Delfinek Keola Napisano Sierpień 21, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 21, 2012 Najnowsza aktualizacja poszła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Gdy czytałam From the mouths of filles słuchałam tego: Polecam. Z tą muzyką tekst jest 20% bardziej wzruszający. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.E.F.S Napisano Wrzesień 6, 2012 Share Napisano Wrzesień 6, 2012 Dla fica Rise of Equestria najlepij pasuje ten kawalek Lindsey Stiriling - Crystalyse Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FubuDorweCie Napisano Wrzesień 15, 2012 Share Napisano Wrzesień 15, 2012 Do cupcakes pasuje to: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matalos Napisano Wrzesień 15, 2012 Share Napisano Wrzesień 15, 2012 Ja do Cupcakes słuchałem Dodaje masakrze niepowtarzalny klimat. Dodatkowo do wszystkich crossoverów włączam soundtrack z danego uniwersum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Październik 3, 2012 Share Napisano Październik 3, 2012 Jakoś mi się ostatnio odwidziało i zacząłem słuchać wszystkiego co lubię nie ważne co czytam.. To znaczy w pewnych granicach, nie będę słuchał Slipknota czytając dramat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Październik 4, 2012 Share Napisano Październik 4, 2012 cóż jako że mój już powstający, ale jeszcze nieopublikowany fan fic jest crosoverem Mlp x Lok to polecam słuchać przy nim Soundtracka z tych gier Polecam go też słuchać do innych ficów mrocznych nie należących do działu MLS lub MLN do walki lub gdy następuje nagły zwrot akcji Lament Ariel przy spokojniejszych momentach Dark Forge theme Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sne Napisano Październik 23, 2012 Share Napisano Październik 23, 2012 Co w przypadku, gdy czyta się songfic? Ktoś w ogóle lubi songfiki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Keola Napisano Listopad 13, 2012 Autor Share Napisano Listopad 13, 2012 Kolejny update, mamy już 14 ficów, jeżeli ktoś ma jakieś utwory, to dalej proszę przesyłać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravebow Napisano Listopad 19, 2012 Share Napisano Listopad 19, 2012 To może ja też coś dodam od siebie: Tej playlisty używam przy pisaniu mojego "Broken Bonds" Dosłownie KAŻDY utwór został wykorzystany przy pisaniu Lista jest ciągle uaktualniana i poprawiana (niektóre utwory są usuwane i trzeba poszukać nowych źródeł). Nazwa mówi sama za siebie: Mamy tutaj do czynienia z głównie z muzyką orkiestrową (choć znajdzie się i elektronika). 100% epickości. Nadaje się głównie pod FF pełne patosu/epickości/walki dobra ze złem. Chociaż spokojniejsze utwory też się znajdą. Dla każdego coś miłego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esteban Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 Nie czytałem do tej pory zbyt wiele fanficów, ale jeśli to robiłem to wyłącznie słuchając jednego z poniższych utworów: http://www.youtube.com/watch?v=5vHk8UgTESU&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=BKwN1fmgkrI&feature=relmfu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jag_a Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Muza do fica... Dobra sprawa, ale zdecydowanie lepiej czyta się w ciszy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightyblue Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 Ja jak czytam to włączam Equestria.fm fajne nuty tam lecom Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenitaPegazica Napisano Styczeń 16, 2013 Share Napisano Styczeń 16, 2013 W moim przypadku muzyka też dużo pomaga. Bez muzyki jest mi trudniej wyobrazić. Może dlatego, że moja dusza jest artystyczna?(rysunki, opowiadania, piosenki) Jak cokolwiek czytam to musi być muzyka. Jeśli czuję, że coś nie pasuje mi w ten układ to muszę zmienić piosenkę na np. szybszą, czy też w innym gatunku. A do fanficów to znalazłam to Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jag_a Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 Mi muzyka zawęża horyzonty. Jak siedzę w ciszy, to mam masę pomysłów, ale gdy włączę muzykę to od razu skupiają się one w jeden strumień. Wtedy właściwie nie wiem co piszę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celofyz Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Ja nie wyobrażam sobie czytania dobrego Fica, bez dobrej muzyki, którą zawsze dobieram po przeczytaniu prologu, aby pasowała do klimatu. Według mnie, do Past Sins, bardzo dobrym wyborem był spokojny, smutny utwór The Unforgiven zespołu Metallica. http://www.youtube.com/watch?v=TUHFfR8hWcA Do FanFica Wieczna Wojna (przepraszam, jeśli nazwę pomyliłem, dawno nie czytałem) pasuje utwór Ruina Imperii zespołu Sabaton. Przede wszystkim przez dramatyczny nastrój tego utworu. Tego samego utworu słucham przy Crysis: Equestria oraz Fallout: Equestria. Do wszelkiego rodzaju shipów polecam Stripe X - Song For Her http://www.reverbnation.com/stripex/song/12184736-song-for-her Oraz utwory zespołu Nightwish z albumu Wishmaster. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonic Napisano Luty 17, 2013 Share Napisano Luty 17, 2013 Jeśli komuś zdarzyło się czytać moje opowiadanie, niektóre momenty (linki oznaczone na niebiesko) wykorzystują muzykę z serii Ace Combat w celu wprowadzenia atmosfery. Sam zresztą pisałem to opowiadania pod wpływem tych utworów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anekito Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 Ja słucham czego tylko się da, jak się "wczytam", to i tak nic nie słyszę, nawet muzyki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 Ok, Shylitude prawie skończone. Pozostało kilka stron, zakończenie i epilog (mam dość pisania na dziś... sen mnie łamie). Dwa, trzy dni i wersja "beta" gotowa. W związku z tym lista utworów (uaktualniana z czasem), które mniej więcej oddają klimat pewnych wydarzeń. Rozdział 1 - Burza (Ziemia) edit jutro gdy się wyśpię Rozdział 5 (na zaostrzenie apetytu) W pewnym momencie przyda się coś takiego (sama muzyka... no chyba że wyobrazicie sobie, że ci ludzie to kucyki, a na scenie macie Vinyl Scratch ): PS. Wielka prośba - nie kasujcie tego postu. Chcę znaleźć jak najlepsze utwory do rozdziałów / wydarzeń. A to może potrwać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Marzec 18, 2013 Share Napisano Marzec 18, 2013 Temat umarł. Miesiąc bez jakichkolwiek postów. Zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum. Jeżeli pojawią się chętni na jego reaktywację to proszę o kontakt przez PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Reaktywowany na prośbę Djsound. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Kwiecień 7, 2013 Share Napisano Kwiecień 7, 2013 A ja dam taki oto utworek do smutnych fanficków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Skoro temat ożył na prośbę mojego nieaktualnego już nicku to wrzucę utwory, które póki co udało mi się znaleźć do opowiadania. Aha i jeszcze jedno. To bardziej "muzyka inspirowana opowiadaniem / wydarzeniami z opowiadania" (taki tam soundtrack ), ale jeśli ktoś chce to na upartego może słuchać ich w trakcie czytania. UWAGA. NIE SŁUCHAĆ PRZED PRZECZYTANIEM OPOWIADANIA. Muzyka, jej rodzaj, nastrój może zdradzić zbyt wiele. Shylitude: - lista jest niekompletna Party time (od 2:25) - słuchaj - Impreza u applejack Shylitude I miss you... - - Epilog Więcej - mam nadzieję, że jak najszybciej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 19, 2013 Share Napisano Maj 19, 2013 Temat umarł po raz kolejny i znika w archiwum. Z powodu minimalnego zainteresowania teraz do przywrócenia potrzebna będzie prośba co najmniej 3 osób. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts