Jump to content

Kawa czy herbata ?

Bastin
 Share

Recommended Posts

Byłam kiedyś na pewnym konwencie na pogadance o herbacie. Przedstawiano wtedy jakie są sposoby właściwego parzenia herbaty oraz dawano do skosztowania różnego rodzaju herbat. Bardzo ciekawa sprawa, ale jakoś tak...no nie chce mi się tego praktykować

Ja jakoś pasjonatom nie jestem(na razie), natomiast piwo to co innego.

Edited by White Hood
  • Upvote 1

Dnia 19.09.2015 o 20:42, bolish77 napisał:

PS:Polecam herbatę z dużą ilością cukru zamiast kawę lepiej pobudza :>

Może faktycznie tak jest, ale mi herbata z cukrem w większych ilościach niż jedna łyżeczka nie przechodzi przez gardło. Już prędzej wypije Argusa, mimo że nie wierzę w dobroczynne działanie urynoterapii.

Edited by Salto

• 1 month later...
  • 2 years later...

Zdecydowanie herbata... najlepsza jest z lekko kopiastą łyżeczką cukru, ale taką, by nie przesadzić (Tylko ja potrafię sobie odmierzyć :fluttershy4:) i sporą ilością cytryny. Co do kawy to czasem pijam, ale zwykle z mlekiem i tylko jak nie ma innego ratunku, by się wybudzić, a rano niestety trzeba. :dunno:

• Like 1

Na początku tego roku zacząłem pić Yerba Mate i od tamtej pory prawie nie piję kawy i herbaty. 

Dnia 19.09.2015 o 22:12, WhiteHood napisał:

Zaraz, zaraz Phoenix zdaje mi się, że ty 18 ni masz, prawda to?

Mam 18 :)

Tylko herbata i zawsze bez cukru. Kiedyś piłem tylko bawarkę (herbata z mlekiem), ale jakoś przestałem. Jak tylko mam okazję, to  biorę jakieś najbardziej "egzotyczne", jakie są typu cynamonowa z wanilią <3

• Like 1

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...