Cava Herondale Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 (edytowany) Szlachetni użytkownicy forum! Nadszedł czas na przedstawienie Wam pierwszego od bardzo długiego czasu konkursu w dziale Cadance. Długo zbierałam się do tego, aby go utworzyć, więc mam nadzieję, że znajdą się osoby z lekkim piórem i ołówkiem (lub ktokolwiek), kto będzie czuł się na siłach, aby wziąć w nim udział. Tematem przewodnim naszego konkursu jest oczywiście miłość. Uczestnicy mają około miesiąca na napisanie wiersza, opowiadania lub narysowanie rysunku. W tekstach/artach nie mogą znajdować się clopy! Jeśli doszukamy się czegoś takiego podczas przeglądania prac, użytkownik może spodziewać się surowej kary. Zostaliście ostrzeżeni. Można dołączyć do sekcji wierszy lub fanficów. Wybór należy do Was. Osoby, które chcą zgłosić się do więcej niż jednej sekcji powinny poważnie się nad tym zastanowić. Jeśli okaże się ponad Wasze siły i nie starczy Wam czasu, nie będę przedłużała terminów. Zasady konkursu: 1. Przestrzegamy ogólnego regulaminu forum, czyli uważamy na treść naszej pracy. 2. Nie oddajemy prac po danym terminie. Avatar i Regent mogą tego nie uznać. W konkursie biorą udział również inne osoby i nie mamy obowiązku dostosowywać go pod jednego czy dwóch uczestników. 3. Teksty nie powinny składać się z 3 linijek bezsensownego tekstu. 4. Prace wysyłamy do Avatara, bądź jego Regenta (do mnie lub Adviliona). 5. Za jakikolwiek plagiat użytkownik będzie natychmiastowo dyskwalifikowany. Nagrodą oczywiście jest odznaka Bohatera Imperium! Sekcja wierszy: 1. Uszatka 2. Sajback Gray 3. Celly 4. Erast 5. Shine Star 6. Dark Feather 7. Sekcja fanficów: 1. RexCrusader 2. Discordia 3. Triste Cordis 4. Seluna 5. kumaty96 6. Arkane Whisper Sekcja rysunkowa: 1. Black Fox 2. Celly 3. Lunar_Isbre 4. Berette 5. Mici124 6. 7. Każda sekcja jest oceniana z osobna. W każdej są 3 miejsca na podium. Oficjalny termin: 20.12.2014 Edytowano Grudzień 6, 2014 przez Advilion 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Czym dokładnie są te sekcje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 (edytowany) Czym dokładnie są te sekcje? zapisujesz się czy chcesz pisać wiersz, fanfic czy rysować. Lis zgłasza się do rysunkowej . Mam pytanie. Czy na rysunku mogą być przedstawione najróżniejsze kucyki i OC ? Czy musi być na nich wszystkich Cadance ? Można zrobić obrazek w programie komputerowym czy musi być na kartce? Edytowano Listopad 15, 2014 przez Black Fox Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Podpisuję się pod pytaniem Lisa. Jest jakaś ustalona definicja miłości, np. tylko pairingi, czy miłość innego typu też się liczy? Chodzi mi np. o miłość rodziców do dziecka i tak dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 RexCrusader zgłasza się do sekcji fanficów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Zgłaszam się do sekcji rysunkowej. Czy jeśli w ostatniej chwili zdecyduję się przystąpić do sekcji wierszy, a nie będę zapisana, będę mogła rzutem na taśmę, czy takie wysłaie nie będzie się liczyło? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 15, 2014 Share Napisano Listopad 15, 2014 Zgłaszam się do sekcji wierszy. Pisanie piosenek idzie mi jak na razie dobrze więc myślę, że z wierszem też się uda~ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Nie wiem do której seksji się zapisuję bo wena nie wybiera i przychodzi kiedy chce w dowolnej formie. Ale spróbuję coś z siebie wykrzesać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Zapisuję się do sekcji fanfików. Nie można przepuścić takiej okazji na trening. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Biorę się za opowiadanie. Dawno nie napisałem nic na konkurs Czy wysyłanie tekstu do Avatara jest konieczne? Być może uczestnicy mogliby umieścić linki do GD. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Listopad 16, 2014 Autor Share Napisano Listopad 16, 2014 (edytowany) Mam pytanie. Czy na rysunku mogą być przedstawione najróżniejsze kucyki i OC ? Czy musi być na nich wszystkich Cadance ? Można zrobić obrazek w programie komputerowym czy musi być na kartce? Mogą być wszystkie kucyki, jakie tylko chcecie. Nie musi być tam Cadance. I technika jest oczywiście dowolna. Możesz rysować na kartce lub w programie. Nie każdy potrafi rysować na komputerze i nie każdemu wychodzi rysowanie na kartce. Wszyscy mają równe szanse. Podpisuję się pod pytaniem Lisa. Jest jakaś ustalona definicja miłości, np. tylko pairingi, czy miłość innego typu też się liczy? Chodzi mi np. o miłość rodziców do dziecka i tak dalej. Napisałam w swoim poście "miłość", a może się ona objawiać w wielu formach, więc jeśli napiszesz o miłości rodziców do swojego dziecka, to nie będzie to uznane jako błąd. Czy jeśli w ostatniej chwili zdecyduję się przystąpić do sekcji wierszy, a nie będę zapisana, będę mogła rzutem na taśmę, czy takie wysłaie nie będzie się liczyło? Jeśli będzie to jeden przypadek, to będę mogła przymknąć na to oko, ale jeśli więcej osób będzie postępować w taki sposób, będę zmuszona tego nie uznać. To by było już przekroczenie pewnej normy. Czy wysyłanie tekstu do Avatara jest konieczne? Być może uczestnicy mogliby umieścić linki do GD. W regulaminie nie zakazałam niczego takiego, więc oznacza to, iż nie jest to zabronione. Ale jednak zalecałabym wysłanie do opiekunów. Edytowano Listopad 16, 2014 przez Cava Schreave Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Discordia Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 (edytowany) Cava, Triste zapisał się do fanfików, jak wynika z treści zgłoszenia. Ohh przepraszam. Wpisałam go nie do tej sekcji. Dziękuję za spostrzegawczość. ~Cava S. Edytowano Listopad 16, 2014 przez Cava Schreave Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Zapisuję się do sekcji wierszy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Czy drugie i trzecie miejsca też otrzymują odznaki? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Listopad 16, 2014 Autor Share Napisano Listopad 16, 2014 Czy drugie i trzecie miejsca też otrzymują odznaki? Tak. Odznaki są dla pierwszych 3 miejsc. Jeśli poziom prac będzie duży, możliwe są również specjalne wyróżnienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Listopad 16, 2014 Share Napisano Listopad 16, 2014 Zapisuję się w takim razie do sekcji rysunkowej :3 Dziękuję za odpowiedź! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 W takim razie zgłaszam się do sekcji wierzy. Pomysł mam, ale czy wena będzie to nie wiem. Wolę się zgłosić zawczasu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berette Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Cóż... w sumie mogę się zgłosić do sekcji rysunkowej, ale czy znajdę czas na nabazgranie czegoś nie jestem pewna... pomysł w każdym razie mam, więc to już coś :'D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mici Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Zapisuje się do rysunków! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erast Napisano Listopad 17, 2014 Share Napisano Listopad 17, 2014 Zapisuję się do sekcji wierszy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Listopad 20, 2014 Autor Share Napisano Listopad 20, 2014 Pamiętajcie, że wciąż są wolne miejsca! Chętnie przyjmiemy kolejnych uczestników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 (edytowany) Dokładnie. Niech ktoś zgłosi się, do sekcji opowiadań. Nie chcę zająć najgorszego możliwego miejsca. Piąte? OK, ale czwarte? "So close... so far" Edytowano Listopad 20, 2014 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrokenRC Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 (edytowany) Takie pytanie, jaki jest limit słów? A co do zajmowanych miejsc, to ja zajme ostatnie, bo nie znam się na miłości. Edytowano Listopad 20, 2014 przez RexCrusader Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Listopad 20, 2014 Share Napisano Listopad 20, 2014 Mam pytanie co do wierszy. Rodzaj utworu jest dowolny czy musi być z rymami? I jeszcze czy może to być wiersz o np. zerwanej miłości, albo nieodwzajemnianej, innymi słowy smutny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Listopad 20, 2014 Autor Share Napisano Listopad 20, 2014 Takie pytanie, jaki jest limit słów? Nie ma żadnego. Możesz mi nawet napisać na 10 stron. Mam pytanie co do wierszy. Rodzaj utworu jest dowolny czy musi być z rymami? I jeszcze czy może to być wiersz o np. zerwanej miłości, albo nieodwzajemnianej, innymi słowy smutny? Nie musi być z ryrami. Wiersz bez rymów to wciąż wiersz. I jak najbardziej może być również smutny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts