WhiteHood Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 (edited) Byłam kiedyś na pewnym konwencie na pogadance o herbacie. Przedstawiano wtedy jakie są sposoby właściwego parzenia herbaty oraz dawano do skosztowania różnego rodzaju herbat. Bardzo ciekawa sprawa, ale jakoś tak...no nie chce mi się tego praktykować Ja jakoś pasjonatom nie jestem(na razie), natomiast piwo to co innego. Edited September 17, 2015 by White Hood 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDD Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Wole herbatę z tona cukru na pobudzenie PS:Polecam herbatę z dużą ilością cukru zamiast kawę lepiej pobudza :> Edited September 19, 2015 by bolish77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salto Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Dnia 19.09.2015 o 20:42, bolish77 napisał: PS:Polecam herbatę z dużą ilością cukru zamiast kawę lepiej pobudza :> Może faktycznie tak jest, ale mi herbata z cukrem w większych ilościach niż jedna łyżeczka nie przechodzi przez gardło. Już prędzej wypije Argusa, mimo że nie wierzę w dobroczynne działanie urynoterapii. Edited July 28, 2018 by Salto Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteHood Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Sacharoza cię pierdyknie, ale potem masz dół energetyczny. A w piwie to raczej maltoza jest. Zaraz, zaraz Phoenix zdaje mi się, że ty 18 ni masz, prawda to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianRichCountryOwner Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 No tutaj, to bez wątpienia herbata. Moja ulubiona jest czarna, ta z Sagi. Kawy jakoś w ogóle nie piję. Nie wiem, czy w ogóle kiedykolwiek piłem, jakoś nie mam potrzeby, ale jej zapach lubię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starlight Sparkle Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 Zdecydowanie herbata... najlepsza jest z lekko kopiastą łyżeczką cukru, ale taką, by nie przesadzić (Tylko ja potrafię sobie odmierzyć ) i sporą ilością cytryny. Co do kawy to czasem pijam, ale zwykle z mlekiem i tylko jak nie ma innego ratunku, by się wybudzić, a rano niestety trzeba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SwinkiPinki Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Kawa a najlepiej dwie. Dzięki niej jestem w stanie jakkolwiek zacząć dzień 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakubas18 Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Ja wogóle nie piję kawy!Tylko herbatę zwykłą ale głównie lubię najbardziej pić herbatę owocową czyli z sokiem malinowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salto Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Na początku tego roku zacząłem pić Yerba Mate i od tamtej pory prawie nie piję kawy i herbaty. Dnia 19.09.2015 o 22:12, WhiteHood napisał: Zaraz, zaraz Phoenix zdaje mi się, że ty 18 ni masz, prawda to? Mam 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honey Bee Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Herbatka, ale tylko zielona (inne także są w porządku, byle nie czarna) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talar Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Tylko herbata i zawsze bez cukru. Kiedyś piłem tylko bawarkę (herbata z mlekiem), ale jakoś przestałem. Jak tylko mam okazję, to biorę jakieś najbardziej "egzotyczne", jakie są typu cynamonowa z wanilią 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 28, 2018 Share Posted July 28, 2018 Ja wolę kawę bo lepiej mi smakuje od herbaty, którą też piję ale rzadziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cozy Glass Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 (edited) Tylko Herbata! Najlepiej z Flutterką. Edited August 17, 2018 by Ano_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starlight Sparkle Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 A u mnie się odmieniło.. Teraz do łask wraca herbata i w sumie bez znaczenia, jaka byle gorzka lub z jedną płaską łyżeczką białej śmierci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 Ja tam piję tylko herbatę z gorących napojów i oczywiście nie żałuję cukru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polox Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 Każdy doskonale wie, że dobrej herbaty nie odmawia się; ludzie... nawet Celestia to wie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts