Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 @Blanry - Zaiste, naprawdę ciekawy przedmiot. - odparł. *bierze złoty kawałek "czegoś"* @Frey Po przejściu kilku metrów, zauważasz w oddali, po lewej stronie duży napis "Biżuteria | Skup złota" napisany językiem elfickim na kawałku dużego drewna przyczepionego do niewielkiego, średniego straganu. Po prawej stronie widzisz jakieś małe zgrupowanie, liczące z 20 osób. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 ( Obiecuję poprawę ;p) Hobbitka przyjrzała się szepczącym. Coś ją tknęło - skoro strażnicy mówili coś o "dziwnych rzeczach", możliwe, że Ci tam rozmawiali właśnie o tym. Niby od niechcenia stanęłą blisko nic i zaczęła się przysłuchiwać ich rozmowie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 Słyszysz taki oto dialog: - No ale co z tym zrobimy? - zapytał "1" - Nie wiem, przecież nie oddamy go strażnikom. - stwierdziła "2" osoba - Ale poco to komu zgłaszać? Pogrzało Cię? - odparł "3" - To zostawiamy go tam czy wracamy po niego? - zapytała. (2 os.) - Shhh, ktoś nas chyba podsłuchuje.. - stwierdził "1" "1" Zaczął się rozglądać i Ciebie zauważył, patrzy się w Twoją stronę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 -Skąd w ogóle jesteście? - Zapytał Blanry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 - Tak. Ja. - uśmiechnęła się do nich z rozbrajającą szczerością. - Ale spokojnie, nie mam złych zamiarów. Słyszałam tylko, że w mieście dzieją się dziwne rzeczy... Panowie coś o tym wiedzą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 @Blanry - Ja jestem z Rohan'u, a raczej za dziecka tam mieszkałem, Verlith się nazywam, miło mi. -odparł Twój kolega ze złotym przedmiotem. - Ja przybywam z Rivendell, mieszkałem tam ze swoją żoną, jak byłem mały to także mieszkałem w Rohanie, i stamtąd znam Verlith'a, zwę się Argorn, także mi miło. -odparł ten, który "odpowiadał za wszystkich" Reszta nie skupiła się na Twoim pytaniu i była pochłonięta rozmową pomiędzy sobą. @Milka - Nie, nic nie wiemy, chodźmy stąd, niebezpiecznie tutaj o tym gadać.. *grupka sobie odchodzi* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 -Z Rohanu? Ja też - Uśmiechnął się Blanry - Gdzie zmierzacie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 - Aktualnie nigdzie, planujemy zostać tu gdzieś z miesiąc. A czemu pytasz? - zapytał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 - Z czystej ciekawości - Powiedział Łucznik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 - Nie chciałbyś się do nas dołączyć? Dosyć miłą osobą jesteś. Masz kogoś ze sobą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 - Niebezpiecznie, fakt. - rzekła Milka, częściowo do siebie. Przez chwilę patrzyła, jak grupa nieznajomych odchodzi - Ale skoro jesteście takimi idiotami, - pomyślała, - że gadacie o tajemnicy w Centum miasta... może nie zauważycie, jeśli pójdę za wami, hm? ( poprawcie mnie, jeśli się mylę: Hobbity, jak chodzą, nie wydają żadnego dźwięku, tak?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 -Tak jakby... Ale nie do końca... Cóż... Nie, nie mam nikogo ze sobą, albo ujmę to inaczej... Wy mi wyglądacie na towarzyszy bardziej rozsądnych od hobbita płci żeńskiej i człowieka który zawsze jest na hop do przodu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 (jeżeli chcą to tak, ale musisz być nie zauważona, trzeba będzie rzucić D24 , zaraz Ci wylosuje punkty zręczności, zapiszesz sobie.) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 ( dobra... Ale dla jasności: co to jest D24?) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 (według D24 masz 18 punktów zręczności, zapisz sobie, a żeby pójść za nimi musisz mieć 17, więc ledwo ) D24 wykazuje 18 punktów zręczności, a gra wymaga 17, udaje Ci się zakraść za nimi niezauważoną, nawet nie usłyszeli Twoich cichych kroków. @Blanry - Hmm, no cóż, zatem dołącz do nas, z chęcią przyjmiemy łucznika. (D24 - Dice 24, kostka która ma 24 punkty, w moim przypadku to jest 4x D6 czyli D24 (4 kostki po 6 maksymalnych)) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 -Cóż... Przygoda to coś, czego szukam od dwóch lat, a z wami na pewno coś będzie się działo, więc przyjmuję propozycję - Powiedział Blanry Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 ( Yay ^^ dziękuję) Milka zakradła się za grupą nieznajomych, przysłuchując się ich rozmowie. Była czujna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 @Milka (nie dziękuj mi tylko szczęściu i kostkom, ja nie fałszuje w losowaniach) Zakradasz się i widzisz że o czymś rozmawiają, słuchając ich rozmowy słyszysz taki dialog: - Dobra robimy tak, idziemy po niego do tej chatki i wyciągamy go stamtąd. - Ale jak chcesz to zrobić? - Normalnie, pójdziemy, wyważymy drzwi, Arien weźmie go na ramię i uciekniemy. - Bo Ty myślisz że to takie proste.. - Bo to jest proste! Musimy to zrobić przed północą, zanim go zabiją. - SHHHHHHHHHH! Ciszej, chcesz żeby ktoś nas usłyszał? - PRZECIEŻ TUTAJ NIKOGO NIE MA! - krzyknął. *jeden z nich rzucił się na krzyczącego i dźgnął go nożem* - Coś ty odpierdolił!? - Pozbyłem się problemu.. - A jak sobie bez niego poradzimy? - Normalnie, pójdziemy tam we 3, zabierzemy go i uciekniemy, tak jak mówiłem. - A co z nim zrobimy? - Zostawmy go tutaj, nigdy się nie dowiedzą kto to zrobił. - Jesteś popierdolony. - Nie gadaj tylko chodź. *odchodzą w głąb korytarza* Osoba która została dźgnięta nożem dalej żyje i próbuje wstać, niestety bez skutku. - Pomocy! @Blanry - Zatem witaj w naszych szeregach! *śmieje się i przytula Cię jak brata* - Czyli mówisz że pochodzisz z Rohanu? A jak się nazywasz? pyta Verlith *siada* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coolgat3 Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 -Blanry. - Odpowiedział i kontynuował - W Rohanie miałem szkolić się na strażnika ale później zmieniłem zdanie i zacząłem podróżować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 - Blanry, powiadasz, ładnie Cię Twoi rodzice nazwali, miło gościć Cię w naszych szeregach. - Myślałem że skojarzę Ciebie, bo przypominasz mi kogoś, no ale jednak to nie Ty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 - Szlag by ich... - Milka zmięła w ustach swoją opinię na temat dźgania ludzi, którzy chcą ci pomóc, i podeszła do rannego. - Nie drzyj się, tylko powiedz, gdzie cię dźgnął. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 (gram w csa nie ma mnie przez 40 min, sory ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlebird Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 ( To ja już też idę. Na razie ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Luty 3, 2015 Share Napisano Luty 3, 2015 Frey poszła w kierunku jubilera przypatrując się grupce osób. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quuezy Napisano Luty 3, 2015 Autor Share Napisano Luty 3, 2015 @Milka - dokładnie w śledzione, czekaj, to TY! śledziłaś nas? @Mephisto Widzi jedynie zgrupowanie, nie potrafi niczego innego stwierdzić. (zakładam że jest już u jubilera, pisz dalej) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts