Poulsen Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 Witam Was, moi drodzy parafianie. Nie umiem pisać wstępów, więc przejdę od razu do rzeczy: organizuję mały konkurs literacki, własnego pomysłu i na własny koszt. Zapewne nie wiem, na co się porywam, ale miałem ochotę zrobić coś takiego od dawna i w końcu uznałem, że nadeszła pora. Zasady znajdziecie poniżej. Jeżeli macie co do czegoś wątpliwości, pytajcie, a ja postaram się je rozwiać. Termin oddawania prac: 09.04.2015 23:59 Limit słów: 200 Temat: "Jestem alikornem. Istnieję, by służyć." Tagi: dowolne, ale bez [Clop], [Gore] oraz [Random] Każda osoba może zgłosić jedno opowiadanie. Sędziowie: ja (Poulsen) Nagroda: przetłumaczę na język polski dowolny, wybrany przez zwycięzcę angielski fanfik długości poniżej 4000 słów, niebędący clopem lub gore. Wyniki zostaną podane w przeciągu 2-4 dni od ostatecznego terminu oddawania prac. Tak jak w konkursach Dolara i spółki wrzucajcie w postach linki do docsów z Waszymi dziełami. Proszę o trzymanie się limitu słów - może być równo 200, ale nie więcej (liczone bez tytułów, tagów itp.). Po zgłoszeniu pracy nie można jej już edytować. Teksty nie mogą być również uprzednio edytowane i/lub sprawdzane przez osoby trzecie. Jakakolwiek wzmianka w opowiadaniu o Button Mashu lub jego matce będzie skutkowała natychmiastową i nieodwołalną dyskwalifikacją. Pozdrawiam i życzę powodzenia [temat założony został za wiedzą i błogosławieństwem Dzierżącego Łopatę] 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 Dzierżący Łopatę potwierdza, przypina temat i życzy by Święty Manat błogosławił tak samemu konkursowi jak i wszystkim użytkownikom, którzy zdecydują się wziąć w nim udział. A autorowi tematu życzę wytrwałości 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Kwiecień 2, 2015 Share Napisano Kwiecień 2, 2015 Jakakolwiek wzmianka w opowiadaniu o Button Mashu lub jego matce będzie skutkowała natychmiastową i nieodwołalną dyskwalifikacją. Co, 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Kwiecień 4, 2015 Share Napisano Kwiecień 4, 2015 Jakoś tak pusto tutaj, więc wrzucę cokolwiek z nudów Fabuła to żadna rewelacja. Ot to, co mi przyszło pierwsze na myśl. Ale co można wymyśleć mając do dyspozycji jedynie 200 słów i moje umiejętności Inwazja [crossover] Opis: Goa'uld przybywa podbić Equestrie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 4, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2015 A więc, zaczyna się... Dziękuję za pierwszą pracę, czekam na kolejne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Kwiecień 4, 2015 Share Napisano Kwiecień 4, 2015 (edytowany) Dwieście słów... Nosz srsly... Kredens ma pracę na boku [Mordeczowe][slice of Life] (~200 słów) Opis: Kredens ma pracę na boku - taką z czasów, kiedy to jeszcze nie była władczynią. Pozdrawiam Edytowano Kwiecień 4, 2015 przez Mordecz 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 4, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 4, 2015 Dwieście słów... Nosz srsly... Hue. Dziękuję za fika, rozkręcamy się! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tangerine Napisano Kwiecień 5, 2015 Share Napisano Kwiecień 5, 2015 (edytowany) To 200 słów boli w duszę. Lubię takie konkursy, chociaż nigdy, nigdzie i w żadnym szkolnym czy internetowym konkursie nie wygrałam. Kucyk z niebieską grzywą Opis : Bar odwiedza kucyk z niebieską grzywą. Edytowano Kwiecień 5, 2015 przez Shaviver83 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StyxD Napisano Kwiecień 6, 2015 Share Napisano Kwiecień 6, 2015 200 słów? Pomyślałem, że to głupota, a poza tym i tak mi nie zależy na tłumaczeniu fików.No a potem wpadłem na pomysł.Prototyp [Dark][Alternate Universe]Info: "Akcja" (200 słow, c'mon...) rozgrywa się przed panowaniem Discorda w Equestrii. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneTwo Napisano Kwiecień 6, 2015 Share Napisano Kwiecień 6, 2015 Dwieście słów i jakiś dziwny temat? Panie Poulsen żaden problem, jeśli ma się dobry pomysł. Przedstawiam wam (najprawdopodobniej) pierwszy polski fanfic inspirowany wydarzeniami zaistniałymi w V sezonie.Manifest o równości Tagi: [Alternate universe][Communism] Autor: OneTwo 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Core Napisano Kwiecień 8, 2015 Share Napisano Kwiecień 8, 2015 Miałem troszkę czasu, więc pomyślałem - co mam do stracenia? 200 słówek, nie zajmie mi to więcej niż pół godziny. I napisałem. Poziom - tak myślę - niski, ale przynajmniej się nie nudziłem. I na dodatek 10 minut myślenia nad tytułem, by w końcu stworzyć jakiś prosty i wcale nie oddający głównej myśli tekstu (to w sumie nawet na plus). Co do samego tekstu - odnosi się on do konkretnego alikorna, jego cechy, która stanowi obiekt niezadowolenia fanów. A zresztą kto wie, może w tym alikornie dostrzeżecie pewne odbicie prawdziwych, dzisiejszych władców? Powrót Lorda Tagi (kolejne stracone 10 minut) : Slice of Life Opis: Lord Tirek powraca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 8, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2015 Miałem troszkę czasu, więc pomyślałem - co mam do stracenia? 200 słówek, nie zajmie mi to więcej niż pół godziny. I napisałem. Poziom - tak myślę - niski, ale przynajmniej się nie nudziłem. I na dodatek 10 minut myślenia nad tytułem, by w końcu stworzyć jakiś prosty i wcale nie oddający głównej myśli tekstu (to w sumie nawet na plus). Co do samego tekstu - odnosi się on do konkretnego alikorna, jego cechy, która stanowi obiekt niezadowolenia fanów. A zresztą kto wie, może w tym alikornie dostrzeżecie pewne odbicie prawdziwych, dzisiejszych władców? Powrót Lorda Tagi (kolejne stracone 10 minut) : Slice of Life Opis: Lord Tirek powraca. Praca zdyskwalifikowana ze względu na przekroczenie limitu słów - Open Office pokazuje mi 216 wyrazów (bez tagów, tytułów itp). Tak do 205 bym puścił, ale 216 to niestety za dużo. Przykro mi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Kwiecień 8, 2015 Share Napisano Kwiecień 8, 2015 Tak do 205 bym puścił, ale 216 to niestety za dużo. A to wszystko przez gwiazdki, bo gdyby ich nie było to wychodzi 200. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 8, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2015 (edytowany) A to wszystko przez gwiazdki, bo gdyby ich nie było to wychodzi 200. Bez gwiazdek wychodzi mi 207. Niestety nadal za dużo. Seluna - pod linkiem wywala, że plik nie istnieje. Edytowano Kwiecień 8, 2015 przez Poulsen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Kwiecień 8, 2015 Share Napisano Kwiecień 8, 2015 (edytowany) Bez gwiazdek wychodzi mi 207. Niestety nadal za dużo. Seluna - pod linkiem wywala, że plik nie istnieje. Dziwne, jak włączyłem zamień * na spacje to mój word 2013 pokazuje 200... Kreda Link nie działa Edytowano Kwiecień 8, 2015 przez Chief 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 8, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2015 Dziwne, jak włączyłem zamień * na spacje to mój word 2013 pokazuje 200... Ja ze zwyczajnie usunąłem z dokumentu - limit nadal przekroczony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 8, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2015 To powinno działać: https://docs.google.com/document/d/14SGFi0YZ3bZpnqXSrlt_uPrw0NLwToBTFVY3j6APVZQ/edit?usp=docslist_api Dzięki, teraz działa. BTW - w jaki sposób imię bohaterki odnosi się do mnie? ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Core Napisano Kwiecień 8, 2015 Share Napisano Kwiecień 8, 2015 Ja ze zwyczajnie usunąłem z dokumentu - limit nadal przekroczony. Proponuje policzyc tradycyjna metoda ;P No coz. Dura lex, sed lex. Ale w Google Docs licznik pokazywal 200. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mommomi Napisano Kwiecień 9, 2015 Share Napisano Kwiecień 9, 2015 (edytowany) Już się bałam, że nie zdążę, ale jednak to do dziś Tak więc moja interpretacja "służby". Nie umiem wymyślać tytułów. Opis: Armia Celestynki stacza bitwę.*** [NLR vs SE] [Wypalam wam oczy] [One-shot]p.sBędą recenzje? [EDIT] Cholerne literówki Edytowano Kwiecień 9, 2015 przez Mommomi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 9, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2015 Będą recenzje? Jakieś tam skrótowe może będą, zależy jak mi się będzie chciało Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MroznaJanina Napisano Kwiecień 9, 2015 Share Napisano Kwiecień 9, 2015 Ja ze zwyczajnie usunąłem z dokumentu - limit nadal przekroczony. Ja użyłam Worda 2007 - to wszystko przez to myślnikopodobne cuś, jak je usunęłam to wychodzi 200 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 9, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2015 Ja użyłam Worda 2007 - to wszystko przez to myślnikopodobne cuś, jak je usunęłam to wychodzi 200 No dobra, jestem w dobrym humorze więc przepuszczę to opowiadanie. Tym razem. ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano Kwiecień 9, 2015 Share Napisano Kwiecień 9, 2015 Na początku nie chciałem brać udziału, bo zajęcia, bo niski limit, bo tego... Później był pomyślunek, mniej niż godzinka pisania i oto wykreowałem króciuteńką opowiastkę w klimatach Sin City (znowu): Pomocna księżniczka [Dark][Violence] Są dwie setki, dokładnie co do słowa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Kwiecień 9, 2015 Share Napisano Kwiecień 9, 2015 A oto i mój fanficzek. Tytuł: Celestia Tagi: Sad, Slice of Life. https://docs.google.com/document/d/1eOE5MHoK-mQTSmRbxJc69_2wvhwQYvY3S2Y8cXp3QfY/edit?usp=sharing Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Kwiecień 9, 2015 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2015 Dobra, termin minął, składanie prac zakończone. Dziękuję wszystkim uczestnikom, postaram się szybko opublikować wyniki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts