspokójcie swoje rustled jimmies! Ad cały topic Dla równouprawnienia byłoby to fajnie, by każda stała się Alicornem, ale czy to byłoby fajne ze względu na całokształt? Sprawa wątpliwa, jak sama alicornizacja Twalot. Znając życie, doczekamy się tego prędzej czy później, ale kiedy - czas pokaże. Dla mnie to wszystko jedno, ale nie powiem Rarity zaliczyła alicornizację w Pinkie's Pride i jakoś Butthurta nie było. Poza tym Flutterlestia wyglądała uroczo! Podsumowując - niech się dzieje wola scenarzystów! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Wg oficjalnego pamiętnika Księżniczek Co to jest? O_O zaliczyła alicornizację To są błędy w animacji . Rainbow regualrnie gubi skrzydła i staje się ziemniakiem, tak samo Rarity w Spike at your service straciła róg. Wracając do tematu, to jestem zdecydowanie na nie. Już Twilicorn zaburzył pewną równowagę serialu i stał się z tego powodu backgroundem. Applejack jest kwintesencją ziemniaka i dzięki temu jest piękna. Nie widzę sensu takiej zmiany ani tym bardziej rozsądnych, niekiczowatych rozwiązań fabularnych. Równie dobrze może pojawić się nagle zreformowany Sombra, Nightlight okaże się klaczą, a Spike kozą. Można, ale po co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.a.b Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 (edytowany) Ad SPIDI http://www.amazon.com/Little-Pony-Chronicles-Princesses-Friendship/dp/0316282243 Zapraszam, ja to już mam za sobą ;3 Edytowano Czerwiec 24, 2014 przez M.a.b Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Aspitia Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Dla mnie by to było nawet ciekawe jak wszystkie by były alicornami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Takie buty... cóż, to nie jest temat do dyskusji o kanoniczności produktów poza serialowych, jednak spoko Od kiedy w jednej takiej książce przeczytałem, że "Twilight wyszła z domu i poszła do biblioteki", to mam więcej niż ograniczone zaufanie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.a.b Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Tylko, że ten pamiętnik napisała Amy Keating Rogers, co jest związana z tworzeniem Kanonu, więc tutaj raczej będę na tym się opierał. EoT związany z tym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Wave Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Całe mane 6 jako alicorny? Pamiętam, jak przy premierze odcinka z księżniczką Twilight stwierdziłem, że rzucę MLP, jeśli to samo stanie się z resztą mane 6. Tak więc nie, bo... Miałbym wrażenie, że oglądam jednak bajkę dla dziewczynek, a nie coś, wokół czego zgromadził się tak wspaniały fandom. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyoko Napisano Czerwiec 24, 2014 Share Napisano Czerwiec 24, 2014 Na stałe - nigdy. Żadna z pozostałych klaczy nie nadaje się na alicorna. Poza tym, wyobraźcie sobie, co by się działo, jakby taka Pinkie otrzymała róg... Na chwilę, tak jak to było z tęczowymi mocami, o które tak wszyscy bóldupili - czemu nie. W fanfikach/na fanartach - jak najbardziej! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radmor Napisano Czerwiec 26, 2014 Share Napisano Czerwiec 26, 2014 Mane 6 jako alicorny? NOPE NOPE NOPE Nope... Wystarczy, że przeżyłem "księżnikowacje" Twilight, to teraz pozostałe? To zalicornizować najlepiej całą Equestrię Przez takie cuś serial straciłby swoją pierwotną formę i indywidualność każdej z bohaterek. A i na dodatek trzeba by zmienić nazwę na cos w stylu "My Little Princesses" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeDanielosek Napisano Czerwiec 26, 2014 Share Napisano Czerwiec 26, 2014 Mane 6 jako alicorny? Na 1 odcinek może być, że niby coś Twi nie wyszło albo coś w tym stylu. Jeśli jednak na stałe to nie widzę reszty jako alicorny(szczególnie Pinkie) , po za tym czemu tylko 5 kucy, zmieńmy w alicorny całą Equestrię . A tytuł zmieńmy na "Wszyscy jesteśmy Alicornami" 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarred Napisano Czerwiec 27, 2014 Share Napisano Czerwiec 27, 2014 Szczerze wątpię że do tego dojdzie. Każdy kucyk z Mane 6 ma swój wygląd, dzięki czemu można go łatwo rozpoznać. Oprócz tego, jestem zdania że na początku twórcy dobrali atrybuty (skrzydła/róg) do znaczków. Przyzwyczailiśmy się do tego, jak wyglądają, a alicornizacja Twilight w mojej opinii nie była drastyczną zmianą, ponieważ dostała tylko skrzydła. I szczerze powiedziawszy wątpię że Hasbro zdecyduje się na taki ryzykowny krok, bowiem zmieniłoby to wygląd każdej z głównych bohaterek, co mogłoby się negatywnie odbić na sprzedaży zabawek itp. (Ja np. nie wyobrażam sobie Applejack ze skrzydłami, a Rainbow Dash z rogiem ). To jednak jedynie moje subiektywne zdanie, gdyż nic jak narazie nie wiemy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts